IRB Nations Cup: Statistici

IRB Nations Cup 2011

Romania, cu 5 editii IRB Nations Cup la activ, incluzand-o si pe cea din acest an a bifat cele mai multe prezente in competitie. Tara noastra a egalat astfel Italia A, formatie care acum joaca in Churchill Cup si care absenteaza prima data de la IRB Nations Cup de cand competitia a inceput sa fie organizata, in 2006.

Doua campioane ale editiilor precedente evolueaza in acest an la Bucuresti: Argentina Jaguars si Namibia.

South African Kings isi vor face debutul la IRB Nations Cup impotriva Georgiei, in ziua de deschidere a turneului. In celelalte doua ocazii in care la turneu a luat parte o echipa sud-africana, aceasta a castigat turneul. E vorba de Emerging South African in 2007 si 2008. O alta echipa care a castigat turneul la prima sa participare, exceptand prima editie a IRB Nations Cup, a fost Scotia A, in 2009.

Meciul dintre Georgia si Namibia, programat in 19 iunie, va fi cel de-al 50-lea din istoria IRB Nations Cup.

Doar 279 de puncte sunt necesare pentru a se atinge borna de 2000 de puncte marcate in istoria turneului. Media editiilor precedente este de 344 de puncte marcate.

36 de eseuri sunt necesare pentru a se atinge cota de 200 de incercari marcte in IRB Nations Cup.

3 cartonase galbene ne despart de cifra de 50 de avertismente acordate de la inceputul IRB Nations Cup. Media cartonaselor galbene acordate este de 1.1 pe meci.

Pana acum niciun cartonas rosu nu a fost acordat la IRB Nations Cup.

Portugalia nu a castigat inca niciun meci la IRB Nations Cup.

Cele mai multe puncte marcate intr-un turneu au fost in 2007, cand au fost inscrise 397 de puncte.

Media punctelor marcate intr-un meci din IRB Nations Cup se ridica la 41. Cea mai ridicata medie de puncte intr-o editie se inregistreaza in 2006, cand au fost inscrise 53 de puncte pe meci.

Numarul cel mai mare de eseuri marcate intr-o editie se inregistreaza in 2007: 42. Media eseurilor per turneu este de 33.

Cele mai multe puncte marcate de o echipa intr-un meci le-a reusit Argentina A, la 18 iunie 2006, cand a invins Rusia cu 64-6. Tot atunci s-a inregistrat si recordul de eseuri, 9, marcte de argentinieni, dar si de transformari ale incercarilor, „pumele” convertind de 8 ori. Acelasi meci serveste si ca diferenta cea mi mare de scor, 58 de puncte, din intreaga istorie a turneului.

Cele mai multe lovituri de pedeapsa intr-un meci au fost reusite de catre Argentina A, Italia si Romania, coincidenta, toate la turneul din 2010. Cele trei formatii au transformat fiecare cate 7 penalitati intr-un singur meci.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile