Sunday 23rd February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dr. Alin Popescu: Haideti sa donati sange in 16 decembrie 2011 la sediul FRR!

24 octombrie 2011 MEDIA

Dr. Alin Popescu

Una dintre cele mai importante probleme din spitalele romanesti este, dupa cum bine stiti, lipsa sangelui.

Federatia Romana de Rugby continua Campania Doneaza prin care jucatori, oficiali ai sportului cu balonul oval si suporteri pot dona sange pentru cei aflati in suferinta. Astfel va asteptam vineri 16 decembrie 2011 intre orele 8.15 si 13.15 la noi acasa, in b-dul Marasti 18 – 20 (langa Manastirea Casin), pentru a va alatura acestei campanii!

Prima actiune de recoltare la FR Rugby a avut loc luni, 01 februarie 2010, la sediul Federatiei iar aceasta este a sasea si ultima actiune de acest gen desfasurata in anul 2011.

De retinut: Nu trebuie sa consumati bauturi alcoolice inainte de donare (24 de ore), sa nu fiti racit/gripat si deasemenea sa nu fiti in cursul unui tratament stomatologic.

Va rugam sa aveti cartea de identitate sau pasaportul la dumneavoastra!

Va recomandam sa serviti micul dejun inainte de donare!

Pentru mai multe detalii legate de donarea de sange – cititi aici!

Dr. Alin Popescu
Medic Coordonator FRR

2,687 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Epu Rik-a 24 octombrie 2011 at 9:22

  Deabia astept O sa vin si eu impreuna cu colegii de antrenament recomand tuturor veniti pt singura cauza nobila ..Sanatatea este totul!!

 2. Nelu Jr. 26 octombrie 2011 at 12:01

  Mă bucur să văd că FRR face şi lucruri bune. Nota bene însă, nu trebuie consumate băuturi alcoolice cu 48 de ore înainte de donare.

 3. Duica Felician 8 noiembrie 2011 at 8:56

  FELICITĂRI pentru această acţiune umanitară (recunosc că nu am ştiut, deşi ar fi trebuit). De vreo doi ani am încercat să donez când am putut. Chiar m-am gândit că ar fi un gest frumos şi altruist ca, de ZIUA MEA DE NAŞTERE sau a copiilor mei, de Paşte SĂ DONEZ SÂNGE. Este modalitatea mea de a mulţumi pentru faptul că sunt sănătos atât eu, cât şi copii şi soţia mea. Nu uit că, la cele două naşteri, soţia mea, fiind operată, poate a avut nevoie de transfuzie de sânge. Nu pot să nu spun că eu am donat pe 22 septembrie a.c., iar soţia mea a născut pe 23 septembrie, adică a doua zi. Poate o picătură din sângele meu ar fi ajuns la ea, dar nu a fost nevoie (din câte ştiu).
  Aşadar, niciodată nu ştim pe cine poate ajuta donaţia noastră: membru al familiei, prieten, vecin sau un necunoscut.
  Parcă în rugby este un termen: drop gol sau drop kick. În opinia mea, cuvantul comun cu donarea de sânge ar fi PICATURA.
  Aşadar, dacă băieţii de la echipele de rugby îşi dau sângele pe teren pentru victorie,
  câte o picătură de sânge de …STEJAR, din partea noastră, ar ajuta pe cei în dificultate!
  Succes în această acţiune!

Leave A Response