Rugbystii se alatura actiunilor de deszapezire

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.

Federatia Romana de Rugby a decis sa se alature eforturilor autoritatilor din zonele afectate de ninsori.

Marti dimineata, incepand cu ora 07.00, seniori si juniori de la cluburile Steaua, Dinamo, CSM, Colegiul Tehnic Material Rulant, Olimpia si Liceul Aurel Vlaicu impreuna cu reprezentanti ai FRR vor ajuta la deszapezirea mai multor spitale din Sectorul 1 al Capitalei.

“Am discutat cu primarul Andrei Chiliman si ne-am oferit sprijinul in aceasta situatie grea. Noi vom veni cu jucatori de la cluburile de Capitala, Primaria ne va furniza utilaje si lopeti. Vom actiona la Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Sf. Maria, Spitalul Filantropia, Spitalul Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri si la Spitalul de Oftalmologie”, a declarat presedintele FRR, Alin Petrache.

De asemenea, FRR a pus la dispozitia autoritatilor din teritoriu sportivi de la cluburile din tara: Galati – Viorel Secuianu (50 sportivi), Braila – Anghel Chirita (30 sportivi), Focsani – Ion Viorel (40 sportivi).

“Am pus deja in legatura Jandarmeria cu colegii din tara, urmand ca rugbystii sa fie folositi acolo unde autoritatile vor avea nevoie de o mana de ajutor. In alte localitati afectate grav de vreme avem oameni in stand by: la Iasi – Constantin Verives (30 sportivi), la Botosani – Iulian Iftenie (30 sportivi), la Tulcea si Constanta – Aurelian Arghir (30 sportivi), la Buzau – Vasile Nita (30 sportivi) si la Barlad – Ciprian Popa (30 sportivi), in zona Transilvania – Bogdan Cantor”, a mai precizat Alin Petrache.

Mai mult FRR va dona miercuri alimente pentru sinistratii din localitatile grav afectate de zapada.
“Jandarmeria va veni miercuri dupa-amiaza pentru a incarca in masini speciale doua tone de faina, doua tone de zahar, o tona de ulei, 500 kg de dulciuri, o tona de malai si peste 3000 de litri de apa plata si minerala. Toate aceste produse sunt donate de FRR pentru cei aflati in suferinta. Speram ca toate aceste produse sa ii ajute sa treaca peste aceasta perioada grea din vietile lor”, spune presedintele FRR.

Alin Petrache: “Le multumim cluburilor care au raspuns afirmativ solicitarii noastre Steaua (George Boroi), Dinamo (Elisabeta Lipa), CSM (Valentin Samungi), Colegiul Tehnic Material Rulant (Nicolae Manolache), Olimpia (Alexandru Perpelea) si Liceul Aurel Vlaicu (Ioan Toca) si facem apel la toti fanii rugbyului sa se alature actiunii noastre. E foarte importanta si reactia parternerilor de la Mitsubishi care ne-au pus la dispozitie cinci masini de teren pentru aceasta actiune cat si cea a Primariei Sectorului 1, impreuna cu care vom pune in practica actiunea de maine. Am avut ca de fiecare data o colaborare foarte buna si cu Jandarmeria Romana. De solidaritate au dat dovada si toti colegii nostri din teritoriu si pentru acest lucru le multumesc.”

Pentru cei care doresc sa doneze alimente sau haine o pot face in cursul zilei de marti sau miercuri pana la ora 12 la Sediul FRR din Bulevardul Marasti 18-20. (Persoane de contact: Ana Serban si Alexandru Achim).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile