Hotararile Biroului Federal din 18.04.2013

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.
Federatia Romana de Rugby.

Biroul Federal s-a reunit astazi, 18 aprilie, la sediul FRR si a hotarat urmatoarele:

1. Aprobarea, in unanimitate, a solicitarilor Lions Arad, CSM Sibiu si CFR CSU Brasov privind reducerea numarului de arbitri la unul singur, central, pentru Divizia A.

2. Solicitarea CSS2 Baia Mare privind transferurile intersezon fara achitarea taxei pentru trei sportivi, nu mai este de actualitate.

3. Aprobarea, in unanimitate, ca avocata Karmen Mitrana sa fie cooptata in Comisia de Disciplina, in calitate de membru pe probleme juridice.

4. Aprobarea, in unanimitate, transferul echipei de juniori de la CTTV Galati la RCM Galati, fara plata taxelor de transfer.

5. Solicitarea sportivului Stefanescu Serban Mitra de legitimare la un club de seniori, fara plata de selectie-formare, a fost respinsa.

6. Solicitarea RCM Universitatea de Vest Timisoara de a organiza finala Cupei Romaniei in data de 30.11.2013 a fost respinsa, intrucat a primit un singur vot favorabil din partea membrilor Biroului Federal.

7. Aprobarea propunerii CSA Steaua de a organiza finala Cupei Romaniei, in data de 30.11.2013

8. Ca urmare a analizarii solicitarii de afiliere la FRR a Asociatiei „Oval 5 Beach Rugby”, membrii Biroului Federal solicita Certificatul de Identitate Sportiva al respectivei asociatii, pentru a putea aproba afilierea.

9. Membrii Biroului Federal au luat la cunostinta hotararea Colegiului Director din 28.03.2013 referitoare la adoptarea conventiei civile de remunerare a arbitrilor cu retinere la sursa si reducere a obligativitatii cluburilor din Divizia A de a avea 7 jucatori sub 21 de ani pe foaia de arbitraj, astfel:
– 2013: 3 jucatori sub 21 de ani
– 2014: 5 jucatori sub 21 de ani
– 2015: 7 jucatori sub 21 de ani

10. Aprobarea, in unanimitate, a protocolului dintre RCJ Farul Constanta si CSR Callatis Mangalia prin care CSR Callatis sa devina club formator alaturi de RCJ Farul Constanta si legitimarea sportivilor RCJ Farul Constanta la CS Rugby Callatis Mangalia.

11. Aprobarea incheierii de contracte pentru cautatorii de talente la nivel de juniori.

12. Membrii Biroului Federal au luat la cunostiinta retragerea din competitii a CSS Tecuci (echipa U18) si CS Universitatea Arad (echipa U17) si au cerut aplicarea regulamentelor federatiei in aceasta privinta.

13. Ca urmare a analizei adresei nr. 0744 trimisa de catre CSS Tecuci, privitoare la modificarea cuantumului si a modului de plata a arbitrilor, cu precizari despre faptul ca bugetul clubului nu permite o extindere a cheltuielilor, aprobat fiind la 1 septembrie 2012 de catre ISJ Galati, membrii Biroului Federal deleaga responsabilitatea de analiza si decizie Colegiului Director .

14. Ca urmare a solicitarii RCM Galati de organizare a Turneului Final U16, Biroul Federal a cerut trimiterea unei comisii la Galati cu 30 de zile inaintea turneului, pentru evaluarea conditiilor de desfasurare a acestuia.

15. Aprobarea solicitarii Federatiei Romane de Oina de utilizare gratuita a Stadionului Naţional Arcul de Triumf, in data de 12.05.2013 pentru Supercupa Romaniei.

16. Aprobarea completarii articolului 6 litera i) din RSTJR „ Sportivii juniori pot fi folositi in echipele de seniori numai dupa implinirea varstei de 18 ani, cu acord din partea doctorului care a pus si viza medicala pe carnetul de legitimare. Acestia nu pot evolua pe niciun post din linia I. In caz contrar, echipele respective vor pierde jocul cu scorul de 5-0, iar managerul (antrenorul) va fi sanctionat conform prevederilor Regulamentului Disciplinar”.

17. Aprobarea solicitarii domnului Serban Bogdan de acordare a titlului de „maestru al sportului”

18. Aprobarea reconfigurarii Campionatului Divizia A 2013. Prin urmare, in perioada aprilie-mai se vor desfasura competitiile conform programarii initiale – 4 jocuri/echipa, iar in perioada 21 septembrie – 26 octombrie, se vor desfasura meciuri fiecare cu fiecare, tur-retur (6 jocuri/echipa).

19. Aprobarea solicitarii Comisiei Centrale de Arbitri, astfel:
– nu se va mai aplica regula potrivit careia arbitri nu au voie sa aiba domiciliul in aceeasi localitate cu una dintre echipe
– ca urmare a solicitarii cluburilor din seria Vest Divizia A, de a fi arbitrate de un singur arbitru (au fost invocate probleme financiare), Comisia Centrala de Arbitri va initia un curs de arbitraj IRB MO level 1 cu toti componentii cluburilor din seria Vest a Diviziei A, in perspectiva delegarii arbitrilor asistenti de catre cluburile gazda.
– a fost aprobata numirea ca responsabil zonal de arbitri pentru zona Muntenia, inclusiv AMRB, a domnului George Bargaunas.

20. Aprobarea propunerii AJR Constanta de organizare a unui turneu de mini rugby la Constanta pentru categoriile U10, U12 si U14.

21. Conditionarea incheierea parteneriatului de organizare a competitiei de rugby beach in sezonul estival cu Asociatia „Oval 5 Beach Rugby” de afilierea acesteia la federatie.

22. Aprobarea organizarii a doua stagii de pregatire pentru cei mai buni 30-40 de copii din toata tara la categoriile U14 si U16.

23. Aprobarea participarii echipei nationale U15 la competitia „Cupa capitalelor” in septembrie 2013, cu organizarea prealabila a unui stagiu de pregatire pentru membrii respectivei echipe.

24. Sustinerea financiara de catre federatie a costurilor generate de arbitraje pentru sezonul competitional 2013-2014 la categoria U19 a fost aprobata.

25. Sustinerea financiara de catre federatie a costurilor generate de arbitraje si inchirierea de ambulante pentru echipele calificate la Turneele Finale la toate categoriile de varsta a fost aprobata.

26. Confectionarea si distribuirea de veste pentru rezerve, badge-uri cu logo-ul DNS si cate 3 bannere (cu logo-ul DNS, cu frr.ro-rugbytv.ro si cu Federatia Romana de Rugby) catre cluburile din Divizia Nationala de Seniori, actiune ce urmeaza a fi finalizata pana la sfarsitul turului acestui campionat a fost aprobata.

27. Incheierea de contracte comerciale cu firme specializate pe marketing sportiv pentru atragerea de sponsori, cu acordarea de comisioane a fost aprobata.

28. Incheierea unui parteneriat prin asociere cu un potential investitor din mediul privat pentru amenajarea de spatii cu destinatie sportiva, cum ar – terenuri de tenis, bazin de inot, spatii ambientale pentru refacere, relaxare si petrecere a timpului liber, a fost aprobata. Terenul vizat este spatiul dintre terenurile federatiei si sediul COSR, respectivul sediul FRR. Scopul este de a asigura un anumit nivel de finantare pentru activitatea rugbistica.

29. Editarea intr-un tiraj de 300 de exemplare a „Regulamentului Jocului de Rugby” scris de domnul Gheorghe Sabau si a cartii „Un secol de rugby” scrisa de Comisia de Statistica si Istorie a FRR, a fost aprobata.

30. Achizitia de materiale sportive (ex. saci de placaje, perne de percutie, baloane de rugby, platose pentru placaj, etc) in colaborare cu cluburile interesate, platindu-se in sistemul 50% federatia si 50% clubul, a fost aprobata.

31. Reconfigurarea obligativitatii echipelor din SuperLiga, DNS si DA din anul competitional 2014, a fost aprobata, astfel:
a) SuperLiga – echipele sunt obligate sa infiinteze in fiecare an o echipa de U16 rugby in XV. Aceste echipe vor fi promovate in fiecare an la categoriile superioare (U17 si U18), dar numai pana la U18 inclusiv.
b) DNS – se va constitui o echipa de U16 rugby in XV. Aceasta echipa va fi promovata la categoriile superioare (U17, U18), dar numai pana la U18 inclusiv. Odata ciclul incheiat (echipa U16 a trecut prin toate etapele superioare, respectiv U17 si U18), se decide obligativitatea formarii unei noi echipe de U16
c) Divizia A – se va forma o echipa de U19 rugby in 7 pentru fiecare an competitional.

32. Ca urmare expunerii publice excesive din ultima perioada a domnului Marcel Toader privind probleme personale, ca reprezentant al Comisiei de Disciplina a federatiei, Biroul Federal a hotarat retragerea acestuia din functia pe care o detinea. Biroul Federal a decis ca Secretarul General sa preia prerogativele acestei functii pana la numirea unui nou presedinte.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile