Campionii din Heineken Cup, Toulon, s-au intarit cu Ali Williams si Bryan Habana

Ali Williams.
Ali Williams.

Toulon, una dintre cele mai cosmopolite echipe din lume a reusit in sezonul 2012-13 sa cucereasca, in premiera, titlul in Heineken Cup, principala competitie intercluburi din Europa.

Cu un buget de 21,8 milioane de euro, echipa patronata de Mourad Boudjellal insa nu a reusit sa se impuna si in competitia interna, Top 14, acolo unde ros-negrii au pierdut finala in fata echipei romanului Mihaita Lazar, Castres.

Pentru sezonul 2013-14 Toulon s-a intarit, transferand nume grele din rugby-ul mondial care vor completa un lot de jucatori in care figureaza Jonny Wilkinson, Mathieu Bastareaud, Steffenon si Delon Armitage, Fernandez Lobbe, Matt Giteau sau Bakkies Botha.

Astfel, odata cu plecarea din echipa a englezului Nick Kennedy, a putut fi transferat, fara a depasi numarul maxim al jucatorilor straini admisi, neozeelandezul Ali Willimas, unul din preferatii presedintelui Boujellal.

Ali Williams, care a evoluat pentru All Blacks in 77 de partide si care ultima data a imbracat tricoul lui Blues in Super Rugby, va face pereche in linia a doua a echipei antrenate de Bernard Laporte cu un alt nume mare, sud-africanul Bakkies Botha.

Un alt jucator de legenda va imbraca din sezonul viitor tricoul rosu-negru, aripa de exceptie Bryan Habana. Sud-africanul care a evoluat pentru Springboks in 86 de partide in care a marcat 50 de eseuri.

Habana a semnat un contract pe trei ani cu Toulon, sambata urmand sa evolueze pentru ultima data in culorile lui Stormers intr-un derby din Super Rugby contra fostei sale echipe Bulls.

Alti doi jucatori de mare valoare vor intari din sezonul viitor campioana europei, argentiniano-italianul Martin Castrogiovanni si australianul Drew Mitchell.

Pilierul italian a fost transferat de la Leicester Tigers, in timp ce Mitchell a evoluat pentru Waratahs, in tricoul Wallabies adunand 63 de selectii in care a marcat 30 de incercari.

Daca sezonul trecut Toulon a reusit sa cucereasca Europa, echipa lui Bernard Laporte isi propune pentru urmatorul sezon si cucerirea titlului in Franta, trofeul Bouclier de Brennus fiind castigat de ros-negrii ultima data in 1992.

foto: sport24.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile