Lusitanos XV vor evolua in AMLIN Challenge Cup editia 2013-2014

Amlin Challenge Cup.
Amlin Challenge Cup.

Portugalia revine in cea de-a doua competitie valorica intercluburi din Europa, AMLIN Challenge Cup, ultima aparitie inregistrandu-se in sezonul 2004-2005 prin participarea celor de la Academica Coimbra.

ERC a confirmat prezenta in sezonul 2013-2014 al AMLIN Challenge Cup a selectionatei intitulate Lusitanos XV in urma retragerii spaniolilor de la Olympus Rugby XV din motive financiare.

Lusitanos XV sunt o selectionata alcatuita din cei mai valorosi jucatori ce activeaza in competitia interna a Potugaliei, in lotul acesteia fiind probabila prezenta unor nume precum Jorge Segurado, Joao Correia, Vasco Uva, Tiago Girao sau Pedro Leal, toti componenti ai primei reprezentative, Os Lobos.

Portugalia a mai participat in AMILN Challenge Cup in sezonul 1998-1999 cu echipa nationala secunda, Portugalia XV care a facut parte din aceeasi grupa cu reprezentanta Romaniei, Dinamo Bucuresti, alb-rosii invingandu-i atunci pe lusitani chiar la Lisabona cu 23-18.

A doua participare portugheza in a doua competitie valorica intercluburi din Europa se leaga de numele celor de la Academica Coimbra care in sezonul 2004-2005 au cedat in primul tur dupa o dubla mansa cu scotienii de la Borders, suferind doua infrangeri severe cu 98-3 respectiv 107-3.

Lusitanos XV isi vor disputa partidele de pe propriul teren pe Estadio Nacional din Lisabona si vor evolua in grupa a 5-a alaturi de Stade Francais, London Irish si I Cavalieri Prato.

Aceasta participare in AMLIN Challenge Cup va fi cu siguranta o experienta utila pentru Portugalia, prima adversara de anul viitor a Stejarilor in Cupa Europeana a Natiunilor si in drumul spre Cupa Mondiala din 2015.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile