Englezii sunt decisi sa renunte la participarea in Heineken Cup

Heineken Cup.
Heineken Cup.

Desi dupa intalnirea care a avut loc la Dublin, ERC, European Rugby Cup, a dat asigurari ca negocierile cu echipele din Anglia si Franta vor continua, englezii sunt decisi sa renunte la participarea in Heineken Cup.

Astfel, directorul Premiership Rugby, Mark McCafferty a declarat ca din punctul de vedere al echipelor din Anglia, viitorul acestora este cert si anume acela de a crea incepand cu sezonul 2014-2015 o o noua competitie continentala alaturi de echipe din Franta, eventual din alte tari.

Mark McCafferty reproseaza faptul ca in comparatie cu Six Nations care este organizata de federatiile natiunilor participante, cele doua competitii Heineken Cup respectiv AMLIN Challenge Cup nu se afla sub patronajul cluburilor participante, iar echipele din Anglia si Franta sunt dezavantajate fata de cele din Liga Celtica.

Acelasi director al Premiership Rugby a declarat ca desi sunt acuzati de egoism, din crearea unei noi competitii toate echipele participante ar avea de castigat mai ales sub aspect financiar.

Din aceasta perspectiva pare foarte probabila situatia ca sezonul 2013-2014 al Heineken Cup sa fie ultima din istorie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile