Coarnele berbecului pe tricourile Stejarilor in 2014

Stejarii in echipamentul sezonului 2014 alaturi de Alin Petrache, Ioana Corduneanu si Grigore Lese.
Stejarii in echipamentul sezonului 2014 alaturi de Alin Petrache, Ioana Corduneanu si Grigore Lese.

In ziua in care sarbatorim 155 de ani de la unirea Principatelelor, echipa nationala de rugby a Romaniei si-a lansat noul echipament de joc pentru acest an.

In 2014 pe Stejari ii asteapta cinci partide in urma carora se decide participarea tarii noastre la urmatoarea editie a Cupei Mondiale. De aceea Federatia Romana de Rugby a decis sa le sporeasca puterile jucatorilor prin vechi simboluri traditionale.

Acestea, menite sa-i ajute pe rugbysti in drumul spre victorie, au fost alese impreuna cu Ioana Corduneanu, initiatoarea comunitatii online Semne Cusute. ” Ne-am decis pentru un motiv stravechi, “coarnele berbecului”. Acesta simbolizeaza forta, puterea, adrenalina, impactul fizic. E un simbol de forta amestecat cu mandrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca sa multiplice aceasta forta (le folosim in mod curent ca gradatii, pe centimetru, termometru, etc). La baza, semnul in forma de “S” se numește “carligul ciobanului” si nu degeaba seamana cu semnul infinitului, pentru ca reprezinta continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile Stejarilor inseamna: “puterea sa sporeasca la nesfarsit”.

Locatia unde a avut loc lansarea a fost una care celebreaza zilnic frumusetea traditiilor noastre – Muzeul National al Taranului Roman. Desi nu a fost prezent la eveniment, directorul institutiei, Virgil Nitulescu, a transmis un mesaj prin care a explicat ca „rugbyul, fiind un sport de echipa, de coordonare, care necesita concentrare, pregatire fizica si psihica dar, mai ales, tarie de caracter, se aseamana, din multe puncte de vedere, cu ceea ce inseamna munca intr-un muzeu. Si la noi este nevoie de spirit de echipa, de putere de munca, de nervi tari si de cunoastere. As zice ca eram meniti sa ne intalnim, undeva, sa cooperăm, spre cinstea si onoarea Romaniei.”

Alaturi de cei sase jucatori veniti sa prezinte noul echipament a fost si presedintele FRR. In calitate de fost capitan al nationalei, acesta a vorbit despre emotia cu care orice sportiv lupta pentru tara sa si despre puterea si increderea pe care ti-o confera sprijinul celorlalti. „Cu acest nou echipament, imbogatit cu simboluri stravechi, Stejarii ii vor avea alaturi pe toti stramosii lor, de la care vor imprumuta mai multa putere, tenacitate, ambitie. Semnele sunt binecuvantarea ancestrala care ne va ajuta sa reusim in acest an decisiv pentru rugbyul romanesc”, a spus Petrache.

Evenimentul de la Muzeul National al Taranului Roman s-a bucurat de participarea lui Grigore Lese, a reprezentantelor Asociatiilor Semne Cusute si La Blouse Roumaine, cat si a tuturor partenerilor FRR. Cei prezenti au putut admira echipamentul galben, cu care nationala va juca partidele de acasa, din care prima pe 1 februarie, la Cluj, impotriva Portugaliei. De asemenea publicului spectator i-a fost prezentat si echipamentul pentru meciurile din deplasare, cu fundal alb, prima ocazie in care acesta va fi imbracat pe teren fiind meciul contra Rusiei, de pe 8 februarie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile