Georgia a castigat cu bonus ofensiv in fata Belgiei

Georgia.
Georgia.

Cupa Europeana a Natiunilor editia 2014 a debutat cu partida disputata la Tbilisi intre Georgia si Belgia incheiata cu o victorie la scor a gazdelor.

Disputata pe un teren greu partida a curs practic intr-un singur sens, spre terenul de tinta al belgienilor care desi in minutele premergatoare fluierului de start au inceput curajos, a fost suficient insa un atac hotarat al georgienilor pentru a se consemna prima incercare.

In minutul 6 profitand de apararea aproximativa a belgienilor, Lelos au patruns pe partea stanga iar balonul a ajuns la Mikautadze care a finalizat cu eseu, Kvirikashvili insa din pozitie usoara a ratat transformarea trimitand in bara.

Patru minute mai tarziu Georgia s-a desprins, pe aceasi parte stanga Kvirikashvili a razbunat ratarea transformarii printr-un eseu, tot el reusind de aceasta data sa aduca si cele doua puncte din transformare pentru ca scorul sa devina 12-0.

La jumatatea primei reprize a venit si cel de-al treilea eseu al elevilor lui Milton Haig, incisivul centru Sharikadze fiind autorul incercarii, Kvirikashvili ratand din nou transformarea.

Scorul a luat proportii in minutul 32 atunci cand Kvirikashvili care nu a reusit sa se afirme din ipostaza de transformer a marcat al doilea eseu personal culcand in terenul de tinta belgian un balon de urmarire.

La pauza Lelos conduceau cu 25-0, Kvirikashvili chiar daca a ratat transformarea celui de-al doilea eseu personal a concretizat in minutul 40 o lovitura de pedeapsa.

Repriza secunda a inceput intr-o nota de echilibru, georgienii avand deja asigurat bonusul ofensiv, pe de alta parte Milton Haig a efectuat mai multe schimbari in XV-le de start pentru a da cat mai multor jucatori posibilitatea de a intra in teren.

Primul eseu al partii secunde a venit in minutul 55 dupa o patrundere a lui Sharikadze, centrul georgian a trimis un balon de urmarire iar aripa Machkhaneli a finalizat, Kvirikashvili ratand pentru a patra oara transformarea.

In minutul 65 a venit si ultima incercare a partidei dupa o gramada in 5 metri de terenul de tinta belgian Chkhaideze semnand a sasea reusita Georgiana, Malaguradze, inlocuitorul lui Kvirikashvili nereusind nici el transformarea, balonul fiind trimis in bara.

Georgia s-a impus in fata Belgiei cu rezultatul de 35-0 reusind ceea ce si-a propus adica o victorie cu bonus ofensiv.

Partida a fost condusa de o brigada de arbitri din Romania cu Vlad Iordachescu la centru acesta fiind ajutat de asistentii Radu Petrescu si Ionut Bodea

Georgia-Belgia 35-0 (25-0)

Au marcat: Mikautadze (e), Kvirikashvili (2e,tr,lp), Sharikadze (e), Machkhaneli (e), Chkhaiddze (e)
Cartyonas galben:Zhvania

Georgia:1.Mikheil Nariashvili (Montpellier), 2. Jaba Bregvadze (Toulouse), 3.Davit Kubriashvili (Stade Francais), 4.Konstantine Mikautadze (Toulon), 5.Levan Datunashvili (Aurillac), 6.Giorgi Tkhilaishvili (Armia Tbilisi), 7.Giorgi Chkhaidze (Tarbes), 8.Dimitri Basilaia (Edinburgh), 9.Giorgi Begadze (Kochebi Tbilisi), 10.Lasha Khmaladze (Lelo Tbilisi), 11.Giorgi Shkinin (Armia Tbilisi), 12.Merab Sharikadze (Bourg en Bresse), 13.Davit Kacharava (Yenisei), 14.Irakli Machkhaneli (c)(Armazi Tbilisi), 15. Merab Kvirikashvili (Vienne)

Rezerve: 16.Shalva Mamukashvili(Armia Tbilisi), 17.Zurab Zhvania(Stade Francais), 18.Levan Chilachava(Toulon), 19.Giorgi Nemsadze(Tarbes), 20.Viktor Kolelishvili(Lyon), 21.Vazha Khutsishvili(Kharebi Rustavi), 22.Lasha Malaguradze(Bagneres), 23.Beka Tsiklauri(Lokomotivi Tbilisi)

Belgia:1. Julien Massimi (Auxerre), 2. Thomas Dienst (Lille), 3. Maxime Jadot (Pau), 4. Cyrille Nana (Anderlecht), 5.Pierre Hendrickx (Boitsfort), 6. Julien Morelli (Bastia), 7. Michaël De Molder (Boitsfort), 8. Denis Eppe (Boitsfort), 9. Hendrik Brouwers (Racing Métro), 10. Chris Brown (Fréjus St-Raphaël), 11. Marc Tchangué (Perpignan), 12 Guillaume Piron (Colomiers), 13. Guillaume Brebant (Boitsfort), 14. Tornike Megrelidze (Soignies), 15. Sylvain Roos (Agen)

Rezerve: 16. Bastian Vermeylen (Boitsfort), 17.Alain Miriallakis (Australie), 18.André Kouemou (La Hulpe, 19.Brieuc Frateur (La Hulpe), 20.Corentin Lecloux (Boitsfort), 21., Simon Marote (ASUB), 22. Florent Debatty (Soignies), 23. Alan Williams (Cognac)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile