Sunday 28th February 2021,
Federatia Romana de Rugby

Lynn Howells: Obiectivul Stejarilor la Cupa Mondiala, doua victorii

28 februarie 2014 First XV
Romania se califica la Cupa Mondiala din 2015.

Romania se califica la Cupa Mondiala din 2015.

Antrenorul principal al Stejarilor, Lynn Howells doreste la fel ca si omologul sau din Georgia, Milton Haig, sa se califice la Cupa Mondiala de pe prima pozitie, in grupa cu Noua Zeelanda, campionii en-titre.

Motivul principal al galezului este faptul ca echipa calificata pe pozitia Europe 1 va disputa pe 2 octombrie partida contra Noii Zeelande pe Millenium Stadium din Cardiff.

“Italia si celelalte echipe din grupa D pot fi invinse, dar va trebui sa jucam foarte bine pentru a obtine victorii.”

“Consider ca pentru noi nu este important din ce grupa vom face parte, dar pentru mine personal ar fi foarte bine daca am juca impotriva Noii Zeelande pe Millenium Stadium.”

Romania, la fel ca si Georgia, si-a asigurat calificarea la Cupa Mondiala din 2015 dupa ce a reusit sa se desprinda de Rusia, echipa clasata pe locul trei in grupa 1A a Cupei Europene a Natiunilor.

“A fost un parcurs lung. Nu ne-am calificat doar anul acesta, campania de calificare s-a desfasurat pe durata a doi ani. Este o mare oportunitate sa fim calificati la Cupa Mondiala cu doua meciuri ramase de disputat in grupa.”

Stejarii isi continua astfel performanta de a se fi calificat la toate Cupele Mondiale de pana acum, dupa victoria cu 32-6 in fata Spaniei, pe Cluj Arena.

Urmatorul meci va avea loc la Constanta, pe 8 martie, impotriva Belgiei, iar o saptamana mai tarziu, meciul decisiv de la Tbilisi va stabili ierarhia in grupa 1A a Cupei Europene a Natiunilor.

“Va fi o buna oportunitate pentru noi sa jucam meciul cu Georgia pe un stadion plin. Vom juca pentru castigarea CEN si pentru a stabili cine va fi Europe 1 la Cupa Mondiala. Ambele echipe sunt mai relaxate fiind deja calificate.”

“Scopul nostru la Cupa Mondiala este sa castigam doua partide. Putem reusi atata timp cat vom incepe sa jucam constant 80 de minute, sa fim capabili sa surprindem multe echipe.”

“Am reusit acest lucru in noiembrie, cand am castigat impotriva echipelor din Tonga si Canada. Asta demonstreaza ca avem abilitatea sa mergem in Anglia si sa jucam la victorie.”

“Daca reusim sa obtinem doua victorii la Cupa Mondiala vom avea ocazia sa ne pregatim pentru urmatoarea Cupa la fel ca echipele din primul esalon valoric” a mai adaugat Lynn Howells.

Va reamintim ca primele doua echipe clasate in Cupa Europeana a Natiunilor sezoanele 2013 si 2014 se califica direct la Cupa Mondiala din Anglia de anul viitor. Romania se afla in prezent pe pozitia a doua, la egalitate de puncte cu liderul, Georgia.

Prima echipa calificata (Europe 1) va face parte din grupa C la Cupa Mondiala, alaturi de Noua Zeelanda, Argentina, Tonga si prima calificata din Africa. Pozitia secunda in CEN (Europe 2) va face parte din grupa D si va disputa meciuri cu: Franta, Irlanda, Italia si Canada.

2,292 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response