Saturday 17th August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Japonia a castigat IRB Junior World Rugby Trophy

21 aprilie 2014 Stiri
Japonia, castigatoarea marelui trofeu.

Japonia, castigatoarea marelui trofeu.

S-a incheiat competitia IRB Junior World Rugby Trophy, al doilea esalon valoric al rugbyului mondial la nivel de juniori categoria de varsta U20, cu succesul in premiera al Japoniei, care a invins in finala Tonga.

Japonia si Tonga, castigatoare ale celor doua grupe din prima parte a competitiei s-au aflat fata in fata pe Hong Kong Football Club Ground, niponii fiind pentru a patra oara in ultimul act al competitiei, echipa din Insulele Pacificaului in premiera, dupa un loc trei in 2012.

Partida a fost una fara istoric, japonezii impunandu-se cu rezultatul de 35-10 dupa un eseu de penalizare si alte trei reusite in terenul de tinta advers semnate de Nakamura, Narita si Oketani, Moala fiind autorul eseului de onoare al invinsilor.

Cu acest prim succes final in IRB Junior World Rugby Trophy, Japonia revine in elita, anul viitor urmand a participa la IRB Junior World Championship, acolo unde a mai evoluat in 2008 si 2009 luand locul ultimei clasate dupa disputarea competitiei ce va avea loc intre 2 si 20 iunie in Noua Zeelanda.

In finala mica pentru locurile 3-4, Statele Unite au dispus de Uruguay cu 26-25 dupa o lovitura de pedeapsa marcata in minutul 78 de Ben Cima, uvertura americanilor trecandu-si in cont 21 dintre punctele vulturilor, sud-americanii pierzand dramatic in ciuda celor trei eseuri marcate de Dotti, Pena si Bocking.

Georgia a invins Namibia cu 46-17 si a ocupat la final pozitia a cincea, in timp ce Canada a trecut greu de echipa gazda, rezultat 33-30, pentru a evita clasarea pe ultima pozitie a IRB Junior World Rugby Trophy editia 2014.

Ca individualitati, georgianul Revaz Jinchvelashvili a fost cel mai eficient marcator de puncte, acumuland  un total de 63, in timp ce la capitolul eseuri tot un georgian, Vakhtang Amiranashvili, alaturi de un uruguayan, German Kessler, s-au remarcat, ambii jucatori avand  patru reusite in terenul de tinta advers.

Foto: www.arfu.com

2,188 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response