Leinster si Glasgow Warriors vor juca finala Ligii Celtice

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Dupa doua partide extrem de echilibrate in semifinalele Ligii Celtice, Leinster si Glasgow Warriors si-au castigat dreptul de a juca cu trofeul pe masa, finala dintre cele doua fiind o premiera pentru aceasta competitie.

Pe Scotstoun Stadium din Glasgow, gazdele de la Warriors au intalnit pe irlandezii de la Munster intr-o partida care l-a avut la centru pe arbitrul italian de origine romana, Marius Mitrea, victoria revenind dramatic gazdelor cu rezultatul de 16-15.

Munster a deschis scorul dupa un efort colectiv al inaintarii, Varley reusind eseul, pentru ca apoi scotienii sa revina si sa intoarca rezultatul de pe tabela de marcaj gratie celor trei lovituri de pedeapsa concretizate de Russell.

Glasgow s-a desprins tot dupa un eseu nascut din presiunea inaintasilor avandu-l ca autor pe Reid pentru ca apoi armata rosie sa replice cu incercarea lui Dougall a carei transformare insa a fost ratata de Keatley.

La Dublin, Leinster si Ulster au reeditat finala de anul trecut ca si atunci tot Leinster reusind sa se impuna desi in minutul 53 nord-irlandezii conduceau cu 9-0 dupa cele trei lovituri de pedeapsa concretizate de P. Jackson.

Gopperth a redus diferenta din doua penalitati pentru ca in minutul 72 Madigan sa inscrie eseul victoriei transformat de acelasi Gooperth rezultatul final fiind: Leinster-Ulster 13-9, invingatorii avand astfel sansa de a-si apara titlul cucerit in precedenta editie a Ligii Celtice.

Finala dintre Leinster si Glasgow Warriors se va disputa pe 31 mai si va fi gazduita de RDS Arena din Dublin.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile