Noua Zeelanda a castigat trofeul seriei cu Anglia

All Blacks.
All Blacks.

Azi dimineata a avut loc cel de-al doilea meci test dintre puternicele selectionate ale Noii Zeelande si Angliei. All Blacks a invins cu 28-27 si astfel a castigat trofeul pus in joc in seria traditionala, deoarece in urma cu o saptamana invinsese cu 20-15. Cu 2-0 la general, Noua Zeelanda i-a oferit posibilitatea capitanului Richie McCaw sa ridice trofeul deasupra capului.

Partida de pe Forsyth Barr Stadium a inceput in nota de dominare a englezilor, care au marcat primii prin Owen Farrell, din lovitura de pedeapsa, in minutul 2. Apoi aripa Yarde a extins avantajul cu un eseu transformat de Farrell, iar Cruden a stabilit rezultatul primei reprize la 10-3, tot dintr-o penalitate.

Gazdele au apasat pedala de acceleratie in partea secunda si au recuperat ecartul dupa lovitura de pedeapsa valorificata de Cruden, urmata de eseul lui Ben Smith, transformat de acelasi Cruden. Farrell a egalat la 13, dupa care All Blacks s-a dezlantuit si a inscris doua incercari prin Savea si Ninu, intre care s-a intercalat o lovitura de pedeapsa a lui Barrett. Cum Barrett a transformat si eseul semnat de centrul Nonu, scorul a devenit 28-13 pentru neo-zeelandezi.

Cursa de urmarire a britanicilor a fost fantastica, insa ei au reusit doar sa micsoreze pana la minim diferenta. Englezii au marcat doua eseuri, prin Brown si Ashton, ambele transformate de Farrell. Aripa Ashton a inscris in ultimul minut, deci avantajul de 15 puncte de la mijlocul reprizei secunde a fost suficient pentru All Blacks.

Scor final 28-27, iar Noua Zeelanda ajunge la un record de 16 victorii consecutive in partidele internationale. Miza meciului-test cu numarul 3, programat pe 21 iunie, este tocmai ca All Blacks sa ramana invincibili.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile