Western Province si Natal Sharks, neinvinse dupa a treia etapa din Currie Cup

Cele doua finaliste ale editiei trecute din Currie Cup, Natal Sharks si Western Province, au ramas singurele echipe neinvinse si dupa cea de-a treia etapa.

Campionii en-titre Natal Sharks au trecut prin mari emotii chiar la Durban, unde au primit vizita celor de la Free State Cheetahs. Oaspetii au condus cu 16-3 pana in minutul 58, atunci cand Zeilinga a marcat dintr-o penalitate, iar apoi Chavhanga un eseu transformat de Zeilinga, respectiv o noua penalitate a aceluiasi jucator sa stabileasca scorul final 19-16 in favoarea rechinilor.

Western Province au avut o misiune mai usoara si au trecut cu 27-14 de Golden Lions, care se deplasasera la Cape Town avand la activ doua victorii in primele etape. Van Wyk a marcat doua eseuri, Taute unul, pentru ca din fata butului sa se remarce Catrakilistoti, autori ai punctelor in contul invigatorilor, de partea leilor Coetzee a semnat un eseu, iar Combrinck trei penalitati.

La debutul in Currie Cup, franciza din Nespruit Pumas a mai adunat o victorie, trecand de Griquas cu rezultatul de 33-15. Pumele au obtinut si bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri marcate de Pretorius dubla, Bothma si Steenkanp. Griquas a ramas fara victorie in acest sezon, cele doua eseuri marcate de Schoeman si Grant fiind insuficiente macar pentru o bonificatie defensiva .

Blue Bulls au marcat trei eseuri in opt minute, si astfel au castigat prima partida din acest sezon, 30-25 in fata lui Eastern Province Kings, nou-venita in Currie Cup obtinand primele puncte in clasament gratie bonusului defensiv. Stegmann, Ndungane dubla si Kreil au marcat eseuri pentru Bulls, Gates, Gqoboka si Van Vuuren in contul invinsilor.

Clasament general:
1.Western Province-14p
2.Natal Sharks-13p
3.Golden Lions-10p
4.Pumas-9p
5.Free State Chetahs-7p
6.Blue Bulls-5p
7.Griquas-3p
8.Eastern Province Kings-1p

Urmatoarea etapa se va disputa pe 30 august dupa programul:
Blue Bulls-Western Province
Eastern Province Kings-Golden Lions
Pumas-Natal Sharks
Griquas-Free State Cheetahs

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile