Aviva Premiership: Bath intrerupe sirul victoriilor lui Saracens, Northampton trece pe primul loc

Bath Rugby au învins pe Saracens cu 21 – 11 în runda a cincea a Aviva Premiership, întrerupând șirul de victorii ale liderei de până acum și obținând prima victorie după opt înfrângeri consecutive în campionat în fața Sarazinilor.

Echipa din sud-vestul Angliei a condus în permanență și a marcat două eseuri prin centrii Jonathan Joseph și Kyle Eastmond (al doilea în superioritate numerică când Chris Ashton era eliminat temporar) care au combinat pe rând la cele două eseuri.

Celelalte 11 puncte au fost marcate din lovituri de picior de inevitabilul mijlocaș la deshidere George Ford, care împreună cu perechea Joseph – Eastmond formează cea mai redutabilă combinație 10 – 12 – 13 din Anglia.

De altfel, lipsa la Saracens a combinației echivalente Owen Farrell – Brad Barritt (ambii accidentați) – Marcelo Bosch (în lotul Argentinei pentru Rugby Championship) din centrul terenului a constituit probabil diferența decisivă în favoarea lui Bath.

Campionii en-titre, Northampton Saints, au profitat de înfrângerea lui Saracens și a trecut pe primul loc, după o victorie extrem de muncită, 19 – 12, cu London Irish în deplasare, după un meci fără prea mari virtuți tehnice sau spectaculare.
Northampton au marcat un singur eseu prin centrul Luther Burell, transformat de Stephen Myler, restul punctelor provenind dintr-un duel a transformerilor Myler și Shane Gerraghty.

În minutul 65 la scorul de 16 – 12 pentru Northampton Gerraghty a ratat mai întâi un drop-goal, apoi o lovitură de pedeapsă, pentru ca Myler să reușească o ultimă penalitate în minutul 78 pentru campioni.

London Irish confirmă și în acest meci debutul excelent de sezon, cu înfrângeri la limită în fața lui Northampton, Saracens și Harlequins și o victorie în deplasare în fața lui Leicester.

Iar Leicester Tigers la rândul lor a confirmat pasa neagră prin care trec, pierzând în deplasare cu 33 – 16 în fața lui Gloucester și declanșând o criză în sânul clubului.

Harlequins au administrat înfrângerea la scor devenită cutumieră codașei London Welsh, 52 – 0, cu șapte eseuri marcate.
Sale Sharks, cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș titular timp de 71 de minute în teren, au învins pe Wasps cu 25 – 14.

Newcastle Falcons, adversarii Lupilor București în Challenge Cup, au obținut prima victorie în acest campionat, 29 – 24, împotriva revelației Aviva Premiership, Exeter Chiefs, marcând trei eseuri, prin aripa Sinoti Sinoti, înlocuitorul acestuia, Tom Catterick, și cealaltă aripă, Noah Cato, restul punctelor fiind marcate din lovituri de picior de către mijlocașul la deschidere, argentinianul Juan Pablo Socino, care potrivit antrenorului său, Dea Richards, ar merita selecționat în reprezentativa Pumas.

După cinci runde în clasament conduc Northampton Saints cu 20 de puncte, urmați de Bath cu 19 și Saracens cu 18.
Leicester Tigers – cea mai bună echipa a Angiei din ultimii 20 de ani – au ajuns pe locul 10 cu 10 puncte, pe 11 sunt Newcastle Falons cu 5 puncte și pe ultimul loc London Welsh cu un singur punct, șase eseuri marcate, încasate și diferență de puncte – 205.

În liga Celto-Italiană Guinness PRO12, pilierul moldovean Dmitri Arhip a jucat din nou tot meciul pentru Swansea Ospreys care au obținut a cincea victorie în cinci partide, 15 – 14 cu Zebre, și sunt pe locul doi în clasament după Glasgow.
Cealaltă adversară a Lupilor în Challenge Cup, Newport Gwent Dragons, au pierdut la Llanelli Scarlets cu 13 – 26. Mijlocașul Rhys Rees a marcat singurul eseu, transformat de Angus O’Brien, care l-a înlocuit pe mijlocașul la deschidere Jason Tovey, marcator a două lovituri de pedeapsă. Dragons rămân pe poziția a opta.

În sfârșit, în Liga a treia din Anglia, cu Andrei Rădoi titular pe post de taloneur, a învins cu 28 – 12 pe Cinderford și conduce cu 24 de puncte (din 25 posibile) la egalitate cu Richmond, pe care o va întâlni în runda viitoare în deplasare.

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile