Infrangere pentru Romania la Campionatul European U19

In prima partida de la Campionatul European U19 care se desfasoara in Portugalia, echipa noastra a cedat cu rezultatul de 24-13 in fata Spaniei, urmand sa continue lupta pentru locurile 5-8 ale clasamentului final.

Partida a inceput bine pentru tinerii nostri jucatori, care inca din minutul doi puteau deschide scorul, insa lovitura de pedeapsa obtinuta cu efortul gramezii a fost ratata de Ureche, distanta fiind de peste 40 de metri fata de butul advers.

Am continuat sa punem presiune asupra adversarilor, care au reusit sa se apere eficient in fata insistentei inaintarii Stejareilor si, chiar mai mult, in minutul 17, la prima intrare in 22-ul nostru sa fie aproape de eseu gratie molului de margine.

In minutul 25 au venit si primele puncte ale partidei, Ureche fiind cel care a deschis scorul in urma unei lovituri de pedeapsa concretizate, insa avantajul nu a durat decat trei minute un atac pe trei sferturi finalizandu-se cu eseul lui Prada la centru, transformat de De La Lastra. Acelasi De La Lastra a concretizat o penalitate cu doua minute inainte de pauza si astfel prima parte a jocului s-a incheiat cu avantaj de partea Spaniei, rezultat 10-3.

Partea secunda a inceput cum nu se putea mai rau pentru noi, Butariu primind cartonasul galben, ceea ce a condus la o presiune puternica, dar si la alte puncte in contul ibericilor, o penalitate semnata de De La Lastra marind ecartul la 13-3.

A urmat o revenire in joc a baietilor nostri, care au initiat o actiune pe partea stanga, oprita cu dificultate de spanioli, pentru ca din gramada spontana create Palii sa ia balonul si sa inscrie singurul eseu al Stejareilor, transformat de Ureche.

La jumatatea partii secunde am ramas din nou in inferioritate numerica, Ureche fiind cel sanctionat cu cartonas galben, iar de la o distanta de 40 de metri De La Lastra a modificat scorul la 16-10 pentru Spania. Un nou eseu al ibericilor a venit cinci minute mai tarziu, cand Pardo a marcat la colt, reusind dubla personala, transformarea fiind ratata din pozitie dificila.

Pana la ultimul fluier al arbitrului Ureche si De La Lastra s-au mai evidentiat cate o data din fata butului, astfel conturandu-se rezultatul de 24-13, in urma caruia Stejareii au ratat calificarea in semifinale, urmand sa lupte pentru ocuparea pozitiei a cincea.

Lisabona: Romania – Spania 13-24 (3-10)

National Stadium Jamor
Au marcat: Pardo-2e, De La Lastra-tr, 4lp, respectiv Palii-e, Ureche-tr, 2lp
Cartonase galbene: Butnariu si Ureche

Romania:1.Alexandru Savin, 2.Tudor Butnariu, 3.Cosmin Manole, 4.Andrei Iurea, 5.Adrian Motoc, 6.Marian Nita, 7.Jean Marian Don, 8.Bogdan Doroftei, 9.Alexandru Palii, 10.Stelian Ureche, 11.Vladut Zaharia, 12.Andrei Neacsu, 13.George Iacob, 14.Eduard Bencea, 15.Sabin Stratila
Rezerve: 16.Bogdan Enache, 17.Norbert Balin, 18.Ciprian Lucaci, 19.Marian Soana, 20.Alin Ghiarasim, 21.Cristi Boboc, 22.Adrian Bors, 23.Leonard Iancu, 24.Dumitru Papaiane, 25.Remus Zaharescu, 26.Ovidiu Butoeru

Spania: 1.Angel Durango, 2.Jose Mollinedo, 3.Andy Garcia, 4.Pablo Reneses, 5.George Stockers, 6.Oier Goia, 7.Facundo Munilla, 8.Pello Perez, 9.Pedro De La Lastra, 10.Juan Boccardo, 11.Antoine Sanchez, 12.Rafael De Santiago, 13.Alejandro Sanchez, 14 Yannick Pardo, 15.Ignacio Castellote
Rezerve: 16.Manuel Villalobos, 17.Jon Zabala, 18.Fernando Cariado, 19.Ignacio Vazquez, 20.Ian Schofield, 21.Juan Pedro Ramos, 22.Vicente Marti, 23.Martin Garcia, 24.Alberto Silla

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile