Wednesday 17th July 2019,
Federatia Romana de Rugby

Desi au facut o prima repriza mai buna, Stejarii pierd in fata Japoniei

15 noiembrie 2014 First XV

Pe Stadionul National Arcul de Triumf, in cea de-a doua partida test a luni noiembrie, Stejarii au cedat cu rezultatul de 18-13 in fata Japoniei care s-a impus datorita eficientei lui Goromaru, marcator a tututor punctelor contabilizate de niponi.

Stejarii au inceput mai bine partida continuand repriza secunda consistenta facuta in fata Statelor Unite cu gestionarea posesiei balonului care din pacate insa nu a fost fructificata si pe tabela de marcaj.

Japonia a echilibrat apoi situatia din teren si dupa ce Botezatu a evitat primirea unui eseu la incursiunea lui Hesketh, in minutul 13 Sirbe a vazut cartonasul galben, greseala jucatorului nostru din linia a doua ducand la o lovitura de pedeapsa din care Goromaru a deschis scorul. In ciuda inferitoritatii numerice baietii nostri au jucat curajos si Vlaicu a egalat dintr-o penalitate, urmatoarele zece minute reusind sa pastram rezultatul.

Minutul 29 a adus singurul eseu al partidei. Faza a pornit de la insistenta lui Fercu dupa un balon balbait de japonezi care a dus la o gramada in apropierea terenului de tinta al vizitatorilor. Gramada Stejarilor a fost din nou la inaltime si astfel am obtinut un eseu de penalizare transformat cu usurinta de Vlaicu.

Pana la pauza Brave Blossoms au redus ecartul si din cele doua tentiva de tinta pe care le-a avut la dispozitie Goromaru a punctat de fiecare data, astfel ca dupa primele 40 de minute ale jocului Stejarii se aflau in avantaj cu rezultatul de 10-9.

Inceputul partii secunde i-a gasit pe elevii lui Eddie Jones mai siguri pe ei si atacurile niponilor au dus la o noua penalitate datorita careia Goromaru a trecut avantajul de partea echipei sale. Nici urmatoarele minute nu au aratat altfel, acelasi Goromaru marind diferenta la 15-10 trimitand balonul printre buturile noastre din lovitura de pedeapsa.

La jumatatea partii a doua am reusit sa amenintam pentru prima data serios terenul de tinta al oaspetilor, dupa o margine obtinuta pe linia a 22 au urmat cateva atacuri insa un inainte a zadarnicit tenativa Stejarilor de a marca un nou eseu.

Pe final Vlaicu putea reduce din avantajul Japoniei dar a ratat de la aproximativ 48 de metri o lovitura de pedeapsa, in replica niponii la poate singura gramada in care au dominat obtinand o penalitate pe care Goromaru a concretizat-o in puncte.

Vlaicu s-a mai prezentat o data in fata butului adversarilor cele trei puncte reusite de uvertura noastra fiind si ultimele ale partidei, in care desi am cedat, inaintarea a fost la inaltime, iar pe faza defensiva am reusit sa terminam jocul fara eseu primit.

Pentru Stejari urmatoarea partida test va avea loc sambata 22 Noiembrie pe Stadionul National Arcul de Triumf in compania Canadei.

Romania-Japonia 13-18 (10-9)

Stadionul National Arcul de Triumf

Au marcat:
Romania: Eseu de penalizare, Vlaicu – tr, 2lp
Japonia:Goromaru – 6lp

Romania: 1.Andrei Ursache(Carcassonne), 2.Andrei Radoi(Ealing Trailfinders), 3.Paulica Ion(Perpignan), 4.Marius Sirbe(Blagnac), 5.Valentin Popirlan(RCM Timisoara), 6.Ovidiu Tonita(Aix-en-Provence), 7.Mihai Macovei(Massy), 8.Daniel Carpo(RCM Timisoara), 9.Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara), 10.Florin Vlaicu(Farul Constanta), 11.Ionut Botezatu(Stiinta Baia Mare), 12.Robert Dascalu (Steaua Bucuresti), 13.Csaba Gal(Stiinta Baia Mare), 14.Dorin Manole(Orthez), 15.Catalin Fercu(Saracens).
Rezerve: 16. Otar Turashvili(Farul Constanta), 17. Mihaita Lazar(Castres), 18. Horatiu Pungea(Lyon), 19. Alin Coste(Carcassonne), 20. Stelian Burcea(RCM Timisoara), 21. Grigoras Diaconescu(Steaua Bucuresti), 22. Florin Ionita(Steaua Bucuresti), 23. Robert Neagu(Farul Constanta).

Japonia: 1. Masataka Mikami (Toshiba Brave Lupus), 2. Takeshi Kizu (Kobe Steel), 3. Kensuke Hatakeyama (Suntory Sungoliath), 4. Shoji Ito (Kobe Steel), 5. Shinya Makabe (Suntory Sungoliath), 6. Hendrik Tui (Suntory Sungoliath), 7. Michael Leitch (Toshiba Brave Lupus), 8. Amanaki Lelei Mafi (NTT Communications Shining Arcs), 9. Atsushi Hiwasa (Suntory Sungoliath), 10. Kosei Ono (Suntory Sungoliath), 11. Akihito Yamada (Panasonic Wild Knights), 12. Male Sau (Yamaha Jubilo), 13. Kotaro Matsushima (Suntory Sungoliath), 14. Karne Hesketh (Munakata Sanix Blues), 15. Ayumu Goromaru (Yamaha Jubilo)
Rezerve: 16. Keita Inagaki (Panasonic Wild Knights), 17. Hiroki Yuhara ( Toshiba Brave Lupus), 18. Hiroshi Yamashita (Kobe Steel), 19. Hitoshi Ono (Toshiba Brave Lupus), 20. Hayden Hopgood (Kamaishi Seawaves), 21. Yuki Yatomi (Yamaha Jubilo), 22. Harumichi Tatekawa (Kubota Spears), 23. Toshiaki Hirose (Toshiba Brave Lupus).

2,830 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response