Stejarii, lideri in clasamentul Rugby Europe Championship

Delegari internationale pentru arbitrii romani.

Dupa doua etape disputate in Rugby Europe Championship, Romania conduce in clasament, fiind singura echipa care a reusit sa castige de fiecare data cu punct bonus ofensiv, echipa noastra marcand un total de noua eseuri.

Victoriile, cu Portugalia in deplasare si Spania pe teren propriu, au adus in contul Stejarilor maximum de puncte, zece , din care doua ca bonificatie ofensiva, acest start perfect plasandu-ne in acest moment pe prima treapta a clasamentului.

Cele noua eseuri ale echipei noastre au venit prin aportul ambelor compartimente, inaintarea contribuind cu patru reusite: Mihai Macovei,Viorel Lucaci, Andrei Ursache si Marius Sirbe, iar liniile dinapoi cu cinci incercari: Adrian Apostol-doua, Robert Dascalu, Ionut Botezatu si Vali Calafeteanu.

Adrian Apostol asadar este momentan cel mai eficient marcator de eseuri, cate unul in fiecare partida, in timp ce Vali Calafeteanu cu un eseu, cinci transformari si trei lovituri de pedeapsa acumuland un total de 24 de puncte.

Antrenorul Lynn Howells a propus doua variante diferite ale primului XV, fortat si de accidentari sau absente, Stejarii continuand pe acelasi drum care ne-a adus calificarea la Cupa Mondiala, cu o inaintare solida, sustinuta ceva mai consistent de liniile dinapoi, cele cinci eseuri venite din acest compartiment fiind o dovada in acest sens.

Imbucurator este faptul ca disciplina a fost unul dintre punctele forte ale echipei, in cele doua partide disputate nu am fost sanctionati cu cartonase galbene sau rosii.

In urma noastra se afla Georgia, care a ratat bonusul ofensiv in fata Portugaliei, poate si ca urmare a faptului ca Milton Haig a modificat mai bine de jumatate din XV-le care a invins Germania in incercarea de a urmari la lucru cat mai multi jucatori vizati sa participle la Cupa Mondiala.

Statistica Rugby Europe Championship, dupa doua etape:
Clasament:
1.Romania 2-2-0-0-66:18-10p (2pbo)
2.Georgia 2-2-0-0-84:23-9p (1pbo)
3.Spania 2-1-0-1-51:49-5p (1pbo)
4.Rusia 2-1-0-1-66:65-5p (1pbo)
5.Portugalia 2-0-0-2-25:57-1p (1pbd)
6.Germania 2-0-0-2-30:110-0p

Clasamentul marcatorilor de eseuri:
1.Kehoma Brenner, Vasily Artemyev si Zurabi Zhvania-cate 3 reusite
2.Adrian Apostol, Alexandro Todua,Igor Kurashov si Pedro Martin – cate 2 reusite

Clasamentulmarcatorilor de puncte:
1.Vali Calafeteanu – 24 (1e, 5tr, 3lp)
2.Pedro Bettencourt Avila – 20 (6lp, 1tr)
3.Kehoma Brenner – 15 (3e)
Vasily Artemyev – 15 (3e)
Zurabi Zhvania – 15 (3e)
Merab Kvirikashvili – 15 (5lp)
4.Lasha Khmaladze – 13 (1e, 4tr)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile