Irlanda a facut un pas important spre cucerirea titlului in 6 Nations

Joe Schmidt s-a decis asupra numelor cu care va ataca Cupa Mondiala.

Pe Aviva Stadium din Dublin, in derbyul etapei a treia din Six Nations, Irlanda a invins Anglia cu rezultatul de 19-9 si cu trei succese din tot atatea posibile, elevii neozeelandezului Joe Schmidt raman principalii favoriti la cucerirea titlului de campioana in competitia etalon a emisferei de nord.

Irlanda a inceput jocul in forta si tavalugul inaintarii a provocat doua lovituri de pedeapsa, pe care Sexton le-a concretizat in puncte, dupa numai opt minute verzii conducand cu 6-0. Trandafirii au reusit apoi sa echilibreze situatia din teren si Ford a redus diferenta gratie unui dropgol.

Acelasi Ford putea sa egaleze, insa a ratat o lovitura de pedeapsa, pana la finalul primei parti Sexton a punctat din nou, si dupa 40 de minute Irlanda conducea cu 9-3, in conditiile in care niciuna dintre combatante nu a avut vreo sansa reala de a marca eseu.

La trei minute dupa pauza Sexton a marit diferenta de pe tabela de marcaj, tot din lovitura de pedeapsa, dupa care a urmat un asalt total al irlandezilor, pana in minutul 60 partida curgand intr-o singura directie, spre terenul de tinta al trandafirilor.

Astfel a venit si singurul eseu al intalnirii, dupa o gramada in 22-ul englezilor, Murray a trimis inteligent un balon de urmarire, pe care Henshaw l-a recuperat si a marcat la colt din pozitie dificila Sexton, insa a adus si cele doua puncte ale transformarii, iar Irlanda s-a desprins la 19-3.

Avea sa fie diferenta care a decis soarta partidei,  pentru ca desi Anglia a revenit in joc si a fortat eseul, defensiva gazdelor s-a aparat ermetic, in aceste conditii doar doua lovituri de pedeapsa concretizate de Ford au mai indulcit gustul infrangerii pentru trandafiri.

In urmatoarea etapa Irlanda se va deplasa la Cardiff pentru partida cu Tara Galilor in tentativa de a continua lupta pentru apararea, titltul cucerit anul trecut, in timp ce Anglia va infrunta Scotia pe Twickenham, intr-o disputa avand ca miza cel mai vechi trofeu, Calcutta Cup.

Dublin, Aviva Stadium: Irlanda-Anglia 19-9 (9-3)
Au marcat: Henshaw-e, Sexton-tr, 4lp, repectiv Ford-2lp, dg

Irlanda: 1.Jack McGrath, 2.Rory Best, 3.Mike Ross, 4.Devin Toner, 5.Paul O’Connell, 6.Peter O’Mahony,  7.Sean O’Brien, 8.Jordi Murphy, 9.Conor Murray, 10.Johnny Sexton, 11.Simon Zebo, 12.Robbie Henshaw, 13.Jared Payne, 14.Tommy Bowe, 15.Rob Kearney
Rezerve: 16.Sean Cronin, 17.Cian Healy, 18.Martin Moore, 19.Iain Henderson, 20.Tommy O’Donnell, 21.Eoin Reddan, 22.Ian Madigan, 23.Felix Jones

Anglia: 1.Joe Marler, 2.Dylan Hartley, 3.Dan Cole, 4.Dave Attwood, 5.George Kruis, 6.James Haskell, 7.Chris Robshaw, 8.Billy Vunipola, 9.Ben Youngs, 10.George Ford, 11.Jack Nowell, 12.Luther Burrell, 13.Jonathan Joseph, 14.Anthony Watson, 15.Alex Goode
Rezerve: 16.Tom Youngs, 17.Mako Vunipola, 18.Henry Thomas, 19.Nick Easter, 20.Tom Croft, 21.Richard Wigglesworth, 22.Danny Cipriani, 23.Billy Twelvetrees

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile