Pentru Stiinta Baia Mare incepe drumul catre Challenge Cup

Dupa ce timp de zece sezoane in Challenge Cup si unul in European Shield, Romania a fost reprezentata de Selectionata Bucuresti devenita apoi Bucharest Oaks respectiv Lupii Bucuresti, pentru editia 2015-2016 va intra in lupta campioana en-titre, Stiinta Baia Mare.

Calificarea pe tabloul principal al European Rugby Challenge Cup depinde insa de o dubla mansa in Play-Off-ul calificarilor, iar Stiinta Baia Mare nu va avea o misiune prea usoara in fata unei echipe ambitioase, aflate si ea la debutul in competitiile europene inter-cluburi, Yenisey Krasnoyarsk.

Pentru zimbrii maramureseni participarea in a doua competitie europeana, ca valoare, la nivel de cluburi vine dupa ce in 2010 si 2011 au castigat Cupa Europei Centrale, de fiecare data invingand in finala pe RCM Timisoara si o Super Cupa a Europei Centrale, in 2010, avandu-i ca adversari pe croatii de la Nada Split.

Desigur acesta este un alt nivel iar partida cu Yenisey va fi un adevarat barometru pentru masurarea nivelului echipei campioane din SuperLiga CEC Bank, o disputa care trebuie tratata la adevarata ei importanta, mai ales ca adversarul vine din Rusia, invingatoare a Stejarilor anul acesta in Rugby Europe Championship.

Asocierea nu este intamplatoare, pentru ca ursii s-au bazat in mare masura pe jucatori de la Yenisey, mai mult conducerea tehnica este asigurata in ambele cazuri de acelasi antrenor, Alexander Pervukhin, care a adus titlul de campiona in Krasnoyarsk de trei ori in ultimii patru ani.

Ca sa se ajunga la aceasta disputa Yenisey a trecut printr-o prima faza a grupelor unde a castigat partidele disputate in compania portughezilor de la CDU Lisabona respectiv lui Mogliano, in fata italienilor, rusii demonstrand ca sunt o echipa bine organizata si extrem de puternica.

Astfel linia intai coincide cu cea folosita de Pervukhin si la echipa nationala, Alexander Bezverkhov- Stanislav Selskiy-Innokenty Zykov, Pavel Butenko si Andrey Temnov dau valoare liniei a treia, Alexey Shcherban este mijlocas la gramada, Ramil Gysin uvertura, pe linia de treisferturi ii regasim pe Dimitry Gerasimov, georgianul Davit Kacharava si Igor Kurashov, iar postul de fundas il acopera Yuri Kushnarev.

Insiruirea numelor de mai sus sunt cu siguranta cunoscute, an de an fie in Rugby Europe Championship sau IRB Nations Cup acestia au fost adversarii Stejarilor intr-o selectionata a Rusiei care a fost pana in ultima faza a recalificarilor aproape de participarea la Cupa Mondiala din 2015.

Aceasta partida vine pentru Stiinta Baia Mare intr-un moment de recul al echipei campioane, care a suferit doua infrangeri consecutive in SuperLiga CEC Bank, insa in acelasi timp poate ca tocmai orgoliul ranit al zimbrilor sa fie arma castigatoare.

Cum soarta calificarii se va decide dupa o dubla mansa, prima partida care va avea loc sambata pe stadionul Lascar Ghinet va fi extrem de importanta, avantajul moral al unei victorii putand fi decisiv in stabilirea numelui echipei care va evolua in European Rugby Challenge Cup editia 2015-2016.

Partida Stiinta Baia Mare-Yenisey Krasnoyarsk din prima mansa a Play-Off-ului calificarilor in European Rugby Challenge Cup va avea loc sambata 18 aprilie pe stadionul Lascar Ghinet cu incepere de la ora 17:00, transmis in direct de Rugby TV.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile