Gica Vacaru a promovat-o pe Novara in Serie B

Reputatul antrenor Gica Vacaru si-a trecut in palmares o noua performanta si anume sa promoveze cu echipa italiana Amatori Rugby Novara in Serie B, ceea ce pentru gruparea lombarda parea in urma cu sapte ani doar un vis frumos.

Adept al muncii asidue, Gica Vacaru a reusit sa creeze la Novara o echipa eficienta, mai ales prin stilul sau parintesc de a-si indruma elevii, imaginea care-l caracterizeza pe antrenorul roman fiind cea cu degetul dus la tampla, adica: “baieti, sa jucam inteligent”.

In urma cu sapte ani aici, in orasul din nordul Italiei, existau doar sperantele ca intr-o zi echipa de rugby sa poata aspira la promovarea in Serie B, iar visul lor a devenit realitate cu Gica Vacaru transformand jucatorii de aici in adevarati luptatori pe terenul incadrat de buturi.

Partida decisiva pentru promovare s-a disputat pe stadionul Leone Laurenti in fata unui adversar puternic, CUS Torino, insa Novara nu a intampinat probleme si s-a impus cu rezultatul de 35-12 dupa un joc entuziasmant.

Dincolo de aceasta reusita, marele merit al tehnicianului Gica Vacaru este acela ca a construit aceasta echipa bazandu-se in principal pe jucatori tineri, care sub comanda lui au crescut valoric de la o etapa la alta, un aspect esential in ceea ce priveste viitorul.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile