Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tudorel Bratu si Sabin Stratila, jucatorii surpriza din lotul Romaniei la Cupa Mondiala

1 octombrie 2015 #RWC2015, First XV
Tudorel Bratu si Sabin Stratila, jucatorii surpriza din lotul Romaniei la Cupa Mondiala.

Nationala de rugby a Romaniei a deplasat la Cupa Mondiala din Anglia un lot care poate fi caracterizat in mare, de un singur cuvant, experienta. Printre jucatorii cu vechime in prima reprezentativa au aparut si cateva nume noi. Doua dintre acestea par insa la prima vedere, o alegere surprinzatoare facuta de staff-ul tehnic: mijlocasul la gramada, Tudorel Bratu (24 de ani) si fundasul Sabin Stratila (20 de ani), acesta fiind si cel mai tanar component al echipei. “Sunt jucatori tineri pe care i-am luat langa echipa tocmai pentru a creste, pentru a invata din aceasta experienta, ca schimbul de generatii sa nu fie asa de greu. Acesti jucatori se pot pregati alaturi de cei mai experimentati si pot vedea ce inseamna o Cupa Mondiala”, declara antrenorul Lynn Howells, inainte de a pleca in Anglia.

Sabin Stratila provine dintr-o familie cu patru baieti din care trei practica rugbyul, iar unul fotbalul, dintre toti doar el reusind sa imbrace pana acum, tricoul echipei nationale. Acesta a debutat pentru Romania chiar in acest an intr-o partida cu Germania si a participat alaturi de echipa nationala de rugby in 7 la turneul Grand Prix Series, etapa de la Moscova, unde a si marcat un eseu. Jucatorul, format la LPS Nicolae Rotaru din Constanta, evolueaza in prezent la Steaua Bucuresti, unde este folosit atat in echipa de seniori, in SuperLiga, cat si la cea de U23, care evolueza in Divizia Nationala de Seniori. In varsta de 20 de ani, acesta evolueaza pe postul de fundas (187 cm si 87,7 kg) si se afla la prima participare la Cupa Mondiala. ”Prezenta mea in Anglia inseamna foarte mult pentru mine fiindca este prima mea Cupa Mondiala si inca sunt la o varsta frageda. Sunt onorat sa fiu aici si sper sa-mi ajut echipa sa-si atinga obiectivul, adica sa obtina victorii in meciurile cu Canada si cu Italia. Imi doresc foarte mult sa ajung sa si joc aici”, spune acesta.

Tudorel Bratu (175 cm si 78,3 kg) este una din surprizele pregatite de antrenorul Lynn Howells pentru Cupa Mondiala. Desi nu a debutat inca pentru Stejari, mijlocasul la gramada al echipei Dinamo Bucuresti, a fost inclus in lotul pentru Anglia datorita calitatilor sale. De altfel, acesta a facut pasul catre prima reprezentativa direct din cel de-al doilea esalon valoric, pe cand evolua la CSO Pantelimon, fiind chemat sa se pregateasca alaturi de Stejari pentru meciurile cu Japonia si Statele Unite ale Americii din 2014. “A fost cea mai mare bucurie pentru mine momentul in care mi s-a spus ca voi face parte din echipa care merge la Cupa Mondiala. Este visul oricarui jucator sa ajunga acolo, sa joace pentru tara lui. Iar daca imi voi face debutul pentru Romania la aceasta competitie, va fi ceva incredibil.Pregatirea din ultimele doua luni a fost intensa, consider ca personal am facut multe progrese si imi doresc ca sa ajut cat mai mult echipa. Concurenta cu Vali (n.r. Calafeteanu) si Florin (n.r. Surugiu) ma motiveaza si incerc sa invat cat mai multe lucruri de la ei” a spus acesta.

Pana acum, in cele doua meciuri pe care Romania le-a disputat la Cupa Mondiala, antrenorul Lynn Howells nu i-a folosit pe cei doi jucatori.

Urmatorul meci al Stejarilor va fi pe 6 octombrie, la Leicester, cu reprezentativa Canadei.

3,632 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response