Romania-Argentina XV, meciul jubileelor care decide castigatoarea World Rugby Nations Cup 2016

Romania-Argentina XV, meciul jubileelor care decide castigatoarea World Rugby Nations Cup 2016.

Pe Stadionul National Arcul de Triumf, cu trei modificari in echipa de start, fata de partida anterioara castigata impotriva Uruguayului, Stejarii intalnesc Argentina XV in finala World Rugby Nations Cup, pentru echipa noastra nationala cucerirea celui de-al patrulea trofeu fiind posibila doar in cazul unei victorii.

In linia intai tripleta va fi formata din Constantin Pristavita, Andrei Radoi si Alexandru Tarus, in absenta lui Otar Turashvili, pentru prima data fiind titular Andrei Radoi care se apropie de borna cu numarul 60 a selectiilor pentru Stejari, astazi imbracand pentru a 57-a oara tricoul echipei nationale. Linia a II-a si a III-a raman neschimbate, astfel Johan Van Heerden va face pereche cu Marius Antonescu, Dorin Lazar si Viorel Lucaci vor fi cei doi flancheri , Stelian Burcea la inchidere, acesta si din postura de capitan asa cum s-a intamplat in toate celelate partide din aceasta editie a World Rugby Nations Cup.

Nici cuplul de mijlocasi nu va suferi schimbari, Valentin Calafeteanu-Jody Rose , mijlocasul la gramada bifand cu acesta ocazia partida cu numarul 85 pentru Stejari, din 2004 cand a debutat intr-o partida test impotriva Japoniei trecandu-si in cont 216 puncte.

Sarbatoritul zilei va fi Florin Vlaicu care il egaleaza pe Cristi Petre in privinta recordului de selectii, 93, tot Vlaicu fiind cel care se afla in fruntea marcatorilor all-time cu 723 de puncte. Ca si in celelalte doua jocuri Florin Vlaicu va face pereche de centri cu Jack Umaga, acesta de trei ori titulari in actuala editie a World Rugby Nations Cup. Din cauza accidentarii lui Stephen Shennan, cele doua aripi vor fi Adrian Apostol si Nicholas Onutu, jucatorul lui ROC La Voulte pentru prima data titular, in timp ce Catalin Fercu va bifa selectia cu numarul 90, acesta avand sanse sa fie nominalizat pentru a doua oara consecutiv ca cel mai valoros jucator al competitiei.

In privinta bancii de rezerve, Florin Bardasu va avea posibilitatea debutului iar Robert Dascalu de a evolua in prima partida de la aceasta editie, centrul stelist avand experinta celor 52 de selectii.

Echipa Romaniei pentru partida cu Argentina XV arata astfel: 1.Constantin Pristavita, 2.Andrei Radoi, 3.Alexandru Tarus, 4.Johan Van Heerden, 5.Marius Antonescu, 6.Dorin Lazar, 7.Viorel Lucaci, 8.Stelian Burcea, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Jody Rose, 11.Adrian Apostol, 12.Florin Vlaicu, 13.Jack Umaga, 14.Nicholas Onutu, 15.Catalin Fercu Rezerve: 16.Florin Bardasu, 17.Gigi Militaru, 18.Alexandru Gordas, 19.Valentin Poparlan, 20.Razvan Ailenei, 21.Tudorel Bratu, 22.Robert Dascalu, 23.Sabin Stratila

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile