Romania si-a indeplinit obiectivele propuse pentru World Rugby Nations Cup:castigarea trofeului si integrarea jucatorilor tineri in echipa

Romania si-a indeplinit obiectivul propus pentru World Rugby Nations Cup.

Stejarii s-au impus in toate cele trei partide disputate la World Rugby Nations Cup editia 2016 si astfel au reusit a doua dubla din istoria competitiei, pe langa acest succes din punct de vedere statistic, echipa nationala pregatindu-si viitorul prin debutul a nu mai putin de opt jucatori.

Asa cum au declarat-o inainte de startul competitiei, jucatorii echipei nationale, obiectivul Stejarilor a fost acela de a pastra trofeul la Bucuresti, si au reusit obtinand trei succese in fata reprezentantelor Emisferei de Sud, Namibia, Uruguay si Argentina XV, cu noua eseuri marcate, un punct bonus ofensiv si o partida in care nu am primit niciun punct, cel impotriva Los Teros.

Prima partida cu Namibia, a ratat cel putin in prima repriza, o echipa a Romaniei decisa sa-si asigure victoria inca inainte de pauza, ceea ce a si reusit, astfel ca la adapostul rezultatului, Lynn Howells a avut posibilitatea de a arunca in lupta nu mai putin de sase debutanti. Vulturii africani au incercat sa profite de acest aspect, insa ne-am aparat bine iar pe fondul unui joc pragmatic si inteligent am invins o echipa pe care o putem numi revelatiei editiei 2016.

A urmat disputa cu Uruguay, care practice a durat doua zile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile la ora programarii partidei, acesta fiind intalnirea in care ne-am dezlantuit, Dorin Lazar si Sabin Stratila aflandu-se la primele incercari pentru Stejari, in timp ce defensiva a fost din nou la inaltime, Los Teros neavand nici macar sansa punctelor de onoare.

Cum era de asteptat, ultima partida, finala pentru trofeul World Rugby Nations Cup, a fost una cu repetitie si asa cum s-a intamplat cu un an in urma am reusit sa invingem din nou pumele lui Felipe Contepomi, dincolo de rezultat, maniera de joc fiind incantatoare. Catalin Fercu a marcat un eseu dupa o asteptare de trei ani, la cea de-a 90-a prezenta in echipa nationala, iar Florin Vlaicu l-a egalat in privinta numarului de selectii pe Cristi Petre , iar acum se indreapta catre pozitia de lider atat in acesta privinta alaturi de cea a punctelor marcate pentru Stejari.

In cele trei partide disputate la World Rugby Nations Cup, staff-ul tehnic al Stejarilor a utilizat 29 de jucatori, dintre care zece au fost titulari in fiecare intalnire, adica Alexandru Tarus, Marius Antonescu, Johan Van Heerden, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Jody Rose, Florin Vlaicu, Jack Umaga si Catalin Fercu. Dintre cei opt debutanti, Jack Umaga, Razvan Ailenei, Nicholas Onutu, Gigi Militaru, Ionut Balaban, Andrei Iurea, Dennis Perju si Florin Bardasu, au bifat prenzente in toate disputele Jack Umaga, Gigi Militaru si Razvan Ailenei.

Chiar daca, fata de alte editii niciunul dintre jucatorii nostri nu a terminat in fruntea clasamentului marcatorilor, putem spune ca acest al patrulea trofeu World Rugby Nations Cup este al echipei, ilustrat si de raportul eseurilor marcate de cele doua compartimente, 4-4, al unei echipe care a inceput sa se cunoasca iar de acum va porni pe drumul catre urmatoarea Cupa Mondiala cunoascand gustul succesului, un ascendent moral important pentru bataliile care urmeaza.

Stejarii la World Rugby Nations Cup 2016
Lotul: Pilieri: Constantin Pristavita, Aelxandru Tarus,Gigi Militaru,Alexandru Gordas Taloneri: Otar Turashvili,Andrei Radoi, Florin Bardasu Linia a II-a: Valentin Poparlan, Marius Antonescu, Johan Van Heerden, Andrei Iurea Linia a III-a: Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Razvan Ailenei, Dorin Lazar Mijlocasi la gramada: Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu Mijlocas la deschidere: Jody Rose Centri: Florin Vlaicu, Jack Umaga, Ionut Balaban,Robert Dascalu Aripi: Ionut Dumitru, Stephen Shennan, Nicholas Onutu, Adrian Apostol, Dennis Perju Fundasi: Catalin Fercu, Sabin Stratila

Statistica: Loc 1-3-3-0-0-80:16-13p(1p BO)
Eseuri marcate: 9-Otar Turashvili-2, Ionut Dumitru, Stephen Shennan, Dorin Lazar, Sabin Stratila, Andrei Radoi, Catalin Fercu, 1 eseu de penalizare
Eseuri primite:2
Puncte din tentative de tinta: 24-Florin Vlaicu-22(4tr,7lp), Tudorel Bratu-2(1tr)

articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile