Partide spectaculoase si dramatice in etapa a V-a din Champions Cup

Partide spectaculoase si dramatice in etapa a V-a din Champions Cup.

Etapa a 5-a din European Rugby Champions Cup a fost una cu partide spectaculoase si dramatice in acelasi timp, patru echipe asigurandu-si deja prezenta in urmatoarea faza a competitiei, sferturile de finala, acestea fiind Munster, Leinster, Clermont si Saracens.

Grupa 1
In lupta directa pentru suprematia din grupa pe Scotstoun Stadium s-au aflat fata in fata Glasgow Warriors si Munster, franciza irlandeza venind dupa succesul la scor obtinut pe terenul lui Racing 92. Scotienii au dat o replica darza, insa cele patru tentative de tinta concretizate de Finn Russell si Stuat Hogg au fost anulate de singurul eseu al partidei marcat de Francis Saili in minutul 71, astfel ca Munster s-a impus cu rezultatul de 14-12.

Oarecum surprinzator fata de evolutiile din ultima vreme, Racing 92 a invins fara emotii pe Leicester Tigers, rezultat 34-3, parizienii obtinand si punctul bonus ofensiv pentru cele patru finalizari in terenul de tinta advers. S-a consemnat un eseu de penalizare alaturi de dubla lui Marc Andreu, respectiv reusita lui Xavier Chaveau, onoarea tigrilor fiind salvata de Freddie Burns din lovitura de pedeapsa.

Clasament: 1.Munster-20p, 2.Glasgow-14p, 3.Leicester-8p, 4.Racing 92-5p

Grupa 2
Victoria cu bonus ofensiv din partida disputata pe propriul teren cu Zebre a adus-o pe Connacht in postura de lider al grupei. Irlandezii au marcat noua eseuri, autori Matt Healy dubla, John Cooney, Tirnan O’Halloran dubla, Finlay Bealham, Kieran Marmion, Craig Ronaldsonsi  Caolin Blade la care Zebre a replicat cu reusitele jucatorilor Johan Meyer, Federico Ruzza si Mattia Bellini, rezultat final 66-21 in favoarea lui Connacht.

Toulouse a dat o replica pe masura lui Wasps pe Ricoh Arena, insa Marc Doussain a ratat incredibil doua tentative de tinta si la pauza englezii conduceau cu 3-0. In partea secunda Wasps si-a dovedit forta in doua randuri marcand cate un eseu in inferioritate numerica, autori Elliot Daly si Dan Robson astfel ca londonezii au castigat dramatic, rezultat 17-14.

Clasament: 1.Connacht-18p, 2.Wasps-17p, 3.Toulouse-14p, 4.Zebre-0p

Grupa 3
Pe Parc y Scarlets, franciza galeza Scarlets a fost la un minut distanta de o victorie in fata campionilor en-titre Saracens. Cu eseul lui Scott Williams si cele sase tentative de tinta izbutite de Dan Jones, Scarlets a condus in permanenta, dar Saracens a egalat in ultimul minut, 22-22, cu incercarea lui Chris Ashton desi se afla in inferioritate numerica dupa ce Will Skelton a vazut cartonasul galben.

Toulon ramane in cursa calificarii pentru sferturile de finala dupa victoria cu 27-12 in fata lui Sale Sharks, diferenta de scor fiind stabilita mai ales jocului francezilor din partea secunda cand cele trei eseuri marcate de Bryan Habana, Jonathan Pelissie si Josua Tuisova au asigurat bonusul ofensiv.

Clasament: 1.Saracens-20p, 2.Toulon-15p, 3.Scarlets-10p, 4.Sale-0p

Grupa 4
Leinster si-a asigurat prezenta in sferturile de finala cu o victorie la scor impotriva francezilor de la Montpellier, rezultat 57-3. A fost un adevarat recital de eseuri pe lista marcatorilor trecandu-si numele Isa Nacewa, Jack Conan hat-trick, Adam Byrne, Luke McGrath, Cian Healy si Garry Ringrose, punctele de onoare ale invinsiulor reusindu-le Francois Stein din lovitura de pedeapsa.

Dupa o prima repriza in care s-a distantat la 21-8, Northampton Saints a trebuit sa faca fata revenirii lui Castres, la care Mihaita Lazar a fost titular, din partea secunda pentru o victorie cu rezultatul de 28-21. Raportul eseurilor a fost de 4-2, autori Teimana Harrison dubla, Stephen Myler si Tom Wood, respectiv  Alexandre Bias si Julien Dumora

Clasament: 1.Leinster-21p, 2.Montpellier-11p, 3.Castres-10p, 4.Northampton-9p

Grupa 5
Pe Stade Chaban-Delmas, Bordeaux si Clermont s-au angajat intr-o lupta surda in care gazdele au avut initiativa insa nu au putut trece de apararea adversa, chiar daca galben-albastrii au jucat din minutul 12 avand doi jucatori trimisi pe banca pedepselor, Isaia Toeva si Vito Kolelishvili. Victoria a revenit lui Clermont, rezultat 9-6, care astfel s-a calificat in sferturile de finala, Camiile Lopez concretizand cu o tentativa de tinta in plus fata de omologul sau Ian Madigan.

Ulster a inceput in forta si eseul lui Sean Reidy a deschis scorul pe Sandy Park, pentru ca apoi sa se mearga umar langa umar pana la pauza, scor 12-12. In partea secunda Exeter  a marcat trei incercari prin Michele Campagnaro, Thomas Waldrom si un eseu de penalizare pentru a se impune cu rezultatul de 31-19, o victorie cu bonus ofensiv.

Clasament: 1.Clermont-21p, 2.Exeter-11p, 3.Bordeaux-10p, 4.Ulster-9p

FOTO: www.glasgowwarriors.org

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile