Saturday 23rd June 2018,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii vor infrunta Germania cu un lot care aduna 754 de selectii in total

11 februarie 2017 First XV

Pe Sparda Bank Hessen Stadium din Offenbach, Stejarii vor intra in lupta pentru cucerirea titlului de campioana a competitiei Rugby Europe Championship, respectiv in tentativa obtinerii calificarii la Cupa Mondiala din 2019, impotriva Germaniei echipa noastra nationala mizand pe un lot care aduna in total 754 de selectii. Meciul are loc de la ora 14:15 si este transmis in direct de Dolce Sport 4.

In linia intai, inca din startul partidei se vor afla pe teren Mihaita Lazar, Otar Turashvili si Andrei Ursache care au evoluat pentru prima data in acesta formula in 2015, pe Cluj Arena, intr-o partida cu Spania castigata de Stejari cu rezultatul de 29-8, in total ei evoluand impreuna ca titulari in trei partide test. Mihaita Lazar va ajunge la selectia cu numarul 55 fiind in premiera capitanul echipei nationale, in timp ce Otar Turashvili va imbraca pentru a 30-a oara tricoul cu frunza de stejar pe piept.

Desi au inceput ca titulari de numai noua ori in formula de cuplu a liniei a doua, Valentin Poparlan si Johan Van Heerden sunt deja o pereche sudata, unul dintre punctele forte din agrenajul echipei nationale, prima data cand cei doi s-au aflat in acelasi timp pe teren intr-o partida a Stejarilor consemnandu-se in 2015 impotriva celor din Tonga.

Alcatuirea liniei a treia este inedita, astfel pentru prima data Viorel Lucaci si Vlad Nistor ca flankeri il vor incadra pe inchizatorul Andrei Gorcioaia, dintre cei trei , Viorel Lucaci reprezentand exeperienta cu cele 56 de selectii la active, iar ceilalati doi colegi ai sai posibilul viitor in acest compartiment pentru echipa nationala.

In 2015 intr-o partida cu Spania disputata la World Rugby Nations Cup, Florin Surugiu si Jody Rose intrau din postura de rezerva pentru a face tandemul de mijlocasi. Cei doi s-au reintalnit anul trecut impotriva Statelor Unite, cand au fost titularii posturilor de mijlocas la gramada, respectiv mijlocas la deschidere pentru o victorie care ne-a adus in palmares Cupa Pershing.

Florin Vlaicu si Jack Umaga au evoluat impreuna ca centri in patru partide, prima in 2016 contra Namibiei la World Rugby Nations Cup. Acum o vor face din nou, Florin Vlaicu apropiindu-se cu pasi reprezi de selectia cu numarul 100 respectiv de atingerea unei noi borne in privinta punctelor marcate, 27 fiind ecartul pentru rotunjirea sumei la 800.

Cele doua aripi care se vor regasi in primul XV gandit de Lynn Howells, Stephen Shennan si Ionut Dumitru isi rotunjesc numarul prezentelor in echipa nationala la 20 repectiv 10, cei doi avand impreuna un total de 11 eseuri marcate pentru Stejari. Un alt element de stabilitiate si siguranta o reprezinta aparitia lui Catalin Fercu pe postul de fundas si el, ca si Florin Vlaicu, aflandu-se tot mai aproape de selectia cu numarul 100.

Partida cu Germania poate insemna si primul debut din acest an pentru Stejari, cel al lui Samoa Luke jucatorul care si-a confirmat valoarea atat in SuperLiga CEC Bank cat si in selectiile pentru Romania A ori Lupii Bucuresti, alaturi de care a fost prezent in European Rugby Challenge Cup.

11.02.2017-Rugby Europe Championship: Germania-Romania
Sparda Bank Hessen Stadium, Offenbach
Arbitri: Maxime Chalon(Franta)-Mathieu Delpy(Franta), Alexandre Vallon(Franta)

Romania: 1. Mihaita Lazar (C)(Castres), 2. Otar Turashvili(Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 5. Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare),6. Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 7. Vlad Nistor(Albi), 8. Andrei Gorcioaia(Massy), 9. Florin Surugiu (Steaua Bucuresti),10. Jody Rose(Timisoara Saracens), 11.Stephen Shennan(Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13. Jack Umaga(Timisoara Saracens), 14. Ionuț Dumitru(Steaua Bucuresti), 15. Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 17. Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare),18. Alexandru Tarus(Beziers), 16. Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 19. Ionut Lucian Muresan(Timisoara Saracens),20. Dorin Lazar (Timisoara Saracens),21. Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti),23. Luke Samoa(Stiinta Baia Mare), 22. Madalin Lemnaru(Timisoara Saracens)

Germania: 1.Julius Nostadt(Chambery), 2.Mika Tyumenev(Strasbourg), 3.Damien Tussac(Castres), 4.Eric Marks(La Rochelle), 5.Michael Poppmeier(Heidelberger RK), 6.Jaco Otto(Heidelberger RK), 7.Sebastian Ferreira(Heidelberger RK), 8.Jarris Els(Heidelberger RK), 9.Tim Menzel(Strasbourg), 10.Raynor Parkinson(Heidelberger RK), 11.Marcel Coetzee(-), 12.Carlos Soteras-Merz(TV Pforzheim), 13.Clemens Von Grumkow(SC Neuenheim), 14.Steffen Liebig(Heidelberg RK), 15.Harris Aounallah(Heidelberger RK)
Rezerve: 16.Dasch Barber(False Bay), 17.Jorn Schroder(Heidelberger RK), 18.Samy Fuchsel(Albi), 19.Timo Vollenkemper(Heidelberger RK), 20.Kehoma Brenner(Heidelberger RK), 21.Christopher Hilsenbeck(Colomiers), 22.Sean ArmstrongHeidelberger RK), 23.Jamie Murphy(Bridgend)

Articol scris de Marius Raczek

2,707 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response