Monday 23rd April 2018,
Federatia Romana de Rugby

Staff-ul tehnic a stabilit echipa pentru meciul cu Spania! Doua schimbari in Primul XV!

17 februarie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei intalneste sambata, 18 februarie, de la ora 13:00, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, Spania, in cel de-al doilea meci al Rugby Europe Championship. Partida conteaza si pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Meciul va fi transmis in direct pe Dolce Sport 2, intrarea fiind libera.

Staff-ul tehnic al Romaniei a stabilit echipa care va infrunta Spania. Astfel, fata de Primul XV care a intrat in teren in partida cu Germania, s-au facut doua schimbari. Dorin Lazar va incepe meciul ca tituar la inchidere, in timp ce Andrei Gorcioaia a trecut pe banca de rezerve, la fel ca Jody Rose, in locul caruia va intra pe teren, pe postul de uvertura, Luke Samoa. Capitanul Romaniei va fi, la fel ca saptamana trecuta, Mihaita Lazar.

De asemenea, in Primul XV sunt patru jucatori care evolueaza in Franta, cinci la Timisoara Saracens, patru la CSA Steaua si doi la Baia Mare.

Echipa Romaniei pentru meciul cu Spania:
1. Mihaita Lazar (Castres ) (C), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vlad Nistor (Albi), 8. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 11. Stephen Shannan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 15.Catalin Fercu (Timisoara Saracens). REZERVE: 16. Marian Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Beziers), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)

Lynn Howells, antrenor Romania:”Este un meci important, jucatorii stiu ca trebuie sa ofere suporterilor si tuturor celor implicati in fenomen sansa de a fi din nou fericiti. Nu este posibil sa pierzi un meci de 3 ori si aici ma refer la ce avans de scor a avut Romania pe parcursul partidei. Stim toti asta, o stiu prea bine si jucatorii. Spania este in cea mai puternica formula de pana acum, a castigat impotriva Rusiei, deci va fi un meci frumos. Romania va da tot ce poate”

Mihaita Lazar, capitan Romania:”Va fi un meci greu pentru ca avem de demonstrat multe lucruri, probabil ca acest fapt isi va pune amprenta asupra jocului si nu va fi atat de spectaculos pe cat isi vor dori spectatorii sa vada. E greu de spus unde se va duce lupta in acest meci, gramezile sunt puternice, si ei au jucatori buni pe treisferturi. Avem o singura optiune, aceea de a castiga si in afara de victorie nu exista nimic alteva”

1,702 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response