Thursday 26th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Matt Giteau – jucatorul anului in Australia

24 octombrie 2009 INTERNATIONAL

matt_giteauMijlocasul la deschidere al Cangurilor, Matt Giteau a primit medalia John Eales pentru cel mai bun jucator al anului in Australia.
Giteau a obtinut cele mai multe voturi din partea colegilor lui, devenind al doilea jucator de treisferturi care primeste acest trofeu in cei 8 ani de istorie, dupa fundasul Chris Latham in 2006.
Uvertura din Australia a primit 190 voturi. Pe locurile urmatoare s-au clasat Nathan Sharpe (162), castigatorul de anul trecut, George Smith (161), pilierul Benn Robinson (132) si fundasul Adam Ashley-Cooper (106).

Clasamentul a fost stabilit de jucatorii Cangurilor care au acordat puncte (3-2-1) dupa fiecare meci Test colegilor lor. Incepand cu Turneul European din 2008 si terminand cu turneul Tri-Nations din acest an.

“Nu ma asteptam. Am fost un pic surprins cand am vazut ca sunt nominalizat in primii cinci jucatori. Este o mare onoare pentru mine si sunt foarte fericit ca am primit acest trofeu. Ca jucator intodeauna esti cel mai dur critic al tau. Sa fiu cinstit, am crezut ca nu am avut un turneu Tri-Nations atat de bun dar din fericire baietii mi-au acordat ceva puncte”, a declarat Giteau.

Pilierul Benn Robinson a fost declarat Jucatorul Anului de catre publicul australian care a intrat si a votat pe internet.
Cel mai bun tanar jucator al anului a fost desemnat James O’Connor.
Adam Ashley Cooper a fost premiat pentru Incercarea Anului (Try of the Year) realizata in meciul contra Africii de Sud de la Cape Town.

Castigatorii medaliei John Eales:
2002 – George Smith
2003 – Phil Waugh
2004 – David Lyons
2005 – Jeremy Paul
2006 – Chris Latham
2007 – Nathan Sharpe
2008 – George Smith

Foto: www.rugby.com.au

2,966 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response