Drept la tinta

a.penciu_o.iosifLa 12 ani, Octavian Iosif face rugby din placere, la Dinamo. In pauza meciului Bucuresti – Leeds (6-10), bucuresteanul a castigat un concurs de transformari. Pustiul a fost fascinat de fostul international Alexandru Penciu, cel care i-a explicat cum se asaza balonul pe suport (foto). Si fratele lui Octavian, Alexandru, practica rugby-ul.
In ciuda vremii friguroase, de iarna autentica, circa o mie de spectatori au asistat pe stadionul „Arcul de Triumf” la meciul Bucuresti – Leeds (6-10) din Challenge Cup. Iar in pauza, cativa dintre ei s-au incumetat sa participe la un concurs de transformari, care, spre surprinderea tuturor, a fost castigat de Octavian Iosif.

In varsta de 12 ani (este nascut pe 31 mai 1997), bucuresteanul a reusit lovitura perfecta, una care i-a adus drept premiu un tricou al nationalei.
In plus, el a primit un balon oval cu autograf din partea lui Alexandru Penciu, fostul mare fundas al echipei Romaniei din anii ‘50.
„Nu-l cunosteam, insa am fost fascinat de dumnealui. Mi-a aratat cum se asaza balonul pe suport. Mi-a spus ca daca il pun inclinat il pot lovi mai bine. M-am bucurat foarte tare ca am reusit”, ne-a declarat Octavian, cel despre care Daniel Neaga, un alt mare international de rugby, spune ca „este serios, pasionat de ceea ce face”.

„Rugby-ul ii face oameni puternici”
Mama tanarului, Aura Iosif, vorbeste cu insufletire despre pasiunea copiilor ei. Octavian are un frate mai mare, Alexandru, care este si el rugbyst. „Nu va este teama ca s-ar putea lovi?”, iata intrebarea care ii framanta pe multi parinti cand aud de sportul cu balonul oval. Raspunsul doamnei Iosif este dezarmant: „Nu, pentru ca rugby-ul ii ajuta sa-si dovedeasca barbatia, sa devina oameni puternici. Eu sunt o mama care agreeaza ideea de sport. Am practicat si eu handbalul. In plus, lor le place foarte mult acest sport”.
Micile probleme nu lipsesc insa. Alexandru, de pilda, si-a scos ghipsul zilele trecute. „A avut o fractura de peroneu. In noiembrie, la un meci, a tinut sa duca balonul intre buturi. Un adversar a vrut sa-l placheze. El s-a aruncat si celalalt a cazut peste el. Nu am fost la meci atunci. Eram la serviciu. M-a sunat antrenorul Neaga, care nu stia cum sa-mi spuna ca
Alexandru are piciorul rupt”, povesteste amuzata mama celor doi. Iar baiatul cel mic o completeaza: „E baiat mare! A suportat bine totul. Este ambitios.Nu se da batut usor”.
Ca orice tanar, Octavian asculta muzica, se uita la filme si petrece ceva timp si in fata computerului. Nu foarte mult insa, pentru ca pentru el tot rugby-ul este cel mai frumos.
Octavian nu neglijeaza nici scoala, materiile sale preferate fiind fizica si biologia. La rugby a ajuns dintr-o intamplare, in aprilie 2008. „L-a vazut un doctor. Mi-a spus sa merg cu el la rugby. Inainte facuse arte martiale. Apoi l-a urmat si fratele lui”, ne-a lamurit doamna Aura Iosif.
Octavian si Alexandru au mers la rugby in urma cu aproape doi ani. Si au ramas, ceea ce inseamna ca le-a placut.

Sursa: Marian BurlacuAdevarul.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile