Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dan Lydiate – 2007 – accidentare grava la gat, 2009 – debut la nationala

29 decembrie 2009 INTERNATIONAL

Dan LydiateFlankerul galez de 22 de ani a debutat anul acesta, in noiembrie, pentru echipa nationala, dupa ce in urma cu doi ani suferise o accidentare cumplita care parea ca il va tine in afara terenului de rugby pentru tot restul vietii.
In 2007, in Heineken Cup, intr-un meci al echipei sale de club Newport Gwent Dragons impotriva francezilor de la Perpignan, Dan Lydiate a suferit o accidentare grava la nivelul gatului. Diagnosticul medicilor a fost dur: un disc intervertebral sfaramat, o fractura de vertebra si afectiuni ale ligamentelor gatului.

In noiembrie 2007 Lydiate s-a intors la ferma parintilor sai pentru a se recupera dupa operatia la gat care l-a lasat cu o paralizie temporara. Desi dupa trei saptamani de la operatie flankerul galez a inceput sa mearga din nou, o cariera la nivel inalt era putin probabila.
“A fost frustrant sa privesc meciul, iubesc rugbyul si am fost multumit cand Tara Galilor a castigat Turneul celor 6 Natiuni”, a spus Lydiate referitor la evolutia tarii sale in Turneul celor 6 Natiuni din 2008.

La doi ani dupa accidentare Lydiate a revenit pe gazon mai puternic. Evolutiile sale la echipa de club l-au propulsat in nationala Tarii Galilor, unde a reusit primele doua selectii in luna noiembrie a acestui an. In meciul contra pumelor argentiniene fostul component al selectionatei U20 a Tarii Galilor a fost rezerva. Cu Australia a jucat titular.

Vezi ce spune Dan Lydiate despre accidentare:

Foto & video: www.youtube.com

5,008 total views, 10 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. George Balta 1 ianuarie 2010 at 19:37

  JOS PALARIA in fata acestui campion.

 2. admin 1 ianuarie 2010 at 23:54

  ————
  Si tu esti un campion, George!

  admin
  ————

 3. mirela 2 ianuarie 2010 at 14:04

  Mare minune! pentru campion

Leave A Response