Saturday 27th February 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sfatul Medicului: Entorsa de glezna

20 ianuarie 2010 SFATUL MEDICULUI
dr_alin_popescu

Dr. Alin Popescu

Tendoanele fixeaza muşchii la nivelul oaselor. Mai mulţi muşchi controlează mişcarea gleznei, fiecare dintre aceştia având un tendon care îl fixează de unul sau mai multe oase ale piciorului. Tendoanele pot fi rupte când articulaţia este supusă unui stress anormal sau pot fi chiar smulse de la nivelul osului. Un asemenea exemplu este ruptura tendonului achilean.

Ligamentele fac legătura intre oase. Glezna cuprinde mai multe oase in structura ei, în consecinţă există şi multe ligamente care contribuie la menţinerea stabilităţii. Entorsa reprezintă o leziune la nivelul acestor ligamente. Cel mai frecvent este afectat ligamentul anterior talofibular, care face legătura între porţiunea anterioară a fibulei şi talus, situat în zona antero-externă a gleznei.

Severitatea entorsei este stabilită de gradul leziunii existente: ligamentul este întins, rupt parţial sau rupt în toatalitate, precum şi de numărul ligamentelor afectate.

Cauze
O forţă de întindere puternică poate rupe ligamentele gleznei. Printre agenţii cauzatori se numără:o mişcare de rotaţie anormală a piciorului efectuată în timpul urcării sau coborârii scărilor, in timpul mersului sau alergării pe un teren accidentat, ca urmare a unei forţe puternice aplicate la nivelul gleznei, în timpul antrenamentelor sportivilor, pe parcursul activităţilor desfăşurate zi de zi, de exemplu la ridicarea din pat, sau o căzătură. Uneori glezne mai puţin stabile, o condiţie existentă de la naştere, sau leziuni anterioare la nivelul gleznei şi piciorului pot reduce stabilitatea articulaţiei, favorizând apariţia entorselor.

Simptome
Lezarea ţesuturilor duce la inflamare şi creşte permeabilitatea vaselor de sânge, urmate de scurgerea de fluid în ţesuturile moi din jurul gleznei. Celulele albe, responsabile de apariţia inflamării, migreaza în zona respectivă odata cu creşterea fluxului sanguin.
Datorită cantităţii crescute de fluid in ţesuturi apare umflarea gleznei. Nervii devin mai sensibili; articulatia este dureroasă şi uneori poate să apară senzaţia de pulsiune. Durerea se accentuează la palparea zonei afectate sau la mişcarea piciorului în anumite direcţii ( în funcţie de ligamentul care a fost lezat ), în timpul mersului sau în ortostatism. Roşeaţa şi creşterea temperaturii sunt generate de fluxul sanguin crescut.

Intensitatea simptomelor este corelată cu gradul leziunilor ligamentare:
• Entorsă de gleznă grad I – este cauzată de întinderea ligamentelor. Simptomele prezente sunt durere şi edem ( umflătură ). Majoritatea bolnavilor pot să meargă fără baston, dar nu pot fugi sau sări.
• Entorsă de gleznă grad II – este cauzată de ruptura parţială a ligamentelor. Edemul este mai pronunţat şi pot să apară vânătăi ( echimoze ) datorită sângerării sub piele. Pacienţii prezintă durere la mers, dar pot efectua câţiva paşi.
• Entorsă de gleznă grad III – cauzată de ruptura totală a ligamentelor. Glezna este dureroasă şi mersul este dificil. Pacienţii acuză o senzaţie de instabilitate la nivelul articulaţiei.
Vânătaia coboară pe picior, spre degete în următoarele zile datorită gravitaţiei care atrage sângele în direcţia piciorului.

Diagnostic
Medicul va fi interesat de modul în care s-a produs entorsa de gleznă şi va efectua un examen clinic pentru a stabili dacă e vorba de o simplă entorsă sau e vorba de leziuni mai serioase, care necesită îngrijire imediată. Examinarea urmăreşte starea nervilor şi a arterelor piciorului, dacă genunchiul sau restul membrului inferior a fost afectat. Doctorul va mobiliza piciorul şi glezna pentru a stabili gravitatea leziunilor şi pentru a localiza mai precis zona afectată. Sunt urmărite eventualele semne de afectare ale tendonului achilean. Radiografia exclude prezenţa unei fracturi, iar în anumite cazuri de fractură examinarea CT este deosebit de utilă pentru stadializarea leziunilor.

Tratament
Scopul tratamentului este combaterea durerii şi accelerarea procesului de vindecare. Pentru că durerea este rezultatul inflamării, trebuie vizată în primul rând reducerea şi prevenirea apariţiei inflamării gleznei.
Gheaţa este cel mai bun tratament. Aplicarea acesteia cât mai precoce după momentul accidentării are efecte mai bune decât medicamentele în majoritatea cazurilor. Gheaţa combate fluxul sanguin crescut din zona afectată, reduce edemul, roşeaţa şi căldura. Aplicată imediat după accidentare, ea previne apariţia fenomenelor inflamării.
Nu aplicaţi gheaţa direct pe piele; folosiţi un prosop sau un săculeţ special pentru gheaţă. Menţineţi-o 20 de minute şi respectaţi pauza de cel puţin 30 de minute între aplicaţii, pentru a evita apariţia degerăturilor la nivelul pielii.
Repaosul previne agravarea leziunilor deja existente şi reduce presiunea la nivelul ţesuturilor deja inflamate. Imobilizaţi glezna într-un bandaj compresiv.
Ridicarea zonei afectate cât mai sus posibil ajută la absorbţia fluidului care s-a scurs în exces în ţesuturile gleznei. Ideal ar fi ca glezna să se situeze deasupra nivelului inimii.
Medicaţi antialgică şi antiinflamatoare reduce durerea şi combate edemul. Utilizarea cârjelor este indicată frecvent, pentru că astfel bolnavul nu trebuie să transfere greutatea corpului pe glezna afectată.
De obicei, entorsa de gleznă nu necesită prezentarea la medic. Problema stă în difernţierea entorsei de o problemă mult mai gravă, fractura. Dacă apare unul dintre simptomele de mai jos, apelaţi la un doctor: durere persistentă în ciuda medicaţiei antialgice, antiinflamatoare, a aplicării de gheaţă şi a ridicării piciorului; mersul nu este posibil sau se realizează cu dureri foarte mari; simptomele nu se ameliorează în 5-7 zile şi bolnavul nu-şi poate folosi piciorul după o săptămână de la accidentare; glezna mai este dureroasă după două săptămâni de tratament.
Aplicarea tratamentului este crucială şi orice entorsă de gleznă suferită, fie că este vorba de prima sau de a cincea, necesită o intervenţie promptă. O entorsă netratată corespunzător poate genera instabilitate cronică de gleznă, definită de un discomfort permanent şi de senzaţia de gleznă care “fuge”.

Prevenţie
Prevenţia se realizează prin folosirea incălţămintei corespunzătoare şi prin antrenamente echilibrate în cazul sportivilor. Menţineţi-vă gleznele puternice şi flexibile prin exerciţii fizice. Apelaţi la ajutorul unui kinetoterapeut pentru exerciţii de întărire.
Purtaţi încălţămintea corespunzătoare activităţii desfăşurate; ea trebuie să fie stabilă şi să ofere gleznei suportul necesar.
În cazul în care practicaţi un sport, bandajaţi-vă glezna pentru extra suport. Dacă aţi avut entorse repetate, orteza de glezna purtată în timpul antrenamentelor este utilă.
Asiguraţi-vă că terenul de antrenament nu prezintă denivelări pentru e evita eventualele accidentări.
Prognostic
Majoritatea entorselor de gleznă ( 70-90% ) se vindecă fără complicaţii, fără nici o dificultate. După ce edemul a dispărut şi pacientul poate merge fără nici o durere, trebuie începute exerciţiile pentru menţinere a flexibilităţii şi a forţei gleznei.
Intervenţia chirurgicală pentru ligamente rupte este rareori necesară. Ruptura ligamentelor este indicată de obicei de evoluţia nefavorabilă sub tratament. Amânarea intervenţiei chirurgicale faţă de momentul accidentării nu modifică procedeul terapeutic aplicat.

Dr. Alin Popescu
Coordonator medical FRR

Sursa: www.dralinpopescu.ro

21,190 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

30 Comments

 1. mihaela 2 iunie 2010 at 23:54

  buna seara!Am si eu mica problema,de cateva zile am glezna umflata si vanata(vanataie nu este una obinuita,cred k s-au spart mai multe vase de sange si s-a format vanataia) dar nu ma doare piciorul ,merg normal.Am fost putin speriata pentru k nu am mai avut niciodata o vanataie de acent gen.Tin sa precijez k sunt practicanta de arte martiale si saptamana trecuta din cauza unui blocaj la antrenamet m-am ales cu o alta vanataie pe tibie,unde normal s-a umflat si ea.Credeti ca are legatura problema de la glezna cu cu cea de la tibie?

 2. Mirela Vasilescu 10 iunie 2010 at 16:54

  Am o entorsa de 4 luni si nici in momentul de fata nu mi-a trecut . Am fost la 3 doctori , am facut radografie si mi a spus ca am entorsa , mi sa dat un gel Diclac si niste pastile celebrex , m-am dat mi-am pus fasa , gheata si tot nu mi-a trecut , am f si alte geluri si pastile si degeaba . Pe mine nu ma doare cand merg dar se mai umfla din cand in cand si in anumite directi simt un disconfort . Nu stiu ce sa mai fac . Dati-mi un sfat ! Va multumesc !
  Mirela

 3. Dr Alin Popescu 8 iulie 2010 at 10:47

  @Mihaela
  In mod normal nu au legatura. totusi – pentru ca faci sport regulat – iti sugerez sa faci o ecografie musculara a zonei afectate. E o investigatie rapida, valoroasa, fara reactii adverse si relativ ieftina. Iti sugerez si un medic – dr. Viisoreanu de la Medlife.

  @Mirela
  Ecografie (vezi mai sus, te rog). Apoi vorbim. (Radiografia NU a vazut decat oasele iar suferinta este, evident, de parti moi).

 4. Iulian 9 iulie 2010 at 19:19

  Salut,mai demult am avut o entorsa.Mi sa vindecat dar apoi a aparut o intepatura in talpa de la degetu mare in josul talpii,cand alerg. Ce imi recomandati sa fac pauza

 5. Alin Popescu 9 august 2010 at 16:55

  Pauza cateva zile si, eventual, o sesiune de zece zile de recuperare. Daca exista posibilitatea – o ecografie de parti moi ar fi utila!

 6. Silvia 9 august 2010 at 23:17

  Buna seara!Ma numesc Silvia.am 12 ani si sunt din BRAILA..astazi am facut o entorsa,cand am coborat scarile mia venit piciorul intr-o parte..am mers imediat la doctor,mia facut o radiografie si miau zis ca nu e nimic grav,doar o endorsa..glezna mi la umflat si ma doare cand pasesc?…trebuia sami pun piciorul in ghips?mau intrebat daca vreau,dar nu am vrut pentru ca puteam sa pasesc,dar ma jena putin..acum cateva ore mi-am pus niste gheata la glezna,si mam legat cu ceva..ce trebuie sa iau pentru ami trece?..in ultimile 2 ore ma cam doare,iar asistenta mia zis sa nu pasesc cu piciorul stang,dar am mers…
  MA PUTETI AJUTA?

 7. Marina 19 august 2010 at 13:31

  Buna ziua! Domnule doctor, acuz de 2-3 saptamani o durere localizata punctiform la nivelul unei glezne, cumva inspre lateral. Durerea se acutizeaza la mers, apoi incet-incet scade in intensitate, fara a disparea definitiv. Dimineata este un cosmar, aproape nu pot merge. Sesisez cu groaza ca incepe sa se umfle si glezna celuilalt picior, unde durerea este deocamdata (?) suportabila. Daca tin fasa elastica, se desumfla putin, nu mai doare atat de tare, apoi durerea reapare. Nu stiu cui sa ma adresez aici, in Galati, sau altundeva… Medicul de familie este in concediu. Chiar nu stiu unde sa merg pentru un control serios. Mai e o sapt., incepe scoala si nu stiu cum ma voi descurca. Adaug pentru un potential diagnostic si alti factori (?): acum un an histerectomie totala (38 ani), acum o luna o perioada infioratoare din punct de vedere familial… Va multumesc, din Galatiul torid. Zile senine, mult spor!

 8. Marina 20 august 2010 at 23:55

  Revin cu o informatie nu prea imbucuratoare. Am facut astazi test de osteo-densitometrie… rezultatul: la o gleza -1,7, la cealalta -1,8 = OSTEOPENIE. Acum nu-mi ramane decat sa caut un reumatolog. Din ce am citit, nu-mi ramane decat sa caut sa previn pierderea masei osoase, desi cu astfel de rezultat numai dupa un an de la operatia cu pricina… osteoporoza e ca si asigurata, caci tratament minune nu prea exista.
  Intrebari:
  1. Care are fi cel mai bun tratament sau vreo forma de recuperare, care sa incetineasca procesul?
  2. Cam care e durata de “prelungire” a osteopeniei pana la osteoporoza?
  Va multumesc, din Galatiul cu multi nori, asemenea starii mele…
  Zile senine, mult spor!

 9. Francisc 26 august 2010 at 10:48

  Buna ziua. Sa va spun ce s-a intamplat. Vineri am avut antrenament la baschet, si cand mergeam s-a dus glezna stramb. Pe moment am simtit un poc la osul gleznei. O durere mare pe moment, dar mi-a trecut. M-am descaltat si am vazut, era umflat, nici o vanataie nimic. M-a trimis acasa, ajuns ii spun mamaei si imi pune gheata. A doua zi vazand ca nu se dezumfla merg la doctor la spitalul judetean(Galati). Mentin sa precizez , am 15 ani, dar eu fiind aproape de spital m-am dus acolo, nici gand la cel de copii. Imi face o radiografie , si intru la doctorul de traumatologie , doar pipaindu-ma(4 secunde, nu exagerez!) a spus ca trebuie sa fiu operat si am toate 3 ligamentele rupte . Eu nu inteleg, daca le aveam rupte , nu ma durea? Eu puteam sa merg , sa misc piciorul si mi la pus in ghips pentru 2 zile, urmand ca luni sa ma opereze. Luni , nu m-am mai dus la operatie, ci la spitalul de copii , doctorul imi da ghipsul jos sa vada ce am. Se uita, face diferite miscari cu talpa picorului( intrebandu-ma : Te doare la miscare? Am spus Nu) Nu simteam nici o durere, puteam sa misc piciorul , Si la sfarsit mi-a spun ca nu am absolut nimic, doar o simpla entorsa.Mi-l pune iar in ghips si spune sa stau cu el 2 saptamani . Mama insista sa fac un RMN prin ghips ca sa vada daca am ligamentele rupte. Ce sa mai fac? Ce sa mai inteleg? Le am rupte? Ma vindec pana pe 13 septembrie? sunt la liceul sportiv.Multumesc mult , astept raspuns cat mai rapid.

 10. Raluca 6 septembrie 2010 at 15:11

  Buna ziua! Acum aproximativ 2 saptamani intr-o zi de miercuri am calcat gresit cu piciorul care mai apoi s-a umflat, dar incercand sa nu ma victimizez si sa par mai curajoasa desi ma mai incapeau numai sandalele am hotarat sa pun gheata si o fasa elastica. Piciorul s-a dezumflat dar tot mai era un pic deformat in comparatie cu celalalt picior. Apoi am decis sa merg pana la medic,intr-o zi de luni,(saptamana viitoare) sa fac o radiografie numai pentru a o linistii pe mama, sustinand pana in ultimul moment ca nu am nimic, acolo mi s-a pus diagnosticul de rupere de ligament iar piciorul a fost pus in gips.Nelamuririle mele sunt:1. Daca ajungeam mai devreme la doctor nu mai era nevoia de gips?
  2.Pot sa calc pe gips? Pentru ca la maini am facut deja bataturi din cauza carjelor iar acum mai mult topai decat se le mai folosesc pentru ca este foarte dureros.
  3. In interior gipsul s-a distantat de glezna, tragand concluzia ca s-a dezumflat glezna, daar acum pot sa-mi misc glezna pentru ca am destul loc, iar daca ma chinui un pic aproape pot scoate gipsul(nu am incercat deoarece vreau sa scap cat mai repede), si nu cred ca este in regula faptul ca mi se misca si pot sa ingreunez “lipirea” ligamententului la locul lor.
  4.Dupa ce mi se scoate ghipsul voi putea reveni la activitatiile ulterioare? (mers pe jos , skiat, dans pentru ca urmeaza sa merg la o nunta si voi purta si tocuri) Multumesc anticipat!:)

 11. dany 13 septembrie 2010 at 14:03

  Buna…am si eu o problema acum 3 luni am facut o entorsa urata si a trebuit sa imi puna picioru in ghips sa vindecat si in urma cu o sapt am facut inca o entorsa si mi lau pus din nou in ghips. Entorsele se repeta cel mai des la picioru stang bine inteles ca am avut si la dreptu o gramda dar nu asa grave. Ce as putea face ca sa nu mai fac atatea entorse? sau un sfat dak se poate. Multumesc anticipat!

 12. toma mihai 13 octombrie 2010 at 19:53

  Am si eu o problema am entorsa din cauza ca am sarit pe scari si am alunecat intr-o parte cu piciorul am acum piciorul in ghips fac 6 zile de cand il am si am mers la scoala am jucat fotbal pe post de portar si vreau sa stiu daca am facut rau ca am facut aceste lucruri dar cand le practicam nu ma durea piciorul mai am cate o data unele dureri dar mai am de tinut ghipsul vro 2 saptamani si nu il mai suport ..intrebarea mea ramane am facut rau ca m-am jucat si ca am mers la scoala ?va multumesc

 13. BOLOGA RAZVAN 21 decembrie 2010 at 11:09

  am fost aseara la un fotbal si ma lovit cu mingea in picior si apoui am calcat sucit ma durut m-i s-a incalzit si dupa vreo 5 min simteam doar un pic am mai jucat jumate de ora dupa care am mers aks azi la munca ma doare picioru nu tare pot sa umblu fara probleme si darnu pot sa alerg ce ziceti sa fca un tratament un unguent ceva.Va multumesc

 14. CrisTina 27 decembrie 2010 at 20:27

  Astazi de dimineata coborand scarile am calcat ‘stramb’. Pe moment nu am avut nimic, am mers normal, simteam doar o caldura puternica la glezna! Dupa cateva ore a aparut o durere foarte puternica, s-a umflat glezna si laba piciorului si nu reusesc sa mai calc pe el! Durerea este infioratoare… Am pus gheata, am dat cu un antiinflamator, nimic inca, nici un efect… Ce ar trebui sa fac?

 15. lidia 3 ianuarie 2011 at 10:17

  buna ziua domnule doc. acum 20 zile am pus rau piciorul pe o treapta ori pe treapta mai jos or pe marginea scari am cazut imediat jos sa unflat pe loc sa invinetit tare dupa 2 zile am fost la doc am facut radiografie dar au zis ca nu am fractura dar era f unflat si vinat si mila au pus intr-o fasa cu ghipssi cu zic pt 7 zile am folosit bastoane durerea era mare in fine am scos fasa era inca f unflat vinat pina si 3 degete unflat f tare ousor si ma trage foarte tare in spate venind in dreptul ousorului cum ma tine ceva acum 2 zile am lasat bastoanele dar greutatea corpului no las pe picior ca ma doare si am o durere cum ar fi ca un reomatic puternic de noapte e mult mai puternica si nu trece cu celebrex mi la dat de la doc tin aproape mereu legata cu fasa dar nimic nu ma ajuta la durere cu bunavointa dmv . ce credeti e normal asa sau nu pe 12 ian am o vizta la ortoped dar sper ca dmv ma puteti ajuta pina in acea data va multumesc un an bun

 16. iulian 2 mai 2011 at 17:58

  Buna ziua vreau sa stiu daca la o luxatie,entorsa si intindere de ligamente ale articulatiei,este nevoie sa folosesc medicamentul care mi la prescris medicul de familie ENOXAPRINUMISOL.Multumesc

 17. Toader ciprian 12 iunie 2011 at 16:03

  buna ziua
  Saptamana trecuta am avut un accident la o partida de tenis de picior ,am calcat stramb cu piciorul drept si s-a umflat si invinetit.
  A doua zi am fost la medic care mi-a facut o radiografie si mi-a zis ca e luxat si trbuie pus in ghips urmat de un tament(Aspepenter si Arcoxia).
  Dupa doua zile de stat cu el in ghips am constatat ca s-a desumflat un pic dar s-a extins vanataia.
  Ar trebui sa ma ingrijorez?
  Va multumesc
  Ciprian

 18. Dan 17 iunie 2011 at 14:46

  Salut, vara trecuta am avut si eu o entorsa. Mi s-a recomandat Sportvis… zis si facut, totul a fost OK, intr-un timp surprinzator de scurt. Va spun asta ca si un “pont”.
  Sanatate!

 19. Szaby 21 iunie 2011 at 18:41

  Dupa ce am sarit peste un obstacol am cazut cu talpa pe o bordura. Atunci nu m-a durur doar 1 minut, dar mai apoi a inceput sa ma doara tare si sa nu pot calca pe picior. Piciorul este umflat iar in partea dreapta a piciorului stang este o mica echimoza de 2cm. Imi poti spune te rog de ce grad este entorsa… daca este entorsa ,..?

 20. Alex 10 iulie 2011 at 15:06

  Salut, pe 7 iulie am plecat de la un prieten ca sa mergem la un suc. Am mers normal si de odata imi aluneca glezna in partea dreapta … am auzit un poc si am murit de durere. L-am rupat pe prietenul meu sa ma duca in spate acasa pentru ca nu puteam merge, acasa i-am zis mamaie sa ma duca la spital ca nu mai putea, acolo a trebuie sa imi pun piciorul in gips 2 saptamani 🙁

 21. Julianna 10 iulie 2011 at 16:34

  Buna ziua.La caderea de pe bicicleta,mi s-a umflat intr-o parte glezna si s-a format o galma,un pic mai mica decat o minge de ping-pong;ma doare piciorul cand calc pe el.Ce sa fac?Am aplicat fastum gel si gheata…

 22. mihai229 22 iulie 2011 at 18:01

  acum doua saptamini am calcat stramb la fotbal si mi sa umflat piciorul drept la glezna si pina la degete ,sa invinetit la nivelul talpi,dar puteam sa merg ,sa dau in picior,in momentul de fata mai este umflat decat in dreptul gleznei(fluierul piciorului),nu mai este vinat la nivelul talpi dar totusi am durere la cand apas pe umflatura…cit ma tine acesta umflatura..metionez ca am mers la medicul de familie sa imi dea trimitere la medicul ortoped si a zis ca nu este nevoie este o banala entorsa care trebuie sa stau la pat.

 23. Eugen Nicolae 10 august 2011 at 12:22

  am suferit de o entorsa de gr. 2 sau 3, depinde de medic, as avea nevoie ca sa scap de gipsul cu toc, de o orteza nu f. scumpa, ca sunt bugetar. ce recomandari ar fi, sau daca ar avea cineva una mai subtire ar fi ok. multumesc, si de vina sunt bordurile puse in capitala

 24. Madalina Elena Madalina 21 septembrie 2011 at 17:53

  heyy am si eu nevoie de ajutorr :-s!!! sa incep cu inceputul : doama profesoara ne-a dat startul faceam alergare cronometrata pe 50 de metrii la 30 de metrii am alunecat (nu aveam adidasi corespunzatori)si am facut sffoara si m-am julit rau la piciorul drept azi am putut sa merg la scoala dar cand am ajuns acasa nu mai puteam sa il misc si era unflat ce este va rog hellp:-s MULTUMESC DE AJUTOR 🙂

 25. Virginia Adeluta 20 octombrie 2011 at 6:40

  adevarat ,cat mai multa miscare si glezna este in siguranta!

 26. Alex 31 iulie 2017 at 17:42

  Buna ziua. Acum 5 sapt am calcat rau cu piciorul stang de 2 ori si l-am fortat coborand Ceahlaul de la Dochia la Durau 7.5 km. In urma RMN ului am urmatorul diagnostic:
  Ruptura partiala a ligamentelor talofibulare, atat anterior, cat si posterior,cu semne inflamatorii prrezente si minime colectii lichidiene intraarticulare.aspectul se incadreaza in cadrul unei entorse de gradul 1
  Nu pot indrepta laba piciorului si se umfla daca stau cu el in jos. Nu l-am mai pus in pamant si nu pot deoarece nu pot indoi laba. Doamna doctor vrea sa imi faca anestezie partiala si sa imi miste piciorul fortat. Considerati ca este bine asa? Dupa experienta dumneavoastra cat timp este necesar pt a imi reveni? Va multumesc

 27. Magdalena 21 decembrie 2018 at 17:09

  Bună ziua ! Am și eu o problema mai veche la glezna stânga . Am făcut 4 R M N la noi în tara și nimeni nu a știut sa îmi zică ce am pana am plecat în Italia și acolo am repetat un alt R M N iar acolo au spus ca am ruptura parțială de ligament intre glezna și călcâi . Am dureri f mari dacă ridic greutăți sau nu pot sa dorm pe burta ( dorm cu piciorul în afară patului ) sau stau fparte mult în picioare . Se poate rezolva prin operație ? Sau ce este de făcut ? Va mulțumesc și aștept un răspuns de la dumnevoastră sau Cum pot sa va contactez eu locuiesc în București .

Leave A Response