Saturday 28th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Academia de Rugby se pregateste de examene

3 februarie 2010 INTERN

Cursuri Academia Romana de Rugby

Saptamana aceasta are loc ultimul modul propriu-zis inaintea examenelor finale ale celei de-a sasea promotii a Academiei de Rugby.
Incepand cu aceasta promotie cursurile au fost impartite in cate 3 cicluri de pregatire fiecare a cate 2 module. In aceasta saptamana se vor tine cursurile din Ciclul III modulul 2.
Ca si in celelalte editii la cursuri participa 24 de antrenori si 35 de jucatori de U17, iar cursurile sunt supervizate de catre Robert Antonin, managerul general al Academiei, dar si de catre lectori din diverse domenii, Steve McDowell – pregatire fizica, George Bargaunas – arbitraj, Alin Popescu – medicina sportiva, Alina Anghel – pregatire mentala, Nicolae Ungureanu,Achim Alexandru – aspecte tehnice.

Program:

MIERCURI – 03 Februarie:
09.00 – Raport despre controlul arbitrajului si antrenamentului
09.45 – Prezentarea miscarii generale
11.00 – Expunerea lui George Bargaunas pentru toti stagiarii a regulamentului privind greselile in terenul de tinta si repornirea jocului dupa greseala.
14.30 – Meci de evaluare al grupului de jucatori pe tema Miscarea Generala
16.00 – Evaluarea in sala cu antrenorii

JOI – 04 Februarie:
09.00 – Reunirea antrenorilor si sportivilor la FRR-Plecare la IZVORANI: vizionare antrenament echipa nationala a Romaniei. Analiza temelor si situatiilor de joc
14.00 – Lucru pe teren cu jucatorii U17/U18. Tema: Miscarea Generala
16.30 – Sedinta individuala manager/antrenori

VINERI – 05 Februarie:
09.00 – Prezentarea construirii unui proiect de joc
11.00 – Expunerea doctorului Alin Popescu cu tema dieta sportiva pentru inalt nivel
14.30 – Lucru pe teren cu jucatorii U17/U18. Tema: jocul cu piciorul si recuperarile aeriene; pasa tactica si situatiile supranumerice
Observarea antrenamentului Spaniei
16.30 – EVALUARE

SAMBATA – 06 Februarie:
09.00 – Prezentarea examenului Academiei
10.00 – Pregatirea fiselor de observare pentru meciul Romania – Spania
13.00 – VIZIONAREA MECIULUI INTERNATIONAL ROMANIA – SPANIA

DUMINICA – 07 Februarie:
10.00 – Raport de observare
13.00 – Inchiderea stagiului

1,818 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. calin catalin 3 februarie 2010 at 11:54

  alina anghel – pregatire mentala ? paramentalist ori psiholog ? nu e o critica .

 2. Bucos 3 februarie 2010 at 13:46

  Vreau sa cred ca actualii participanti la academie, vor stapîni mult mai bine decît predecesorii lor aspectele legate de miscarea generala. Am avut posibilitatea, intrînd în contact direct cu diversi antrenori care se ocupa de echipele de juniori, sa constat ca iesiti chiar de pe bancile academiei, erau departe de as fi însusit notiunile de baza legate de principiile si reperele jocului în miscarea generala. Cunoscînd importanta acestui capitol al jocului în formarea si perfectionarea tînarului jucator, orice antrenor trebuie sa-si însuseasca aceste cunostiinte, atit teoretice cît si practice.
  Putem asigura o îmbunatatire a rugbyului nostru, numai daca cei ce se implica în formarea jucatorilor, sînt ei însasi bine formati.

 3. ion marin 7 februarie 2010 at 15:11

  Sper ca aceasta promotie sa isi ia rolul in serios dupa absolvire.Pretentiile si asteptarile in ceea ce-i priveste sunt mari.Doresc sa vad in cat mai scurt timp revigorarea acestui minunat sport,rugbyul.Altminteri suntem condamnati la anonimat cu tot sprijinul si dorinta IRB-ului.Din pacate,unul din cei mai buni cursanti-GHEORGHE GHEORGHE- a trebuit sa mearga sa sustina un alt fel de…examen in alta parte.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!

Leave A Response