Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Peste 500 de copii initiati in rugby tag, la Ramnicu Valcea

6 martie 2010 JUNIORI

Turneul de la Ramnicu Valcea

Actiunea organizata de FRR impreuna cu Rugby Troust Development, cu sprijinul autoritarilor locale din judetul Valcea, a reunit peste 500 de copii de la Scoala Generala I. Gh. Duca si Colegiul National Mircea cel Batran.

Evenimentul a debutat cu o initiere a celor peste 500 de elevi in tainele rugbyului tag. Copii din Ramnicu Valcea au primit primele lectii de rugby tag de la opt profesori si 15 „lideri” (elevi de 17 ani care au rolul de a-i initia pe cei mai mici in rugby tag) din Anglia.

In primele doua zile au fost formati 50 de „lideri” romani.
In cea de-a treia zi, pentru turnel propriu-zis au fost selectati cei mai buni 160 de copii care au fost impartiti in mai multe echipe, pe categorii de varsta.

Colegiul National Mircea cel Batran s-a impus la categoriile 8 si 10 ani, in timp ce Scoala Generala I. Gh. Duca a castigat finala jucatorilor de 9 ani.

Totodata, peste 50 de profesori de sport din judetul Valcea au fost instruiti pentru rugby tag de Nicolae Ungureanu (Educator IRB) si Steve Pope (Educator IRB).

„Actiune a fost un succes. Numarul de copii prezenti a fost chiar mai mare decat ne asteptam. Le multumesc celor implicati (Inspectoratul Scolar, directorii celor doua institutii de invatamant) si mai ales initiatorului proiectului, domna Tatiana Mandici. Liderii din Romania, formati la acest curs, si-au inceput deja lucrul la scolile din jurul orasului Ramnicu Valcea. Vom reveni in perioada urmatoare pentru un astfel de eveniment”, a declarat Nicolae Ungureanu, Directorul de Dezvoltare al FRR pentru zona Muntenia.

2,937 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. madalina 7 martie 2010 at 0:44

    Foarte tare!!Felicitari Frr-ului si celor de la Rugby Troust Development! Ar fi minunat daca s-ar face chestia asta in mai multe judete alea tarii.

  2. CANTOR 9 martie 2010 at 14:36

    felicitari nicu bravo

Leave A Response