Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Presedintele Arbitrilor, Emil Pirtoc: Nu se cunoaste regulamentul

15 martie 2010 INTERN

Emil Pirtoc, presedintele CCA

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Emil Pirtoc, a declarat pentru frr.ro ca „sunt lipsuri grave in ceea ce priveste cunoasterea teoretica a regulamentului, iar la jocurile pe care echipele si le-au programat in pregatiri, s-a vazut aceasta lipsa si in greselile facute in joc.”

Acesta spune ca, dupa stagiul arbitrilor desfasurat in 26-28 februarie la Izvorani, a inceput vizite la echipele interesate sa-si imbogateasca cunostintele despre regulament.

Pirtoc precizeaza ca nu a fost deloc surprins sa constate faptul ca sunt lipsuri grave in ceea ce priveste cunoasterea teoretica a regulamentului.

„Mai grav mi se pare ca dupa doua ore de la prezentarea regulamentului, jucatorii nu tin cont de cele discutate, gresind foarte mult tocmai la fazele la care am insistat pe parcursul discutiilor avute”, explica Emil Pirtoc.

El a propus antrenorilor sa insiste pe durata pregatirilor pe chestiunile legate de aplicarea regulamentului.

Pirtoc apreciaza ca este benefica prezenta, macar o data pe saptamana, a unui arbitru la antrenamentele echipelor.

„Eu stau la dispozitia tuturor celor care doresc consultanta pe teme de regulament. Comisia Centrala de Arbitri sta la dispozitia celor interesati de regulament. Usa salii de sedinta ramane deschisa tuturor, in continuare. Prin efortul CCA fiecare echipa din Divizia Nationala de seniori si juniori va primi un dvd pe care se vor afla cursurile sustinute la stagiul de la Izvorani”, a incheiat Pirtoc.

2,023 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. arbitrul 15 martie 2010 at 21:09

  Eu cred ca Emil e cel mai bun presedinte de arbitrii din ultimii 15-20 de ani (nu ii cunosc pe cei de dinainte). Se ocupa de perfectionarea corpului de arbitrii. Unii arbitrii sunt deja apreciati pe plan international – Horatiu, Radu, etc.

 2. raul 16 martie 2010 at 9:18

  am si eu o intrebare,as dori sa stiu cat se impinge in gramada ordonata la nivel de seniori Va multumesc.

 3. CANTOR 16 martie 2010 at 11:57

  felicitari lui nea emil pentru ce face.
  in gramada la seniori se impinge cat vrei.

 4. calin catalin 16 martie 2010 at 14:28

  1,5 m se impinge in gramada ordonata, chiar si la seniori.

 5. Cristi 16 martie 2010 at 21:11

  in gramada ordonata la seniori se impinge cat vrei,regula de 1,5 metri este valabila pentru juniori

 6. ixuleasca 16 martie 2010 at 22:24

  domnule Partoc problema este ca nici arbitrii dumneavoastra nu cunosc regulamentul sau il aplica cum vor ei contra cost binenteles.Sa nu ne facem ca nu exista aceasta problema a arbitrilor spagari.

Leave A Response