Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romeo Gontineac si Steve McDowall vor pregati echipa nationala pentru meciurile de Recalificare pentru Cupa Mondiala de rugby

17 mai 2010 NATIONALA

Romeo Gontineac

Incepand cu primul meci din campania de Recalificari pentru Cupa Mondiala, echipa nationala va fi condusa de o noua echipa tehnica formata din Romeo Gontineac si Steve McDowall.

Romeo Gontineac va fi antrenorul treisferturilor, in timp ce fostul campion mondial Steve McDowall se va ocupa de pregatirea pachetului de inaintare.
Manager General al echipei noastre va fi in continuare Robert Antonin. Vicepresedintele Pompilie Bors va ocupa ca si pana acum functia de Manager Administrativ pe baza de voluntariat (fara a fi remunerat de FRR).

Din motive financiare, FRR i-a propus antrenorului francez Serge Lairle diminuarea salariului dar nu a primit vreun raspuns din partea acestuia. Avand in vederea acest aspect FRR a decis ca echipa nationala sa fie condusa de cuplul tehnic Gontineac-McDowall.

“Ma simt onorat si obligat sa transmit valorile pe care le-am acumulat timp de 16 ani la echipa nationala. Este o onoare pentru ca sunt putine discipline sportive care pot reprezenta cu brio tara si cred ca rugbyul este una dintre ele. Pe plan personal este o ambitie sa reusesc la echipa nationala. Primul obiectiv este sa calific Romania la Cupa Mondiala”, a declarat Romeo Gontineac.

Steve McDowell spune si el ca este mandru de propunerea facuta de Federatia Romana de Rugby si precizeaza ca va incerca sa ii faca pe jucatori sa constientizeze potentialul pe care il au.
“Sunt mandru de aceasta propunere. Ar fi fantastic sa ii conduc la Cupa Mondiala”, a explicat Steve McDowall.

Romeo Gontineac

– 18 decembrie 1973 (Hipliceni, Botosani)
– post: centru
– participant la 4 Cupe Mondiale (1995, 1999, 2003, 2007)
– face parte dintr-un top select de jucatori care au participat la 4 Cupe Mondiale
– 76 selectii pentru echipa nationala
– in 2003 a fost capitan al echipei nationale la Cupa Mondiala; in 1999 fusese vice-capitan; a condus nationala de mai multe ori din postura de capitan
– a jucat pentru: Pascani, Cluj, South Western District (Africa de Sud), Grenoble (Franta), Pau (Franta), Aurillac (Franta)
– campion cu Aurillac (2006)(Federale 1)

Steve McDowell

Steve McDowall

– 27 august 1961 (Rotorua, Noua Zeelanda)
– post: pilier
– campion mondial in 1987 la prima Cupa Mondiala cu echipa Noii Zeelande
– a participat la doua Cupe Mondiale (1987, 1991)
– 86 selectii pentru All Blacks
– a fost preparator fizic al vedetei Jonah Lomu inainte de Cupa Mondiala din 1999
– s-a calificat la Olimpiada de la Moscova (1980) la judo, dar Noua Zeelanda a boicotat competitia si nu a participat
– are centura neagra cu 3 dani in judo
– a jucat pentru: Auckland, Wellington, Bay of Plenty,
– 1987 – ales cel mai bun pilier din lume de catre media si experti in rugby
– 2009 – ales cel mai bun jucator maori

2,922 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

10 Comments

 1. calin catalin 17 mai 2010 at 20:42

  intotdeauna lucrurile care se cladesc pe interese financiare, bani in particular, se strica cel mai repede. pacat ca s-a stricat o echipa de antrenori care a reusit sa selectioneze si sa formeze o nationala cu rezultate vizibile. e adevarat, din aceiasi echipa au facut parte si steve si romeo. erau 4 antrenori, iar sarcinile erau mai usor de indeplinit. pe romeo nu-l cunosc mai deloc, nu pot face aprecieri la adresa lui, ar fi nepoliticos din partea mea, dar steve este un om echilibrat si bine documentat. asadar, el oricum este un castig prin simplu fapt ca a ramas. ceea ce trebuie cladit la echipa nationala este psihicul de luptator, psihic care-i face sa cedeze in situatiile de criza si nu stiu f bine sa-si gestioneze efortul pe tot parcursul unui meci. dau totul in prima repriza, iar in a doua se descurca lamentabil. au nevoie de un om care sa-i mobilizeze, un om cum a fost calafeteanu la rusi, sper sa nu gresesc. oricum bafta multa !

 2. Vasile Constantin-Mao 17 mai 2010 at 22:17

  Anticipat, optam pentru o combinatie mixta, in care prezenta in echipa tehnica a unui roman cu personalitate urma sa aduca o sumedenie de argumente benefice pregatirii echipei nationale. Vedeam in aceasta calitate chiar un jucator in activitate, solutie pe care la primele doua editii ale CM am si prezentat-o (cu Paraschiv si Dumitru/1987 si Dumitras/1991).
  Pentru ca sunt sigur toti antrenorii carora li s-au incredintat pregatirea nationalei, venind din rugby cu mentalitate elevata si organizare extrem de riguroasa, au fost departe de a intelege particularitatile micii noastre lumi. Or, pe langa alte variante incercate sunt convins ca Romeo Gontineac, din orice unghi l-as privi, il vad oportun si indispensabil nationalei.
  Alaturi de o mare personalitate a rugbyului mondial (Steve McDovell), care a convins prin seriozitate si profesionalism, R. Gontineac poate fi un partener cu o contributie esentiala. Cu un obiectiv atat de onorant in fata, acesta deschide o pagina alba, pe care sunt sigur cu harnicia si robustetea morala ce-l caracterizeaza, o va umple cu cat mai multe bucurii.
  In speranta ca si colectivul nationalei agreeaza formula tehnica, sa privim cu incredere parcursul dificil al nationalei si al tanarului nostru antrenor. Cu toate ca personal vedeam si mai ample modificarile in staff-ul nationalei, mergand pe ideea competentei demonstrate, felicit decizia curajoasa.
  Mult succes in calificarea la CM, dar si in definirea unui mare tehnician roman.
  Vasile Constantin-Mao

 3. cantor 18 mai 2010 at 11:14

  felicitari si multa bafta .

 4. Nicolae Mal 18 mai 2010 at 15:53

  Va doresc mult succes ! Cu toții ne dorim o calificare la CM 2011 – Noua Zeelanda, sunt convins ca vom reusii.

 5. emil florea 23 mai 2010 at 23:40

  mult succes noilor antrenori si echipei nationale. Nu pot sa ma aptin sa nu vad o atitudine strict romaneasca, dupa esecul campaniei pt.C.M.singuri care au platit sint antrenori este prima oara cind ROMANIA merge la baraj iar anumiti strategi sint inca acolo si vor mai fi pentru ca au obrzul gros si nu sint capabili sa se puna in chestiune ei insasi,cei care au decis sa inceapa aceasta campanie de calificarii cu jucatorii exclusiv din campionatul intern,iar cei ce joaca in campionate puternice sa ramina la cluburile lor care nu cereau nimic mai mult avindu-i la dispozitie tot timpul.Eu cred si nu detin adevarul ca ar fi trebuit sa se schimbe tot staful ,dar numai dupa cupa mondiala si nu inainte ,pentru ca acest sport model de solidaritate,sacrificiu si spirit de echipa are nevoie de o anumita continuitate pentru a deveni o echipa performanta.Trebuie sa invatam din celelalte sporturi de echipa din Romania, hanbal continuitate= performanta,iar la polul opus fotbalul.Cei care conduc astazi rugbyul romanesc trebuie sa dea dovada de multa intelepciune si nu trebuie sa impresioneze pe nimeni,sa acceptam adevarul , Romania nu mai este de mult o forta in rugbyul european.Din pacate chiar la nivel de juniori am ajuns sa ne bata Germania,pt ca in ROMINIA sint promovati anumiti prieteni si cunostinte care nu au nici o pregatire pentru a antrena si forma caractere pentru viitorul echipei nationale.
  In incheiere sa nu fiu inteles gresit,ma bucur pentru Romeo o merita si cunoaste o alta atitudine fata de performanta si igiena de viata.Pentru Steve McDovell doresc sa reuseasca la fel de bine cum a reusit in calitate de jucator.multa bafta,si sa ne faceti mindri ca suntem ROMANII

 6. ro_abc 1 iunie 2010 at 17:31

  Steve McDowell- 2009 – ales cel mai bun jucator maori??

  Nu inteleg, nu pare bastinas (maori) ci caucazian atat dupa poza cat si dupa nume. Nu sunt rasist, dar nu seamana cu Tana Umaga!

 7. ana 14 iulie 2010 at 13:58

  BRAVO ROMEO! ESTI MARE.FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE AI REALIZAT. MULTA BAFTA!

 8. ana 14 iulie 2010 at 14:32

  “DO YOU REALLY WONT TO HURT ME?” REMEMBER.

 9. ana 14 iulie 2010 at 14:33

  SORRY…WHANT

 10. ana 14 iulie 2010 at 14:35

  WANT…..

Leave A Response