Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Accidentari in tabara Romaniei, dupa meciul cu Ucraina

7 iunie 2010 NATIONALA

Alexandru Manta, dupa meciul cu Ucraina

Mai multi componenti ai echipei nationale de rugby s-au accidentat sambata in meciul contra echipei Ucrainei.

Staff-ul medical al echipei nationale va face un nou set de analize jucatorilor cu probleme de sanatate in zilele urmatoare pentru a putea determina perioada de repaus, avand in vedere ca vineri incepe editia 2010 a IRB Nations Cup.

Una dintre cele mai grave accidentari este cea a lui Alexandru Manta. Acesta s-a ales cu un traumatism cranio-facial acut deschis si o plaga suturata la arcada dreapta.

Mijlocasul la gramada, Valentin Ivan, are un traumatism cranian acut in regiune frontala, plaga contuza deschisa suturata regiune frontala, echimoza palpebrala inferioara dreapta, entorsa genunchi drept gradul II, cu posibila interesare de ligament colateral intern. Dinamovistul se afla in acest moment sub observatia medicilor echipei nationale.

Valentin Ursache a fost inlocuit dupa ce s-a ales cu un traumatism cranio cerebral acut si o comotie cerebrala usoara. Probleme a avut si inlocuitorul sau, Marius Sirbe, care a fost diagosnisticat cu comotie cerebrala usoara si are o plaga suturata la arcada stanga.

Sergiu Ursache are o plaga suturata la pleoapa inferioara dreapta si o echimoza palpebrala inferioara dreapta.

Si Stelian Burcea s-a accidentat usor. Diagnosticul medicilor – disjunctie acromio-claviculara dreapta usoara si traumatism cervical usor.

Samuel Maris, cu o contuzie toracala, inchide lista accidentatilor din meciul cu Ucraina.

3,429 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

7 Comments

 1. Nicolae Mal 7 iunie 2010 at 22:21

  Multa sănătate va doresc și recuperare rapida. Avem nevoie de voi.
  Felicitări pentru victorie!!!
  Oaks Winner!!! GO WC 2011!!!

 2. sioux 7 iunie 2010 at 23:09

  isi mai aduce cineva aminte ca acest jucator a omarat un OM ? 27 iulie 2000 SIMACHE IULIA mergea in lumea celor drepti ,un copil cu planuri si vise pt viitor .intrebatil pe acest criminal daca in aceasti 10 ani de cand IULIAN nu mai este printre noi a ajutat familia greu incercata ? si se plange ca are un traumatism cranio……….. dupa meci.

 3. al30z0r 8 iunie 2010 at 23:40

  si ce daca a omorat ma fiecare facem greseli in viata … eu il apreciez foarte mult pe Manta ca rugbyst imi place mult

 4. Marin 9 iunie 2010 at 15:31

  Cum a murit fata? (Iulia Simache)

 5. centru 9 iunie 2010 at 15:32

  Dar bine sunt invatati sa se protejeze jucatorii nostri , daca intr-un meci ” usor ” ajungem sa numaram traumatismele craniene si fracturile ! Buni preparatori fizici avem ( unii devin chiar din preparatori antrenori plini de Nationala ! ) In plus Manta a fost accidentat de unul de-al nostru , o ” speranta ” care sare ca berbecul fara sa vada unde sare ! Sa ne miram ca 2 tineri de 18 ani sunt paralizati pe viata , in rugbyul nostru dominat de asemenea ” formatori ” care habar nu au sa educe jucatorii inspre evitarea accidentelor si protejarea lor si a adversarului ?

 6. ixuleasca 10 iunie 2010 at 23:14

  moderatorule sau ce oi fi tu pe la frr in loc sa stai sa stergi mesaje de pe comentarii mai bine te-ai ocupa sa pui rezultatele la meciuri ca tot ei bani degeaba de la frr

Leave A Response