Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Intalnirea cluburilor din Transilvania, la Cluj

24 iunie 2010 INTERN

Rugby Romania

Cluburile din Transilvania se vor reuni marti, 29 iunie, la ora 12, la sala de conferinte a Expo Transilvania.

Pe ordinea de zi a sedintei se afla mai multe proiecte importante pentru rugby-ul din Transilvania.

Demararea proiectului “Centrul Regional de Excelenta – Junior Rugby”, dezvoltarea rugby-ului in Transilvania, rugby-ul clujean la nivel de copii si juniori, relatia cu autoritatile locale sau demararea proiectului “Baza Sportivă Baciu“ sunt numai cateva din temele aflate pe ordinea de zi.

La eveniment vor participa presedintele FRR, Alin Petrache, vicepresedintele Victor Istrate, Secretarul General Florinel Matei si presedintele CCA, Emil Pirtoc.

1,460 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Vasile Constantin-Mao 28 iunie 2010 at 18:08

  Iata o actiunea care arata ca rugbyul nostru (cluburile, organizatori si tehnicieni) are nevoie de dezbateri legate de realitatile cu care activitatea se confrunta. Cum federatia nu a promovat astfel de dezbateri (amintesc: lipsa oricarei initiative sau ca Adunarea Generala s-a desfasurat in acest an in regim fulger) si nu a intervenit nici cu programe de masuri care sa imbunatateasca activitatea cluburilor, reuniunea din Ardeal este deopotriva interesanta si meritorie. Ca frr poate fi un partener, mai mult expectativ, la diferite initiative locale, este clar. Neclara este prezenta inaltilor oficiali federali la acest eveniment, mai ales ca pana la aceasta data nu au schitat niciun program federal in vederea organizarii si modernizari activitatii teritoriale. Pare mai mult o masura grijulie de a nu lasa ardelenilor curajul la cine stie ce nazbatii in afara inexistentului program federal.
  M-as bucura mult daca, pe langa multe aspecte “in suferinta”, activitatii de copii si juniori i s-ar gasi ceva solutii de stimulare, fie in promovarea jocului in mediul scolar, fie in perfectionarea sistemului competitional (vezi Divizia Nationala la U19, un turism rugbystic – inechitabil, costisitor si restrictiv la participare) etc.
  Felicit organizatorii reuniunii rugbystice si le urez mult succes.
  Vasile Constantin-Mao

 2. calin catalin 28 iunie 2010 at 21:36

  imi pare rau ca si dl constantin mao a cedat si a plecat din amrb-ul cvasiinexistent. promovarea rugbyului se face prin exemple, prin exemple publice, sustinute de oameni care sa fie investiti cu un anumit capital de incredere in fata opiniei publice si pe care asociatiile si frr sa-i foloseasca in a-i scoate in fata si a arata ca rugbyul inseamna mai mult decat posibilitatea de a deveni bodyguard la final de cariera. faptul ca avem reprezentanti ai rugbyului care stiu sa vorbeasca, care antreneaza sau chiar joaca afara si sunt respectati pentru asta, ar trebui sa fie diferenta care sa ne scoata din umbra fotbalului. sunt multe familii care vor educatie pentru copiii lor, nu neaparat bani multi. o viata decenta. trebuie gandite programe, workshopuri, pt oameni ca mao constantin la care sa participe profesori, parinti si copii. trebuie schimbata lumina in care este prezentat rugbyul. trebuie sa facem lobby pe langa autoritatile locale pt marirea nr de baze sportive FARA PLATA unde cluburile sa se antreneze, chiar si pt spectacol, unde sa se desfasoare competitii sportive. incordarea doar pe rezultatele obtinute de nationala si nevalorificate public, mediatic, duc la o inexistenta a acestui sport in constiinta publica. ultimul meci al nationalei a avut un zvac care ar insemna o schimbare dar nu este suficienta cand n-o faci intr-un cadru mai larg, eterogen. degeaba incerci sa-ti vinzi castravetii tot unor gradinari. te vor intreba cum si ce despre recolta dar nu vor cumpara de la tine. ii au pe-ai lor. “vindeti” rugby in hipermarketuri, prin benzinarii, metrou, farmacii etc si creati un curent ( nu e suficient sa deschizi geamurile) folosindu-va de ceea ce cunoaste toata lumea: rugbyul e sportul oamenilor inteligenti ! demonstrati-o !
  gratuit, va fac o simulare de programe de promovare care sa nu coste frr mai mult de 2500 de euro pe luna! si poate se gaseste un sponsor si pt astia !

Leave A Response