Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Intalnire pentru Alex Gradinaru

1 iulie 2010 INTERN

Dr. Alin Popescu

Oficiali ai FRR, familia lui Alexandru, reprezentanti ai clubului din Arad, asociatia IFRA – Arad, medici, avocati si autoritatile locale se intalnesc vineri la sediul primariei din Arad pentru a stabili urmatorii pasi ce trebuie facuti pentru sustinerea lui Alexandru Gradinaru.

Alexandru Gradinaru a fost internat, incepand cu 22 iunie 2010, la Spitalul Pelican Oradea (prin transfer de la Timisoara) intr-o rezerva ATI. El are in acest moment ca principale diagnostice:

– Status postraumatism vertebro-medular C4-C5
– Leziune medulara completa ASIA A (nivel C4)
– Tetraplegie
– Insuficienta respiratorie protezata mecanic. Dependenta de suport ventilator mecanic
– Traheostomie
– AVC cerebelos stang (diagnostic prin tomografie)
– Stopuri cardiace repetate (2 in ultimele 7 zile!) resuscitate
– Bronhopneumonie mixta severa (bacteriana si fungica)
– Sindrom depresiv

„Prognosticul vital ramane extrem de rezervat. In orice moment pot aparea complicatii extrem de redutabile. Din pacate si starea lui psihica este precara in acest moment folosindu-se si medicatie sedativa. La 3 luni de la accident – din pacate – leziunea medulara completa la nivel inalt cervical isi spune cuvantul”, a declarat Alin Popescu, medicul coordonator al FRR, care va participa maine la intalnire.

Din partea FRR vor mai participa la intalnire presedintele Alin Petrache si Florin Matei, Secretarul General.

1,533 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Gabriel-Irinel GHEORGHE, nepotul lui GHEGHE 2 iulie 2010 at 17:33

  Alin iti multumesc din suflet ca ai fost alaturi de mine la moartea unchiului meu! Ii multumesc si d-lui Petrache pt sprijinul acordat chiar daca nu am acceptat in totalitate ajutorul lui! Va doresc multa sanatate si mult succes in activitatea voastra iar pt Alex Gradinaru tot binele din lume!

 2. calin catalin 2 iulie 2010 at 20:59

  Numai cel de Sus stie ce se poate face in cazul lui Alex! Starea psihica, depresiva, e de inteles cand un om activ ca el stie ca nu va mai fi om toata viata. Pacat! Dzeu sa-l Ajute si sa-l indrume!

 3. Lorica 5 iulie 2010 at 7:42

  Am trecut printr-o situatie asemanatoare sau aproximativ asemanatoare,cand nici un medic nu ne-a mai dat nici o sansa.Am stiut din capul locului ca rugbystii sunt oameni extrem de puternici,am crezut in mana medicilor,dar mai presus de toate am crezut in DUMNEZEU.Haideti sa ne rugam pentru Alexandru ca DUMNEZEU sa faca ce este mai bine pentru el.Hai Alexandru,suntem alaturi de tine sa daramam gramada de diagnostice ,care s-au strans in jurul tau. Sanatate,curaj si multa putere.

 4. andreea 15 iulie 2010 at 11:46

  Dzeu sa-l odihneasca! De azi Alexandru joaca in echipa ingerilor, cred ca Dzeu a stiut ca e mai bine asa. Condoleante familiei si putere sa isi continue viata. Toti jucatorii, antrenorii si federatia ar trebui sa invete ceva din aceste tragice accidente, a lui Alex si a lui George Balta, mi-e greu sa cred ca nu se poate fac nimic sa nu se mai ajunga in asa situatii limita. Sa se analizeze fazele de joc si sa fie toti invatati sa cada, sa joace cu respect pentru adversar caci fara sa vrea pot face mult rau.
  NU uitati ca jucati din placere si pasiune si asta nu trebuie sa va curme viata.

Leave A Response