Monday 16th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Africa de Sud a iesit din cursa pentru castigarea Tri Nations

24 iulie 2010 INTERNATIONAL

Mitchell a marcat prima incercare pentru Australia

Australia a castigat prima partida din Tri Nations 2010 si a scos practic din cursa pentru castigarea trofeului echipa Africii de Sud, campioana en-titre.

Sud africanii au inceput din nou partida cu o eliminare. Centrul Jaque Fourie a luat cartonas galben pentru placaj periculos in minutul 3.

Mijlocasul la deschidere Morne Steyn a ratat un drop gol in minutul 10.

Matt Giteau a marcat primele puncte ale partidei dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 15. Trei minute mai tarziu Steyn a egalat tot dintr-o lovitura de pedeapsa. Giteau si-a readus echipa in avantaj transformand o lovitura de pedeapsa in minutul 20.

O’Conner a scapat spre terenul de tinta dar Habana l-a scos in afara terenului in ultima clipa si eseul nu a fost validat. Australienii au primit o lovitura de pedeapsa in urma acestei faze, Giteau a transformat si a dus scorul la 9 la 3 pentru canguri. Tot Giteau a facut 12 la 3 transformand a patra lovitura de pedeapsa.

In ultimul minut al primei reprize, aripa Drew Mitchell a reusit prima incercare a partidei. Eseul nu a fost transformat de Giteau si scorul la pauza a fost 17 la 3.

Primele puncte ale partii secunde au fost inscrise de centrul Matt Giteau dintr-o lovitura de pedeapsa.
Springboks au avut din nou un om eliminat si in partea secunda dupa ce pilierul BJ Botha a primit galben pentru ca s-a aruncat peste balon la o faza de atac a australienilor.

Aripa australienilor James O’Connor a marcat si el trei puncte dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 48.

In minutul 54, uvertura cangurilor, Quade Cooper, a primit si el galben pentru placaj periculos.

Minutul 62 a adus primul eseu pentru Africa de Sud prin centrul Jaque Fourie. Ruan Pienaar a ratat incercarea.

Giteau a ratat din nou o lovitura de pedeapsa.

Pilierul Gurthro Steenkamp a marcat un nou eseu pentru sud africani dupa o tusa aproape de terenul de tinta al australienilor. Mijlocasul la gramada Pienaar a ratat din nou transformarea si scorul era 23 la 13 cu sapte minute inainte de finalul partidei.

In minutul 75 Will Genia a pus capat sperantelor Springboks si a marcat a doua incercare pentru Australia. O’Connor a transformat incercarea si Australia a castigatr primul meci cu 17 puncte avantaj, dar fara punct bonus.

Pe 31 iulie Australia va juca impotriva Noii Zeelande pe Etihad Stadium din Melbourne.

Australia – Africa de Sud: 30-13
Stadion: Suncorp Stadium, Brisbane
Spectatori: 44.284
Arbitru: George Clancy

Marcatori
Australia: Mitchell – eseu; Genia – eseu; Giteau – lovitura de pedeapsa (5); O’Connor – lovitura de pedeapsa, transformare
Africa de Sud: Fourie – eseu; Steenkamp – eseu; Steyn – lovitura de pedeapsa

Australia: 15. Adam Ashley-Cooper, 14. James O’Connor, 13. Rob Horne, 12. Matt Giteau, 11. Drew Mitchell, 10. Quade Cooper, 9. Will Genia, 8. Richard Brown, 7. David Pocock, 6. Rocky Elsom (C), 5. Nathan Sharpe, 4. Dean Mumm, 3. Salesi Ma’afu, 2. Saia Fainga’a, 1. Benn Robinson
Rezerve: 16. Stephen Moore, 17. James Slipper, 18. Rob Simmons, 19. Matt Hodgson, 20. Luke Burgess, 21. Berrick Barnes, 22. Kurtley Beale

Africa de Sud: 15. Zane Kirchner, 14. Gio Aplon, 13. Jaque Fourie, 12. Wynand Oliver, 11. Bryan Habana, 10. Morne Steyn, 9. Ruan Pienaar, 8. Pierre Spies, 7. Ryan Kankowski, 6. Schalk Burger, 5. Victor Matfield, 4. Danie Rossouw, 3. BJ Botha, 2. John Smit (C), 1. Gurthro Steenkamp
Rezerve: 16. Chiliboy Ralepelle, 17. CJ van der Linde, 18. Flip van der Merwe, 19. Dewald Potgieter, 20. Francois Hougaard, 21. Butch James, 22. Juan de Jongh

Foto: www.rugby.com.au

1,636 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nicolae Mal 24 iulie 2010 at 16:00

  Pacat. Nu imi explic cum de nu au reusit Springboks sa iasa din faza proasta, de forma slaba in care se afla de mai bine de 60 de zile. Am vazut si meciurile test ale Springboks cu echipele europene si acolo am simtit ca ceva nu merge.
  Si in meciu acesta, ca de fapt si cele doua cu All Blacks, prea multe greseli,penalitati facute de ei, de exemplu, in meciu acesta au comis un numar de 7 din care transformate de Wallabies 6.
  Va urma doua saptamani de pauza pentru Springboks, timp in care ar fi necesar sa se schimbe ceva, o alta filosofie de joc, alt stil. Ei nu mai practica acel stil din 2009 sau cel din 2007.
  Urmeaza o dubla in Tri Nations, intre All Blacks si Wallabies, daca All Blacks va castiga cel putin un meci sigur va lua trofeul Tri Nations.

  Come on Oaks !!!

Leave A Response