Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Presedintele CCA avertizeaza: Noile reglementari sunt foarte importante si pot pune probleme echipelor care nu le cunosc

24 iulie 2010 INTERN

Intalnirea a avut loc la sediul FRR

Emil Pirtoc, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, spune ca modificarile de regulament aduse de International Rugby Board sunt foarte importante si pot pune probleme echipelor care nu sunt in tema.

Arbitrii si antrenorii care au raspuns invitatiei CCA s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute pentru a dezbate pe tema noilor modificari de regulament. Acestea se refera la situatii de joc si vor fi aplicate si in Romania incepand cu returul campionatului.

“Au fost discutii libere pe grupe in care s-a dorit sa se ajunga la un consens in ceea priveste modul in care vor fi arbitrate meciurile. Sunt modificari importante de regulament pe care antrenorii trebuie sa le cunoasca pentru a le explica mai departe jucatorilor. Tin sa le multumesc celor prezenti. Usa Comisiei pe care o conduc este mereu deschisa pentru toti antrenorii sau jucatorii care doresc sa se puna la curent cu regulamentul de rugby”, a declarat presedintele CCA, Emil Pirtoc.

Un punct important al intalnirii l-a constituit interventia medicului coordonator al FRR, Alin Popescu, care le-a explicat celor prezenti care sunt pasii pentru acordarea primului ajutor in cazul accidentarilor grave.

Modificari de regulament

Offside – Law 11.1 (c) Offsides from kicks

Offside – Law 16.5 (d) Offside at rucks

Maul – Law 10.1 (c) Illegal Maul Formation

Scrum – Law 20.1 (g) Scrum Engagement Sequence

Scrum – Law 20.6 (d) Scrum Feeds

Tackle – Law 14 and Law 15

Tackle – Law 15.6 (c) Players remaining on feet must play the ball from behind the tackled player

Tackle – Law 15.6 (d) At a tackle, players must play ball from directly behind the ball and tackled player

Tackle Law 15 4 b Tackler not moving away from ball and tackled player

Tackle – Law 15.7 (c) Players falling on or over the players lying on the ground after a tackle

1,972 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. flancher 27 iulie 2010 at 13:42

    partac le-a mai cantat ceva,au baut o bere si totul s-a terminat cu bine,alde sabau arbitreaza oricum cum vor ei si dupa regulamentul propriu,iar c.c.a judeca diferit echipele,concluzia s-au cheltuit bani aiurea

  2. lupu' 28 iulie 2010 at 7:24

    noile reglementari legate de baremele nedeclarate au fost discutate?iar baia mare anul acesta?sprijin politic pt o anume persoana?sau ne facem ca dormim si ne mintimc a totul merge bine..

Leave A Response