Friday 18th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rugbystii se implica in campanii sociale

15 august 2010 MEDIA

Iubeste cu cap! Pana peste cap!

Mai multi jucatori de rugby iau parte la un program care are ca scop prevenirea extinderii infectiei HIV/SIDA in randul tinerilor din populatia generala (14-25 ani) care isi petrec vacanta de vara pe litoral.

Voluntarii FRR au realizat pe plaja din Costinesti trasee pe care participantii trebuiau sa le strabata cu mingea de rugby in brate. Rugbystii participa activ la acest proiect special pe toata durata desfasurarii lui.

Conceptul creativ al campaniei este “operatiunea WILD (warning: interventie locatia desert)” si este gandit pentru introducerea valorilor de ordine si disciplina. Organizatorii au considerat oportuna prezenta unor voluntari care sa ii initieze pe doritori in tainele rugbyului, sport care cultiva aceste valori.

“Daca voluntarii celor trei organizatii active in prevenirea HIV/SIDA au promovat mesajele de responsabilitate in ceea ce priveste sanatatea sexuala si a reproducerii catre tinerii din Costinesti, voluntarii din partea FRR au promovat mesajele de responabilitate in general si de caramaderie. Cred ca aceasta prima colaborare poate fi considerata ca fiind cu beneficii pentru toti cei implicati: voluntarilor nostri le-a fost mai usor sa urmeze un program si o serie de reguli “ca de armata” cu care nu se mai confruntasera pana la aceasta campanie, numai prin lucrul impeuna cu voluntarii FRR, iar voluntarii FRR au avut ocazia de a interactiona cu alti tineri de varsta lor intr-o alta maniera decat pe terenul de joc sau in mediul obisnuit de prieteni/ colegi. Mai mult, cred ca implicarea voluntarilor tineri (FRR si ai organizatiilor active in domeniul HIV/SIDA) in promovarea acestui sport catre populatia generala de tineri prin modalitati participative (concursuri si rugby tag) este eficienta. Am vazut reactia celor care au participat la concursuri, dar si a trecatorilor, care ramaneau in zona de concurs pentru a vedea ce se intampla. Am intalnit chiar situatii in care se formau uleterior concursului, echipe ad-hoc, care nu isi doreau sa castige ceva, ci doar sa faca traseul pus la punct de voluntarii FRR. Ori, cred ca acest lucru demonstreaza impact imediat”, a declarat pentru frr.ro Adina Manea, Director de programe al Fundatiei Tineri pentru tineri.

Campania de vara din 2010 face parte dintr-un proiect mai amplu, care este derulat de organizatii neguvernamentale si publice: Fundatia Tineri pentru Tineri impreuna cu Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, UNOPA, ARAS, Fundatia Alaturi de Voi, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Acest proiect este finantat printr-un grant oferit de Islanda, Lichtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE si se va finaliza in aprilie 2011.

2,579 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nicolae Mal 16 august 2010 at 8:47

  Este o actiune foarte frumoasa. Promovarea rugby-ului prin aceste proiecte este benefica.
  Societatea romaneasca are mare nevoie de valori ca; ordine, responsabilitate, respectul etc. cu alte cuvinte, are nevoie de toate valorile pe care rugby-ul il practica, fiindca
  sunt sanatoase.
  Eu as fi mai incantat daca rugby-ul romanesc, FRR, cluburile, asociatiile s-ar implica
  in cat mai multe proiecte sociale, culturale, educationale care sa insufle acele valori si
  moravuri de care societatea romaneasca are atata nevoie.
  Felicitari !!!
  Rugby Live !!!

 2. Oana 26 august 2010 at 15:37

  Felicitari pentru colaborare!
  A iesit minunat!

Leave A Response