Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

VIDEO: Meseria de arbitru de rugby poate dauna sanatatii

22 august 2010 INTERNATIONAL

Nigel Owens, la pamant

Rugby-ul este printre putinele sporturi in care exista pedepse pentru echipe in cazul in care nu arata respectul cuvenit unui arbitru. Capitanul de echipa este singurul jucator de pe teren care are voie sa ceara explicatii arbitrului de rugby. Pe un ton politicos, bineinteles.

Nu de putine ori s-a intamplat ca arbitrii de rugby sa fie prinsi, fara voia lor, in “febra” jocului.

Cel mai recent caz este cel al arbitrului Nigel Owens care, sambata, a oficiat la centru meciul Africa de Sud-Noua Zeelanda, din Tri Nations.

Mijlocasul la gramada al All Blacks, Jimmy Cowan, a plecat cu balonul din spatele unui mol al echipei sale in directia arbitrului partidei.

Owens a fost impins involuntar de flankerul sud-african Juan Smith in fata lui Schalk Burger, care tocmai il placa pe Cowan. Cei doi au trecut practic peste arbitrul galez, care s-a lovit destul de serios.

Desi nimeni nu mai avea fluierul cu care sa stopeze temporar partida, jucatorii s-au oprit imediat si au permis medicilor sa intervina. Dupa cateva minute de ingrijiri, Nigel Owens a reluat partida.

Carter se opereaza. Francois Steyn se intoarce la echipa nationala
Dupa ce sambata a devenit jucatorul cu cele mai multe puncte marcate din istoria rugby-ului, uvertura All Blacks, Dan Carter, a primit o veste proasta. Trebuie sa se opereze la glezna. Accidentarea il va tine departe de gazon cel putin opt saptamani.

Francois Steyn se va alatura din nou Springboks, dupa ce a evoluat 80 de minute pentru echipa sa de club, Racing Metro. El fusese in Africa de Sud, dar s-a reintors in Franta dupa ce se parea ca este accidentat.

Foto: www.rugbydump.com

Vezi cum a fost prins Nigel Owens la mijloc

Un alt arbitru a fost facut KO de un sut

La locul nepotrivit

Meserie periculoasa

2,366 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Nicolae Mal 23 august 2010 at 9:04

  Frumos material. Albitru face si el parte din joc. Ceea ce se poate observa este faptul ca familia rugby-ului isi respecta principiile si valorile, adica respectul si responsabilitatea.
  Inca un motiv de a indragii si mai mult acest sport minunat rugby.
  Rugby Live !

 2. ile 23 august 2010 at 15:41

  de acelas tratament ar trebui sa aibe parte si arbitrii din romania ..poate le mai vine mintea la cap ….

 3. un inceput 23 august 2010 at 20:59

  ILE nu au asa noroc, la cit de smecheri sunt… nici o sansa . Astia stau tot timpul de unde bate vintul( mai precis de unde vin banii). EMIL stiee…

 4. laur 23 august 2010 at 21:02

  Felicitari pentru articol, poate asa vor invata si baietii nostri sa atace in “zona arbitrului” pentru ca la slabiciunile arbitrului trebuie sa sti sa profiti.

Leave A Response