Monday 26th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Hari Dumitras: Primul stagiu de pregatire a fost reusit

24 august 2010 JUNIORI

Fotografie de grup cu toti jucatorii de rugby

Directorul tehnic al nationalei de sub 19 ani spune ca in primul stagiu de pregatire jucatorii s-au adaptat noului sistem de organizare. Fost capitan al Stejarilor, Dumitras vrea sa ridice nivelul tehnico-tactic si fizic al jucatorilor pana la Campionatul European din Belgia.
Vezi un mini-interviu cu Hari Dumitras, dupa primul stagiu de pregatire.

frr.ro: Care sunt concluziile dupa primul stagiu de pregatire?
H. Dumitras: A fost o actiune reusita datorita faptului ca jucatorii s-au adaptat noului sistem de organizare. Am avut ca obiectiv coeziunea grupului, parametrii tehnici si pregatirea fizica specifica.

frr.ro: La ce nivel este echipa in acest moment?
H.D.: In urma evaluarilor facute impreuna cu staff-ul, consider ca suntem la 35% din ceea ce se cere pentru inalta performanta. Avem un drum lung si greu de parcurs. Sper sa ajungem la 80-85%  pana la Campionatul European.

frr.ro: Care este planul de actiuni pentru perioada urmatoare?
H.D.: In urmatorul stagiu de pregatire de la Snagov doresc sa imbunatatim sistemul ofensiv (conservarea balonului) si sistemul defensiv.

frr.ro: Sunteti multumit de lotul actual?
H.D.: Impreuna cu staff-ul tehnic avem in vedere inca 6 jucatori din campionatul intern care evolueaza pentru echipe de seniori. Le-am explicat reprezentantilor cluburilor ca le vom da voie jucatorilor sa evouleze sambata in campionat si ii asteptam inapoi in cantonament duminica.

frr.ro: Puteti sa ne oferiti mai multe amanunte despre stagiul de pregatire de la Snagov ?
H.D.: Da. Continuam cu pregatirea fizica sprecifica. Jucatorii au primit un program individual pentru cele doua saptamani in care nu suntem impreuna. Intre 13 si 26 septembrie, la Snagov, vom lucra mai mult pe partea tehnico-tactica. In octombrie, inainte de plecarea in Belgia, vom avea un ultim stagiu de pregatire.

frr.ro: Un mesaj pentru jucatori, dupa primul stagiu?
H.D.: Tin sa le multumesc baietilor pentru seriozitatea cu care s-au pregatit. Au facut un efort destul de mare pentru au avut zile foarte incarcate. Multumesc si staff-ului pentru implicare. Au dovedit ca sunt persoane competente dornice sa isi foloseasca aceste competente in slujba rugby-ului. Fiecare si-a facut foarte bine treaba.

GALERIE FOTO: Spre sfarsitul cantonamentului de la Predeal, Stejareii au facut o vizita la Scoala din Cristianu. Autoritarile au organizat o zi a rugby-ului in localitate. Practicantii de rugby din Cristianu au avut ocazia sa schimbe pase cu componentii echipei nationale de U19. Localnicii le-au multumit Stejareilor pentru demonstratie cu concert de muzica populara.

2,157 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. gogu 24 august 2010 at 19:39

    la pregatire asta cameramanu si preparatorul fizic si-au facut treaba?

  2. junior 28 august 2010 at 3:36

    sunt singurul care nu pot vedea pozele??

Leave A Response