Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Daniel Mitrea, dupa stagiul de la Zakopane: Desi tarile cu care ne-am intalnit fac progrese inca mentinem un anumit avans fata de ele

31 august 2010 U17

Participantii la Stagiul de la Zakopane

Dupa ce a condus stagiul comun de pregatire de la Zakopane, Antrenorul Federal, Daniel Mitrea, spune ca, in ciuda progresului pe care il fac unele tari din zona (Polonia), Romania isi mentine avansul fata de acestea.

„Asa cum spuneam cand am plecat, obiectivul a fost sa evaluam potentialul sportivilor, antrenorilor si arbitrilor in comparatie cu alte tari. Obiectiv atins pentru ca am putut observa ca, desi tarile cu care ne-am intalnit fac progrese, noi inca mentinem un anumit avans fata de ei. Pacat ca Rusia nu a putut participa pentru a vedea clar unde ne situam pentru aceasta generatie”, a declarat Daniel Mitrea.

„Faptul ca am fost “cel mai tanar” manager de arbitri la acest stagiu organizat de FIRA AER este de fapt un prilej de a multumi Federatiei pentru increderea pe care mi-a acordat-o de-a lungul timpului”, a precizat si Horatiu Bargaunas, cel care a fost managerul de arbitri pentru aceast stagiu.

Echipa nationala U17 ani a participat, alaturi de nationalele similare ale Rusiei, Ucrainei si Poloniei, la un stagiu de pregatire organizat de forul european la Zakopane, in Polonia.
Au luat parte 26 de sportivi si antrenorii lor (Stefan Acsinte si Mugurel Preda), 5 antrenori (selectionati dintre antrenorii echipelor de U16 din campionatul intern – Florin Nistor – Gura Humorului, Mircea Bologa – CSS Bega Timisoara, Rus Sorin – Ariesul Turda, Florin Besliu – RC Grivita, Paxaman Laurentiu – Flamingo) si 5 arbitri tineri desemnati de catre CCA (Stefan Razvan, Herghelegiu Alina, Iordachescu Razvan, Bonea Florin, Serban Cristian).
Managerul de arbitri penntru acest turneu, desemnat de catre FIRA, a fost romanul Horatiu Bargaunas, managerul de antrenori Tomasz Putra, Directorul Tehnic al Poloniei, iar Managerul General al turneului a fost tot un roman, Daniel Mitrea, Antrenorul Federal al Romaniei.

H. Bargaunas (randul de sus, primul de la stanga la dreapta) alaturi de arbitrii prezenti la stagiu

3,768 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

9 Comments

 1. gigabyte 1 septembrie 2010 at 8:05

  neam cam saturat de pilele familiei bargaunas.mai lasati si pe altii sau o sa ajungem ca in filmele lui nicolaescu,regie:sergiu nicolaescu.recuzita:sergiu nicolaescu.rol principal:sergiu nicolaescu ….

 2. cantor 1 septembrie 2010 at 13:13

  felicitari antrenorilor,jucatorilor si arbitrilor ,am auzit ca a fost un stagiu reusit.

 3. moto 1 septembrie 2010 at 16:38

  cu oameni ca astea,gen bargaunas ,mitrea si aproape toata federatia care au doar interesul lor propiu “banul“ o sa ne bata Ungaria si alte tari mici in 10 ani de o sa ne sara capacele….

 4. calin catalin 1 septembrie 2010 at 20:46

  inainte de a ne face cunoscute micile frustrari legate de cine a plecat in polonia ( as putea sa ma intreb de ce nu am fost ales eu pentru a insoti acest grup – glumesc, sunt reprezentativi cei ce au fost alesi!) trebuie sa vedem partea pozitiva: romania a fost aleasa sa conduca un stagiu in europa de est! ceea ce inseamna ca noi suntem considerati de catre irb un pol pozitiv, o scoala de rugby concreta si permanenta, in aceasta parte a europei. intalnirile cu acesti tineri e f importanta, asa cum a aratat si daniel mitrea, pt a le urmarii evolutia in timp pt a ne putea capacita eforturile functie de adversari. si , gigabyte, fa un efort ! ca sa schimbi ceva in rugby, si nu numai, trebuie sa vezi si partea pozitiva a lucrurilor. pe langa bargaunas au mai fost si alti arbitrii care au avut ceva de invatat. toate bune.

 5. mache 2 septembrie 2010 at 7:49

  Un lucru benefic pt.toata lumea!!! Aceiasi unda de indoiala!!!insa…. Ce post i se mai pregateste lui bargaunas??!! Toate ar fi bune daca ar fi cu picioarele pe pamant si daca ar vedea cu ambi ochi!

 6. un batran rugbyst 2 septembrie 2010 at 19:27

  cu toti am sperat intr-o schimbare la frr cu venirea presdintelui petrache.dezamagire totala doar s-a facut rotirea cadrelor.aceleasi manevre de pe vremea lui mitrea ,paul soare ,morariu etc…….un rugby fara orizont .

 7. Un pasionat de rugby 3 septembrie 2010 at 8:58

  unui batran rugbyst
  Odata cu aducerea rugbyului in Romania, studenti ce studiau in Franta au adus si ceea ce se numeste spiritul jocului (respect, fair play, solidaritate, camaraderie, etc). Cand comunistii au venit la putere, au vrut sa distruga acest nobil sport, insa, cineva din conducerea tarii a hotarat sa foloseasca rugbyul ca pe un mijloc impotriva imperialistilor. Si au inceput sa apara foarte multe echipe, foarte multi jucatori si antrenori. Jocul s-a dezvoltat, dar spiritul s-a denaturat total. Atat de mult incat vorbe gen bravo, hai, te sprijin, etc au fost inlocuite cu omoara-l, calca-l, da-i… Rugbyul romanesc va avea orizont cu oameni care au redescoperit spiritul jocului.
  Nu mai comparati rugbyul romanesc cu viata dumneavoastra !

 8. un batran rugbyst 3 septembrie 2010 at 18:55

  Pt Dl pasionat de rugby.asa este cum tu spui dar din 1990 acest sport este in cadere libera as dori sa vad si eu acei OAMENI care au redescoperit spiritul jocului.eu faceam referire la cei care se invart prin federatie si anume nu poti da in X ca se supara tasu nu poti da in Y ca se supara fratisu samd.concluzia sa vina BOC sa mai taie din cascaval.

 9. stefan 26 ianuarie 2011 at 0:50

  Antrenorii LOt campionat intern – Florin Nistor – Gura Humorului, Mircea Bologa – CSS Bega Timisoara, Rus Sorin – Ariesul Turda, Florin Besliu – RC Grivita, Paxaman Laurentiu – Flamingo
  Nu inteleg

  La aceasta categorie de varsta campioana este Steaua iar vicecampioana RCJ Faru unde este antrenor Tinca Adrian !
  De ce nu face parte si acesta din antrenorii de la lot ?
  Chiar nu inteleg!

Leave A Response