Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

FRR inaugureaza Muzeul National de Rugby in 2011

7 septembrie 2010 MEDIA

Rugby Romania

Federatia Romana de Rugby va inaugura anul viitor un muzeu dedicat sportului cu balonul oval din tara noastra.

Muzeul va avea sediul la Casa Olimpica, de langa Stadionul Arcul de Triumf, si va putea fi vizitat de cei interesati.

“Rugby-ul este un sport cu traditie in Romania si merita un astfel de muzeu. In cadrul acestui Muzeu National vom avea cele mai diversificate exponate legate de balonul oval. Baloane, ghete, cupe, tricouri, medalii, cravate, etc. Cei care poseda astfel de materiale, care pot deveni exponate in cadrul Muzeului, le pot dona la sediul FRR”, a declarat Florin Matei, Secretarul General al FRR.

2,062 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Nicolae Mal 7 septembrie 2010 at 18:58

  Excelenta idee ! Felicitări ! Poate se vor expune și materiale video & audio.
  Rugby Live !

 2. Alecuș 7 septembrie 2010 at 19:53

  O idee foarte bună. Sper să figureze și marile personalități ale rugbiului românesc din anii 50-60. Mă gândesc la Gică Pârcălăbescu, Morau, Demian, Ghiuzelea, Paul Ciobănel, Veluda, Penciu, Wusek, Țibuleac și alți rugbiști cu adevărat. Nu-l uitați pe nea Bebe Manoileanu, care mi-a fost antrenor la Școala Sportivă de Tineret, un fanatic al acestui sport, autorul unei excelente enciclopedii despre rugbi.

 3. cantor 9 septembrie 2010 at 11:29

  super initiativa bravooo.

 4. calin catalin 10 septembrie 2010 at 16:55

  sau detinatorii unor colectii de larg interes rugbistic le pot imprumuta muzeului pt expunere pt o perioada determinata. nici eu nu m-as desparti de o astfel de colectie, dar o pot tine in siguranta ( paza, contracte etc) la un muzeu unde pot veni cu prietenii, cunostintele sa le admir. au alta valoare puse laolalta cu alte colectii. si muzeul national de arta are colectii intregi de pictura, parte donate, parte imprumutate cu titlu gratuit, pe care le expun.

Leave A Response