Thursday 17th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Alexandru cel Mare implineste 78 de ani

1 noiembrie 2010 MEDIA

Alexandru Penciu, in vremurile de glorie

Unul dintre cei mai reprezentativi jucatori ai frunzei de stejar, Alexandru Penciu, implineste astazi 78 de ani.

FRR ii ureaza un calduros La multi ani si multa sanatate.

Penciu a jucat intr-o perioada de glorie a rugby-ului romanesc si a fost unul dintre cei mai buni fundasi din lume.
S-a nascut in Bucuresti la 1 Noiembrie 1932. Primul meci de rugby l-a sustinut in 1946, la clubul Petrolul Bucuresti. Au urmat trei ani la PTT. Din 1952 s-a transferat la Steaua (CCA), cu care a obtinut cinci titluri de campion si noua Cupe.
La echipa nationala a fost convocat de 37 de ori, intre anii 1953 – 1967. Numarul selectiilor putea fi mult mai mare dar in acea perioada meciurile internationale nu erau foarte multe ca numar.

In anul 1955 Romania a efectuat un turneu in Marea Britanie, unde a sustinut meciuri contra puternicelor echipe de club Swansea (victorie cu 19-3), Cardiff (infrangere 3 – 6) si Harlequins (egal 9-9).
Alexandru Penciu isi aminteste cu emotie ca in meciul cu Cardiff, disputat pe stadionul Arms Park, in fata a peste 70.000 de spectatori a fost ovationat momente bune la sfarsitul partidei. Mai mult spectatorii au intrat pe gazon si i-au cerut jucatoruluui roman echipamentul. „Am ramas doar cu ghetele”, rememoreaza domnul Penciu.
Jocul foarte bun facut de fundasul roman i-a impresionat pe scrupulosii jurnalisti britanici care l-au numit Alexandru cel Mare (Alexander the Great) si l-au comparat cu Bob Scott, unul dintre cei mai valorosi fundasi ai Noii Zeelande.
Pentru Alexandru Penciu sunt extrem de importante si meciurile cu Franta. A facut parte din generatia care a reusit o serie de patru meciuri fara infrangere in fata cocosilor galici.

Citeste mai multe despre Alexandru Penciu aici .

1,766 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

7 Comments

 1. abcdef 1 noiembrie 2010 at 18:21

  SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE,CU STIMA UN SIMPLU RUGBYST….LA MULTI ANI,,,LA MULTI ANI,,,LA MULTI ANI.

 2. daniel 1 noiembrie 2010 at 19:07

  Multa sanatate si fericire! Cu deosebit respect Daniel Boldor

 3. FCristian 1 noiembrie 2010 at 22:40

  La multi ani si multa sanatate !

 4. gica vacaru 1 noiembrie 2010 at 23:37

  a fost o mare onoare pentru mine sa-i fiu elev la juniorii stelei. de aceea si acum ai spun cand ne vedem SARUT MANA TATA cu mult respect si recunostinta.

  este pacat ca cei tineri au foarte putine exemple de urmat si fosti mari jucatori sunt uitati s-au marginalizati.sa le multumim pentru ce au facut cat mai sunt printre noi LA MULTI ANI TUTUROR

 5. cantor 2 noiembrie 2010 at 12:38

  la multi ani si multa sanatate.

 6. Batranul 3 2 noiembrie 2010 at 23:39

  Am fost militar și m-am ferit ca dracul de tămâie de politică, dar acum mi se pare o nedreptate strigătoare la ceruri faptul că în România anului 2010 autoritățile dau uitării o Glorie a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, dar avansează la gradul de general cu două stele un șmecheraș care nici nu a făcut armata.
  Nea Sandule,
  Să trăiești 120 de ani! Noi nu te uităm!

Leave A Response