Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cristian Topescu: Doi stejari frumosi

20 decembrie 2010 MEDIA
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Federatia Romana de Rugby

Peste memoria lui Radu si a lui Florica nu se va putea asterne colbul uitarii.

Parca ieri calcau barbateste pe gazonul stadionului de rugby din Ghencea. Parca ieri se incununau cu laurii marilor victorii ale rugby-ului romanesc. Parca ieri purtau banderole de capitan  de echipa ale reprezentativei avand ca simbol frunza de stejar. Erau amandoi ca doi stejari frumosi, in plina barbatie. Si parca tot ieri, intr-o ingrozitoare noapte de 22-23 decembrie a fost sa fie impuscat, la datorie, cu arma in mana, RADU DURBAC.

Si n-a trecut apoi decat o zi si nauciti de durere am aflat ca a cazut, impuscat pe strada, FLORICA MURARIU.
Se implinesc 21 de ani de atunci. Dar, oricati vor fi anii care vor mai trece, peste memoria lui Radu si a lui Florica nu se va putea asterne colbul uitarii.

Pentru ca stelele nu mor niciodata. In urma lor, sportul romanesc a ramas aceeasi scena a vietii, cu visuri si sperante, cu satisfactii si amaraciuni, cu realizari si esecuri, cu lacrimi si bucurii, cu risipa de energie a unor tineri entuziasti intrecandu-se loial.

Daca fotbalul este jocul cel mai iubit de catre privitori, rugby-ul detine un alt superlativ, fiind sportul carora ce-l practica, nu cei carora asista, le ofera o imensa dragoste si credinta.
Devotamentul rugbystului pare a fi facut din cel mai pur cristal sufletesc.
Moravurile rugbystului slefuiesc calitati de bazalt sufletesc. Printre prieteni e bine sa avem intotdeauna un rugbyst. Oameni ca ei au harul amicitiei profunde.

Autor: Cristian Topescu
Sursa: www.adevarul.ro

2,766 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

10 Comments

 1. Nicolae Mal 20 decembrie 2010 at 13:50

  Cuvinte foarte frumoase, d-ul Cristian Topescu, multumim.
  Nici noi cei care iubim acest sport, nu-i vom uita niciodata, ii vom purta mereu in inimile si gandurile noastre. D-zeu sa-i ierte !

 2. cristian 20 decembrie 2010 at 20:16

  MINUNATE CUVINTE! MULTUMIM D-LUI CRISTIAN TOPESCU!
  RADU DURBAC, FLORICA MURARIU…VESNIC IN AMINTIRE !

 3. Dr. G 20 decembrie 2010 at 22:45

  Este superb articolul. Aveam 6 ani pe vremea aia, taicamiu ma ducea la meciurile stelei, insa din pacate eram prea mic sa ma pot bucura de magia jocului lor.

  Poate FRR face ceva si scoate niste dvd-uri aniversare cu meciurile memorabile ale romaniei cu franta din anii 1980, s-ar vinde ca painea calda, iar noi, cei care nu am trait acele clipe, le putem admira

 4. robert andrei 21 decembrie 2010 at 9:51

  impresionant,felicitari

 5. centru 21 decembrie 2010 at 10:00

  Bine ar fi sa fie inchisi responsabilii care au produs diversiunea sangeroasa de dupa alungarea lui Ceausescu .
  Sa fie inchisi cei care au scos Armata , cu 14 zile de instructie ( restul pe camp , la porumb ), inarmata cu munitie de razboi si comandate de Mosi Teaca incompetenti si viciosi , in plin Bucuresti , unde au facut prapad .
  Sa fie inchisi cei care au trimis in misiune unitatile de diversiune ale Armatei sa traga in populatie si bietii recruti , jucand rolul teroristilor .

 6. rugbyst 21 decembrie 2010 at 13:39

  Multumim domnule Topescu,pt aprecierea rugbyului si celor care il practica

 7. dan 21 decembrie 2010 at 17:51

  Superb domnule Topescu. Este un articol cum numai dumneavoastra il putea-ti scrie. Sa- i odihneasca Dumnezeu.

 8. paul 21 decembrie 2010 at 20:49

  am avut norocul sa-i cunosc personal pe acesti doi semeti STEJARI si bineinteles ca am cele mai frumoase amintiri din vremurile cand cei doi si colegii lor se afisasera in lupta contra marilor natiuni rugbystice.Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi. domnul Topescu demonstrati inca o data ca a-ti fost si veti ramane cel mai mare comentator sportiv pe care l-a avut vreodata Romania !

 9. Latoya Bridges 22 decembrie 2010 at 9:52

  MINUNATE CUVINTE! MULTUMIM D-LUI CRISTIAN TOPESCU! RADU DURBAC, FLORICA MURARIU…VESNIC IN AMINTIRE !

Leave A Response