Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

David Attwood, suspendat noua saptamani dupa accidentarea lui Toderasc

7 ianuarie 2011 INTERNATIONAL

Dave Attwood

Jucatorul echipei Gloucester, David Attwood, a aparut joi (6 ianuarie 2011) in fata unei Comisii disciplinare independente la Dublin, ca urmare a plangerii formulate in urma meciului cu La Rochelle din data de 19 decembrie 2010, meci din cadrul AMLIN Challenge Cup. Ca urmare a incidentului, jucatorul roman Petrisor Toderasc a suferit leziuni la fata.

Attwood a pledat vinovat la plangerea invocata, dar a sustinut ca el nu intentiona sa intre in contact cu fata lui Toderasc.

Judecatorul Robert Williams (Tara Galilor), a luat in considerare toate elementele avute ca probe, inclusiv inregistrari video ale incidentului, rapoarte medicale cu privire la leziunile lui Toderasc si marturia lui Attwood.

S-a stabilit ca Attwood nu a avut intentia sa intre in contact cu fata lui Toderasc, dar ca acesta se face vinovat pentru interventia asupra jucatorului roman, prin incalcarea Legii 10.4 (b). S-a constatat ca infractiunea a fost la un nivel ridicat de gravitate si s-a decis o suspendare de 18 saptamani.

Laund in considerare factorii de atenuare, inclusiv faptul ca Attwood a pledat vinovat, remuscarile acestuia si conduita exemplara la audieri s-a decis reducerea perioadei de suspendare la maximum de 50% si suspendarea ajungand la doar noua saptamani.
Perioada de suspendare a fost luata in considereare ca incepand in ziua meciului tinand cont si de faptul ca Attwood a fost suspendat de la clubul la care joaca imediat dupa meci, ca urmare a incidentului. Attwood poate juca incepand cu 21 Februarie 2011.

Prevederile Legii 10.4 (b) mentioneaza: “Un jucator nu trebuie sa calce pe fata un adversar”. Sanctiunile recomandate sunt: perioada minima – 2 saptamani; perioada medie – 5 saptamani; perioada maxima – intre 9 si 52 de saptamani.

David Attwood, in varsta de 23 de ani, este international englez si va pierde primele doua meciuri din editia Six Nations din acest an.

Foto: www.eggcatcher.com

CUM TI SE PARE DECIZIA?

1,834 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. Batrânul 3 7 ianuarie 2011 at 18:50

  Este o porcărie tipic englezească. Cunosc foarte bine stilul englez în astfel de porcării. Pot pune la dispozitie o înregistrare din 2004, în care se vede bine cum un arbitru englez își bate joc de o echipă de juniori români și se aude clar când președintele Rugby Football Union spune: “It’s a shame this guy is English!”. Când însă l-am întrebat unde să depun contestația, mi-a răspuns că regulamentul competiției s-a schimbat și nu se mai primesc contestații la arbitraj. Pe ce punem pariu că Attwood va scăpa mai repede de pedeapsa penibilă dată, ca să poată juca în Six Nations? A bon entendeur, salut!

 2. dani15 7 ianuarie 2011 at 21:11

  E normal, doar e englez! Daca era roman sau francez ii suspendau 50 de saptamani!Rusine!

 3. ciudat 8 ianuarie 2011 at 12:09

  Se pare ca pe nimeni nu intereseaza de Pepe Toderasc! Ciudat…e o rautate ce s-a zis despre el ca merita accidentarea pe care a patito…eu nu cred, e adevarat ca dupa ce a reusit pe spinarea Nationalei si a castigat bani si acuma e bine merci in Franta duce o viata buna, a dat cu piciorul Nationalei…e usor sa renunti la Nationala dupa ce te-ai imbogatit si dupa sa acuzi!, sa speram ca nu o sa se prezinte la Cupa Mondiala pe spinarea celor tineri(inlocuind un tanar jucator) care au muncit sa duca Nationala la Mondiale, ca sa spere la un contract mai bun sa faca Burta Mare pe spatele TINERILOR jucatori. Speram Domnule Toderasc ca nu o sa te mai vedem la Nationala la Cupa Mondiala, pe MUNCA, sudoarea si sangele varsat de Stejarii care au raspuns la chemare sa salveze Nationala !!!

  Trai frumos In Top 14 si sa ramai acolo sa nu te mai vedem cu Frunza de Stejar pe piept NICIODATA !!!

 4. lucky 22 ianuarie 2011 at 14:34

  sunt curios daca cei care isi dau cu parerea au habar ceva despre nationala

 5. pepe 22 ianuarie 2011 at 16:47

  Domnule “ciudat”te vad un cunoscator al rugbyului si in special al jucatorilor de echipa nationala,te intreb pe dumneata de unde atatea cunostinte despre mine?de unde stii ca m-am imbogatit si “pe spatele federatiei” in plus cand nimeni nu da doi bani aici pe tine daca esti in nationala romaniei.Sa-ti rezum in cateva cuvinte:unde a fost echipa nationala cand dupa accidentarea de la cupa mondiala din 2007 eram la 2 pasi sa fiu dat afara de la club si federatia nici macar nu m-a apelat sa vada de sanatatea mea la fel dupa meciul cu Fiji aceeasi istorie si in momentul in care esti pe picioare datorita altor oameni care iti vor binele te vezi chemat la nationala si amenintat cu suspendarea.De ce nu am fost comvocat in 2010 cand ma aflam in somaj fara club (asta pentru ca venind accidentat de la lot nu am mai jucat in campionat)s-a uitat complet de mine ca si de alti jucatori deasemenea.Vreau sa te asigur ca nu o sa fac parte din echipa nationala pentru cupa mondiala pentru ca pentru mine e un capitol inchis si ma voi consacra echipei de club acolo unde te citez “ma imbogatesc am un trai frumos”.Echipa nationala nu a inceput cu mine si nu se va termina odata cu mine le doresc mult succes si crede-ma ca nu a fost o decizie usoara pentru mine.Toderasc Petrisor

Leave A Response