Sunday 07th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Arbitrii sustin cursuri si teste in luna martie

11 ianuarie 2011 INTERN

Arbitrii romani vor fi sustine teste fizice si teoretice

Comisia Centrala de Arbitri a stabilit un plan de pregatire si evaluare pentru reprezentantii sai activi.

Arbitrii romani, responsabilii zonali si antrenorii din SuperLiga vor participa la un stagiu de pregatire intre 4-6 martie, la Hotelul RIN Otopeni.

“Vor trece in revista toate modificarile de regulament de la nivel international si vor dezbate fiecare faza de joc in parte, plus regulamentul de rugby in 7. Dorim sa le facem cunoscute antrenorilor de SuperLiga noile reglemantari astfel incat sa nu apara discutii in timpul campionatului din cauza arbitrajelor. Speram sa avem o maniera de lucru profesionista intre antrenori si arbitri care in final sa duca la un numitor comun in ceea ce inseamna aplicarea regulamentului de catre arbitri in timpul jocului, cat si pregatirea jucatorilor in spiritul regulamentului de catre antrenori”, a declarat pentru FRR.ro presedintele CCA, Emil Pirtoc.

Cavalerii fluierului vor fi supusi la testari teoretice si fizice.
Testele fizice vor fi conduse de Florin Tasca, preparator fizic FRR. Arbitrii vor trebuie sa alerge cei 1600 de metri in timpii propusi de CCA (vezi tabel). De asemenea acestia vor sustine teste de viteza (cronometrate la 20m si 50m) si testul australian (stafeta 5,10,15,20,25 m x 6 repetari-30 secunde alergare, 35 secunde pauza).

La stagiu a fost invitat si Patrick Robin, observator FIRA si IRB, responsabil cu arbitrii la forul european.

Distanta/Calificativ

Foarte bine

Bine

Neprogramare in campionat la centru

1600 m

5.30-6.00 minute

6.00-7.00 minute

Peste 7.00 minute

2,397 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. PRO PERFORMANTA 11 ianuarie 2011 at 21:10

    Dupa testele acestea poate se gaseste si o modalitate prin care acesti arbitrii sa aiba niste venituri substantiale si stagii de pregatire asemanatoasre cu cantonamentele in care merg jucatorii pe care ii arbitreaza ! Poate pe viitor se vor renunta la arbitraje pe sticle de vin ,mese dupa meci si sume derizorii pentru care tusesc in fluier ! Poate incep sa aiba respect mai mare pentru jucatorii din divizia a II a care ca si ei muncesc 9-10 ore pe zi si isi fac timp sa tina in viata rugbyul ! Poate constientizeaza ca respectul pe care il cer in teren unde au rol de participanti OBIECTIVI la joc se castiga prin conduita ,respect reciproc si corectitutdine ! Poate cei tineri fac abstractie de mostenirea urata pe care unii din colegii lor cu state vechi au implantat-o in sanul tagmei arbitriilor ! Le urez bafta tuturor celor care aleg profesia de arbitru si le doresc minte limpede si resurse necesare pentru drumul greu pe care l-au ales ! Sanatate si putere de munca arbitriilor Petrescu Radu ,Bargaunas Horatiu si Iordachescu Vlad care au “datoria” sa schimbe ceva in urmatorii ani !

Leave A Response