Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ion Paulica si Marius Tincu au obtinut victorii cu echipele lor in Heineken Cup

17 ianuarie 2011 INTERN

Marius Tincu

Cei doi internationali romani au evoluat in acest weekend pentru echipele lor de club in cadrul Heineken Cup.

Ambii au reusit invingatori din confruntarile avute. Tincu a fost titular, in timp ce Paulica a intrat in minutul 52.

Cardiff Blues 14 – 9 Castres
Pana la jumatatea primei reprize, punctele aduse pe tabela au venit prin intermediul unor lovituri de pedeapsa de partea ambelor echipe, in minutul 3 pentru Castres si in minutele 12 si 16 pentru Cardiff Blues. Acestia din urma au reusit si prima incercare a meciului, in minutul 27, datorita lui Leigh Halfpenny.
Dupa pauza, Cardiff Blues au reusit sa isi mareasca avantajul printr-o noua lovitura de pedeapsa, scorul in minutul 43 fiind 14-3. Castres au reusit sa marcheze inca sase puncte prin doua lovituri de penalizare (51′, 79′), iar meciul s-a incheiat cu scor final 14-9 pentru Cardiff Blues.

Northampton 37 – 0 Edinburgh Rugby
Northampton a dominat meciul jucat cu Edinburgh Rugby prin atacuri de succes si o aparare ce s-a dovedit a fi impenetrabila.
Meciul a debutat cu eseul lui Brian Mujati din minutul patru, urmat de Paul Diggin care a avut un meci incredbil reusind patru incercari din cinci (31′, 72′, 77′, 80′). Northampon a transformat trei dintre ele (4′, 77′, 80′) si a mai inscris prin intermediul a doua lovituri de penalizare (16′, 41′) efectuate de Stephen Myler.
Singura actiune notabila a Edinburgh Rugby a fost obtinerea unui cartonas galben in ultimul minut al primei reprize.

Clermont Auvergne 28 – 17 Racing Metro 92
In primul sfert de ora, tabela de scor a fost ocupata doar de Racing Metro 92, care printr-o lovitura de penalizare (6′), o incercare si o transformare de succes (15′), conduceau cu 10 puncte. Cei de la Clemont Auvergne si-au revenit insa in minutul 25 prin eseul inscris de Gonzalo Canale, iar transformarea a decis scorul pauzei: 7-10
Pana la jumatatea celei de-a doua reprize Clemont Auvergne au mei reusit doua incercari transformate cu succes (55′, 61′). Acestea au fost urmate de un contraatac din partea Racing Metro care au adus la randul lor sapte puncte pe tabela prin eseul lui Julien Jane si transformarea lui Juan Martin Hernandez.
Clemont Auvergne au reusit insa sa se impuna si sa castige meciul printr-o noua incercare in minutul 72 si o transformare reusita de francezul Morgan Parra, partida incheiandu-se cu scor 28-17.

Leinster Rugby 43 – 20 Saracens
Leinster Rugby a dominat meciul cu cei de la Saracens reusind sa culce mingea de sase ori in terenul de tinta advers (6′, 11′, 37′, 50′, 59′, 62′), dintre care cinci transformate cu succes. Pe langa acestea, Leinster a reusit sa mai aduca puncte si prin intermediul unei lovituri de pedeapsa (28′), totalizand la sfarsitul partidei 43 de puncte.
Saracens au jucat un meci onorabil, reusind trei incercari (24′, 33′, 80′), dintre care doar una transformata cu succes. Acestia au mai adus trei puncte pe tabela printr-o lovitura de penalizare in minutul 56, dar in total au strans doar 20 de puncte, pierzand in fata celor de la Leinster Rugby.

Toulon 32-v 16 Munster
Cei de la Munster au fost primii care au inscris datorita unei lovituri de penalizare, insa Toulon s-au distantat inscriind prin trei lovituri de penalizare consecutive (8′, 14′, 16′), o incercare reusita de Christian Loamanu si o transformare. Astfel, in minutul 22 scorul era 16-3 pentru Toulon.

Munster au continuat sa aduca puncte pe tabela prin intermediul loviturilor de pedeapsa (25′, 40′), iar Johhny Wilkinson a trimis mingea printre bete pentru a opta oara pentru Toulun, marind avantajul echipei cu inca trei puncte. Cu patru minute ramase din ultima repriza, Munster mai incearca un ultim atac si il finalizeaza printr-un eseu si o transformare, insa acestea nu sunt suficiente pentru a se apropia de cele 32 de puncte ale celor de la Toulon.

London Irish 24 – 12 Ospreys
Echipa romanului Ion Paulica s-a impus in fata celor de la Ospreys, reusind sa aiba scor dublu fata de adversari.
Cei de la London Irish au inscris in prima repriza prin trei lovituri de penalizare transformate de Daniel Bowden (15′, 28′, 38′) si un eseu marcat de Salosi Tagicakibau. In primul minut al celei de-a doua reprize, Topsy Ojo reuseste o incercare pentru London Irish, iar transformerul nu ezita si trimite mingea printre bete.
In minutul 52, Ion Paulica intra pe teren in locul sud africanului Faan Rautenbach. Ultimele puncte ale echipei sale sunt inscrise printr-o lovitura de penalizare transformata de Ryan Lamb in minutul 78.
Ospreys au reusit sa inscrie 12 puncte prin intermediul a patru lovituri de penalizare (18′, 31′, 44′, 65′).

Bath Rugby 55 – 16 Aironi
Intalnirea dintre cele doua echipe a fost destul de echilibrata pana in minutul 20, cand Bath a reusit o serie de eseuri si transformari ce au modificat scorul de la 8-6 la 29-6, totul in zece minute. Inainte de pauza, italienii de la Aironi au reusit o incercare si o transformare, dar Bath Rugby a raspuns la fel doua minute mai tarziu, scorul pauzei fiind 36-13.
In repriza secunda, echipa italiana a mai inscris doar printr-o lovitura de pedeapsa, pe cand Bath Rugby a mai reusit trei incercari, dintre care doua i-au apartinut lui Matt Banahan, jucatorul englez totalizand patru incercari la sfarsitul meciului (29′, 38′, 54′, 70′). Cele doua transformari efectuate de Olly Barkley au decis scorul final al partidei: 55-16.

Ulster Rugby 9 – 6 Biarritz
Intalnirea celor doua echipe s-a redus la o competitie a transformarilor intre Ian Humphreys si Dimitri Yachvili, prin intermediul loviturilor de penalizare.
Ulster Rugby a castigat meciul printr-o penalizare transformata cu succes de Humphreys cu doar doua minute inainte de final, actiune ce a dictat scorul partidei.

Scarlets 18 – 32 Leicester
Dupa o prima repriza destul de echilibrata, Leicester a intrat la pauza in dezavantaj. Acestia au reusit insa sa se regrupeze pentru a obtine victoria. Marcatori in prima repriza pentru Scarlets au fost Morgan Stoddart cu un eseu (19′) si Stephen Jones cu o transformare si o lovitura de penalizare (19′, 32′), iar pentru Leicester transformerul Toby Flood, englezul sutand mingea printre bete de doua ori (10′, 17′).
In cea de a doua repriza, Leicester au reusit sa se impuna in fata celor de la Scarlets reusind trei incercari (51′, 61′, 78′) dintre care doar ultima transformata si doua lovituri de penalizare (68′, 71′).
Cu un ultim efort Scarlets marcheaza un eseu in minutul 80 al partidei, iar fluierul arbitrului incheie meciul imediat dupa. Scor final 18-32 pentru Leicester.

Benneton Rugby Treviso 9 – 44 USAP
Marius Tincu a pornit ca titular in meciul cu Benneton Rugby Treviso, echipa acestuia reusind sa se impuna in fata echipei italiene.
Prima repriza a fost marcata de cate trei lovituri de pedeapsa pentru ambele echipe, efectuate de Willem de Waal pentru BRT si de francezul Jerome Porical pentru USAP, scorul la pauza fiind 9-9. In a doua repriza echipa franceza a reusit sa se departajeze prin cinci incercari transformate cu succes (46′, 56′, 60′, 71′, 80′), ultimele doua apartinand lui Julien Candelon.
Romanul nostru a fost schimbat in minutul 51 cu francezul Guilhem Guirado.

Stade Toulousain 17 – 3 Newport Gwent Dragons
Primele puncte au venit pe tabela din partea francezilor de la Stade Toulousian in minutul 12 printr-un eseu reusit de Thierry Dusautoir. Actiunea acestuia a fost repetata in minutul 35 de coechipierul Vincent Clerc, care a adus scorul la 10-0.
Cu doua minute inainte de finalul primei reprize, Newport Gwent Dragons marcheaza singurele lor puncte din meci printr-o lovitura de penalizare.
In cea de a doua repriza, acelasi Thierry Dusautoir mai reuseste o incercare pentru echipa sa, iar transformarea ei decide si scorul cu care se va termina partida, 17-3.

Glasgow Warriors 20 – 10 London Wasps
Desi in minutul 11 avantajul era de partea celor de la London Wasps, acestia conducand cu 10-3 printr-o lovitura de penalizare si o incercare transformata, Razboinicii si-au revenit si au reusit sa preia conducerea din minutul 49, mentinand avantajul pana la sfarsitul meciului.
Glasgow a marcat prin patru lovituri de pedeapsa (2′, 15′, 43′, 65′), o incercare a lui Colin Gregor in minutul 49 si un dropgol reusit de Ruaridh Jackson cu cinci minute inainte de finalul partidei.

1,534 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response